My Kitchen Rules!

31 mei 2013

Ik volg echt enorm veel kookprogramma’s. Tot voor kort was mijn favoriete programma nog Every Day Gourmet With Justine Scofield – nu heb ik alweer een nieuw favoriet programma. Ik weet zeker dat nog meer mensen dit een gaaf programma zullen vinden.

Het programma waar ik het over heb, heet My Kitchen Rules. Dit is een kookprogramma met amateurs. Er worden koppels van twee personen gevormd. Dit kunnen man en vrouw zijn maar bijvoorbeeld ook twee zussen. Vervolgens komen er een paar verschillende rondes aan bod.

Allereerst begint de thuis restaurant ronde. Zes koppels uit verschillende landen worden bij elkaar gebracht. Elk koppel maakt thuis een driegangenmenu klaar voor de rest en voor de twee jury’s. Aan het eind valt er iemand af. Dit wordt nog een keer gedaan met zes andere koppels. Daarna begint de volgende fase met allerlei leuke opdrachten!

Zelf kijk ik dit programma altijd terug op Net5. Nu staan daar ook heerlijke gerechten op uit dit programma. Ik heb de lekkerste gerechten voor je opgezocht en onder elkaar gezet. Voor uitgebreide recepten van de gerechten kun je op het plaatje klikken dan ga je naar het recept toe!

Chocoladecake

Wie houdt er nou niet van chocoladecake? Het enige nadeel aan cake vind ik dat dat snel droog kan worden. Deze chocoladecake ziet er juist ontzettend smeuïg uit! Dit vind ik zeker een handig, standaard receptje om even op te slaan. De presentatie vind ik overigens ook erg mooi.
 

Verse pappardelle met ragout van eend

Ik houd enorm van pasta. Eend heb ik pas twee keer gegeten en nog nooit in combinatie met pasta, maar dit ziet er wel erg lekker uit. Er zit lekker veel saus bij en dat is altijd goed. Ook lijkt het alsof de eend echt mooi uit elkaar valt. De Parmezaanse kaas maakt het helemaal af vind ik.
 

Limoencheesecake met een klodder slagroom

Ik heb nog nooit een cheesecake gemaakt, wat erg! Maar deze ziet wel erg aantrekkelijk uit moet ik zeggen. Ik houd sowieso van alle nagerechten waar limoen of citroen in zit, hmmm! Waarschijnlijk ga ik deze wel maken en natuurlijk komt het recept dan op de site te staan.
 

Ravioli met gesmoorde prei en yabbystaarten in yabby-bisque

Dit gerecht heb ik in de serie laatst ook al voorbij zien komen en dit herinner ik me vanwege de ‘yabby’. Als het goed is dan is dit een soort garnaal. Maar hetgeen waarom ik dit gerecht gekozen heb is vanwege de ravioli. Zelf zou ik ook graag eens pasta willen maken en dan met name ravioli. Ik weet al een hoop lekkere vullingen voor erin!
 

Crème caramel met wattleseed-room

Ik heb geen idee wat wattleseed is, maar het ziet er ongelooflijk lekker uit. Crème caramel heb ik nog nooit gegeten maar ik denk dat ik het wel lekker vind. Ik houd namelijk heel erg veel van karamel! Dit is technisch gezien denk wel een erg lastig gerecht. Maar altijd leuk om te proberen natuurlijk!

Dit zijn een paar van mijn favoriete gerechten. Als je nog een leuke kook serie zoekt dan raad ik dit programma zeker aan. Het komt wel rond een irritante tijd op tv, namelijk om vijf uur dus precies rond etenstijd. Het is heel gemakkelijk terug te kijken via Net5.

Kende jij dit programma al?

Liefs,
Joyce.

Reacties

  1. Ik klik op het plaats maar ik zie geen recept. Ik krijg als melding Helaas niets gevonden, error 404. ERG jammer!! Je moet je website het e.e.a. wijzigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!