Recept: Quesadillas met gehakt

16 okt 2013

Wat is er nu lekkerder dan heerlijke knapperige tortilla’s? Toen ik eens quessadillas op had in een restaurant kon ik niet wachten om het thuis ook eens te proberen. Er zijn verschillende versies maar ik ben gegaan voor een pittige vulling met gehakt.

Ingrediënten voor vier quessadillas
– 500 gram gehakt
– 8 tortilla wraps
– 250 gram geraspte kaas
– 2 uien
– 3 teentjes knoflook
– pittige salsasaus
– 50 gram crème fraîche
– 1 paprika
– citroensap
– olijfolie
– kruiden; peper, zout, chili

Vier quessadillas lijken misschien niet zo veel, maar het vult echt ontzettend. Na anderhalve had ik in ieder geval genoeg!

We beginnen met het maken van de vulling voor de quessadillas. Vandaar dat we de ui en paprika alvast snijden. De knoflook hoef ik niet te snijden want ik gebruik gehakte knoflook uit een potje, onwijs handig!

Na het snijden van de groentes gaan we deze bakken in de pan. Dit doe je net zolang totdat de ui glazig is geworden. Zelf bak ik dit altijd in wat olijfolie en een klein klontje roomboter voor de lekkere smaak.

Zodra de ui glazig is geworden kun je het gehakt toevoegen. Zelf snijd ik dit van tevoren een beetje zodat het gemakkelijker klein te maken is. Je wilt namelijk geen grote stukken gehakt in je quessadillas. Dit bak je totdat het gehakt gaar is. Breng het gehakt op smaak met kruiden. Daarna zet je het aan de kant, want we gaan verder met het opbouwen van de quessadillas.

Doe wat olijfolie in de pan en laat hem heet worden. Niet te heet, gewoon op een medium stand. Liever eerst wat te zacht dan te hard. Anders gaat het namelijk te hard en kun je de wrap nog niet omdraaien, dan is alleen de buitenkant goed en plakt de binnenkant nog niet aan elkaar. Maar goed, verder naar het opbouwen van de quessadillas.

Je begint met een heel dun laagje creme fraiche. Daarover smeer je een royale laag van de salsa dipsaus. Dit gebruiken we zodat de quessadillas lekker pikant worden. Hierover breng je een dun laagje kaas aan. Breng daarna wat van het gehaktmengsel aan over de tortilla. Probeer dit niet te dik te doen, anders krijg je dadelijk problemen bij het omdraaien. Sluit af met nog een laagje kaas. Vervolgens leg je er weer een tortilla op, dit druk je aan.

Zodra de onderkant krokant is geworden moet de tortilla worden omgedraaid. Dit is lastig want het kan zijn dat de kaas nog niet goed is gaan hechten, waardoor het nog niet goed genoeg plakt. Zelf pak ik altijd een spatel en deze schuif ik eronder. Met mijn andere hand houd ik de quessadilla aan de andere kant tegen en dan draai ik hem snel om. Wanneer ook deze onderkant krokant is, dan is hij klaar.

Als je ervoor wil zorgen dat alles goed aan elkaar gaat hechten, dan kun je ook een deksel op de pan doen. Dit zorgt ervoor dat de hitte niet alleen maar aan de onderkant komt. Als je tortilla trouwens te groot is, kun je deze gewoon bijsnijden.

Als je een pizzasnijder in je bezit hebt, is dat erg handig. Daarmee kun je de tortilla’s heel goed doorsnijden. Je kunt zulk groot of klein mogelijke stukjes maken als je zelf wilt.

Dan zijn de quessadillas klaar. Je kunt ze heerlijk simpel met je vingers eten. Heel gemakkelijk en heel lekker. Het lekkerst aan quessadillas vind ik de krokante korst. Je hebt verschillende dipsauzen van pittig tot mild. Je kunt zo zelf bepalen hoe pittig je de quessadillas wilt hebben.

Ik eet dit erg graag de laatste tijd! Er zijn een hoop verschillende versies. Heb jij het weleens gemaakt en wat voor soort quessadillas heb je dan gemaakt?

Liefs,
Joyce

Reacties

  1. Ik heb ze laatst nog gemaakt! Maar dan met kip erin, en zonder salsa want ik vind zoiets al snel te pittig. Een lekkere frisse salade erbij en je hebt een heerlijk maaltje!
    Je kan ook nog tortillachips met een kaasdipje erbij of vooraf serveren, dan heb je helemaal een Mexicaanse maaltijd!

    • Wat een leuk idee! Dan is het inderdaad echt Mexicaans. En nachos zijn nog eens hartstikke lekker ook! Moet zeggen dat ik al heel snel iets pittig of te heet vind. Had dus de milde versie genomen en dat was prima te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!