Recept: Bladerdeeg hapjes met pesto

14 sep 2013

Vandaag heb ik een super gemakkelijk recept voor jullie. Deze combinatie heb ik laatst uitgeprobeerd en vond ik echt heerlijk. Vandaar dat ik het wel met jullie moét delen. Het ontzettend simpel te maken en erg lekker. Heerlijk om te eten op bijvoorbeeld een zaterdag of zondagmiddag.

Ingrediënten voor 10 bladerdeeg hapjes
– 10 plakken bladerdeeg
– 2 bollen mozzarella
– 10 plakken rauwe ham
– 1 potje pesto
– 1 ei (niet op de foto)
– eventueel tomaat

Extra: Zelf raad ik aan om de bakplaat te bekleden met bakpapier. Geeft iets minder troep na afloop!

Begin met het uitleggen van de plakjes bladerdeeg. Vooral als het bladerdeeg nog ontdooit moet worden is dat belangrijk. Verder hoeven we maar één ding te snijden en dat is de mozzarella. Die snijden we in stukjes.

Verwarm de oven alvast voor op 200 graden!

Vervolgens besmeer je het bladerdeeg met pesto. Zorg ervoor dat je de zijkanten een beetje vrij houdt, dat zorgt ervoor dat je het pakketje dadelijk wat gemakkelijker dicht kan maken. Zelf ben ik gegaan voor een royale laag, zodat je de pesto goed terug proeft.

Leg de rauwe ham vervolgens op een deel van de pesto. Je kunt zelf bepalen hoeveel ham je wilt gebruiken. Zelf heb ik er per plakje bladerdeeg gewoon eentje gebruikt.

Dit maken dan af met de mozzarella. Twee bollen is precies genoeg voor een goede hoeveelheid voor alle tien de blader deeg hapjes. Maak dit nog af met wat peper en zout.

Dan is het nu tijd om de hapjes dicht te vouwen. Doe het niet zoals ik heb gedaan, de hele bakplaat zat namelijk onder, het was er helemaal uitgelopen. Vouw de randjes eerst een klein beetje om, druk er dan vervolgens in met een vork. Zo zitten ze goed en stevig vast en druipt er niet al te veel kaas en pesto uit in de oven.

Voordat ze de oven in gaan, bestrijken we de hapjes nog even met een losgeklopt ei. Dit doen we zodat de bladerdeeg hapjes dadelijk wat bruiner worden als ze uit de oven komen. Neem de randjes ook goed mee!

Ze moeten ongeveer een kwartiertje tot twintig minuutjes in de oven. Het hangt er een beetje vanaf hoe hard jouw oven gaat. Zodra ze een bruin kleurtje hebben gekregen, zijn ze goed!

Als het goed is, heb je dan na ongeveer een kwartiertje á twintig minuutjes heerlijke bladerdeeg hapjes. Zelf vind ik deze combinatie erg geslaagd. We hadden gewoon wat dingetjes bij elkaar gegooid wat ons lekker leek en het smaakte erg goed. Dit is trouwens ook een erg leuk hapje voor een verjaardag als je het bladerdeeg een keertje doormidden snijdt!

En? Lijkt dit je lekker?

Liefs,
Joyce

Reacties

  1. Pingback: BeautyChef | Persoonlijke blog over beauty, food, fashion & lifestyle — Beautychef receptenboek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!