Oh no!? Mijn chocoladetaart….

14 jun 2012

Ik had jullie beloofd dat ik het recept van de chocoladetaart binnenkort online zou zetten. Vandaag ben ik dus aan de slag gegaan, maar ik wilde eens een ander recept proberen….
Het recept hiervan zag er erg goed uit. Dus vol goede moed ging ik deze middag de keuken in….

Oké Joyce, hou het maar gewoon bij je oude recept of een kant-en-klaar mix ofzo, want dit is natuurlijk 10x niks.
Zoals jullie al op de foto hierboven kunnen zien, de taart is mislukt…. Ik heb al veel taarten gebakken, maar dit heb ik echt nog nooit gezien. Eerst maakte ik me zorgen of de taart wel zou rijzen, nou dat heeft ie gedaan.
De oven was een zooitje, alles zat onder. Dit was het resultaat na 20 minuten in de oven, op 175 graden. En toen moest ‘ie nog 20 minuten….

Ik heb er alles aan gedaan om de taart te redden. Ik heb de zijkanten eraf gesneden en de taart langer in de oven gedaan. Want de bovenkant van de taart bleef maar ‘blubberig’. Uiteindelijk voelde hij goed aan, dus ik haalde hem uit de oven. De taart was er nog geen minuut uit of de bovenkant begon al helemaal te verschuiven. Toen ik na een halfuur terugkwam was de hele bovenkant van de taart ingestort, het zag er écht niet uit!

Ik weet al wat er fout is gegaan. Er zat teveel bakpoeder in. In het recept stond 150 gram zelfrijzend bakmeel. Dat vond ik een beetje veel, dus heb ik 100 gram meel gedaan en 50 gram bakpoeder. Helaas heeft het niet zo heel goed uitgepakt. Ik ben nog eens gaan kijken naar recepten en nu heb ik een lekkere gevonden. Van Jamie Oliver, m’n favoriete kok. Dus dat moet wel goed zijn toch! Het is een chocoladetaart met noten, zo maak ik hem zelf ook altijd, maar die hoef je er niet doorheen te doen natuurlijk.

Recept chocoladetaart
Bekleed de bodem van een bakblik van 20-25 cm met een stuk vetvrij papier. Vet het papier en de zijkanten van de vorm met boter in en bestuif de vorm met bloem. Hak de noten fijn in een keukenmachine. Doe de chocolade en de cacao erbij en laat de machine nog 30 seconden draaien om de chocolade te verbrokkelen. Doe dit mengsel over in een kom. Doe nu de boter en de suiker in de keukenmachine en klop dit tot een bleke luchtige massa. Meng er een voor een de eierdooiers door. Meng er de noten en de chocolade door.Klop in een andere kom de eiwitten met een snufje zout tot het schuim in stijve pieken blijft staan. Spatel het eiwit zorgvuldig oor het chocolade-, boter- en notenmengsel. Giet het mengsel in je bakblik. Bak de taart ongeveer een uur in de voorverwarmde oven. Om te testen of hij gaar is, moet je er vijf seconden een cocktailprikkertje of een mes in steken. Als je dat eruit haalt, moet het schoon zijn.

Volgende keer ga ik dit recept uitproberen, ik hou jullie op de hoogte!

Liefs,
Joyce.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!