Recept: Gevulde aardbeien

8 mei 2020

We zien weer steeds meer aardbeien verschijnen in de supermarkten. Ik eet ze graag en doe ze ook graag door mijn yoghurt. Toch wilde ik er eens iets anders mee proberen. Vandaar dit recept: aardbeien gevuld met cheesecake/mascarpone vulling.

Benodigdheden:
– Aardbeien
– 125 gram mascarpone
– 100 gram roomkaas
– 50 gram poedersuiker (naar smaak)
– 1 theelepel vanille extract
– Chocolade om te smelten
– Eventueel dingen om de aardbeien nog te versieren.

Moeilijk is het zeker niet. Je moet gewoon even wat geduld hebben.
Uit het recept haalde ik ongeveer 15 gevulde aardbeien. Mocht je nog wat vulling over hebben, is dit ook erg lekker bij andere dingen (koekjes, pannenkoeken, etc.)

Bereidingswijze:
• Begin met het schoonmaken van de aardbeien. Was ze eerst even goed af onder de kraan. Dan snijd je vervolgens het middenstuk er voorzichtig uit.

• Leg de aardbeien minimaal een kwartier in de vriezer. Hierdoor wordt de aardbei koud en hecht de chocolade zich straks snel en goed aan de aardbei.

• Tijd voor de vulling. Het is belangrijk dat je deze niet te veel bewerkt. Dan wordt de vulling namelijk te dun en loopt het eruit. Roer de mascarpone voorzichtig door, zodat het iets losser is. Hier spatel je rustig de roomkaas door. Tot slot voeg je de poedersuiker en het vanille extract toe. Doe dit niet met een mixer, dan overwerk je het al gauw. Zet in de koelkast totdat we het nodig hebben.

• Smelt de chocolade au bain marie (boven een pan met heet water). Door middel van de stoom zal de chocolade smelten. Vervolgens dip je de aardbei hierin. Wil je deze nog versieren? Dan zul je dit gauw moeten doen, de chocolade droogt namelijk snel op omdat de aardbeien goed koud zijn.

• Tot slot spuit je de vulling in de aardbei. Bewaar ze in de koelkast.
Ik zou ze niet langer dan drie dagen bewaren, maar dat komt vast wel goed.

Geniet van je heerlijke zomerse gevulde aardbeien!

Liefs,
Joyce

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!