Recept: Rode, romige soep

19 apr 2015

Een soep maken is ideaal. Het is gemakkelijk, snel en (meestal gezond). Deze soep maakte ik laatst en het is nu al een favoriet geworden. Ik deel graag het recept met je!

Ingrediënten voor vier kommen soep
– 750 gram tomaten
– 1 winterpeen
– 1 rode paprika
– 50 ml kookroom
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 1 bouillonblokje
– 200 ml water

Nog even iets belangrijks: zorg dat je de tomaten een paar dagen van tevoren koopt. Zo zijn ze mooi rijp en geven ze veel meer smaak af. Daarna kunnen we beginnen. Begin met het wassen van de groentes, wel zo hygiënisch!

Bij de winterpeen kun je er voor kiezen om het buitenste laagje eraf te laten, maar ik schil hem er meestal af. Ook al is ‘ie gewassen, dat vind ik zelf toch net wat lekkerder.

Snijd de paprika en peen in stukjes. Ze hoeven niet heel klein te zijn, maar laat ze ook niet te groot. Anders duurt het een eeuwigheid voordat de peen dadelijk gaar is. Zonde als je daar zo lang op moet wachten.

Doe een beetje olie in de pan en verhit daarin de peen en paprika. Dit doen we zodat het gerecht dadelijk nog meer smaak heeft. Hierna kun je de ui toevoegen.

Heeft de ui ook even mee gebakken? Dan voeg je de tomaten en knoflook toe. Dit geheel laat je nu even rustig op het vuur staan. Vergeet niet om het af en toe om te roeren. De tomaten zullen nu vanzelf iets zachter worden.

Dan is het tijd om het over te gooien in een andere pan, het is de bedoeling dat alles nu mooi gaar wordt. Voeg hieraan ook het bouillonblokje en wat water toe. Je kunt ook alvast wat kruiden toevoegen. Voeg niet teveel water toe, anders wordt de soep dadelijk zo dun. Je kunt altijd nog meer water toevoegen. Laat dit nu rustig koken.

Zijn alle ingrediënten gaar? Dan is het tijd om de soep te gaan mixen. Hierna voeg je wat van de kookroom toe. Dit is naar smaak, zelf heb ik niet zoveel toegevoegd. Ook kun je nu nog wat extra kruiden toevoegen. Ik gebruikte veel chilipoeder – dit maakte de soep lekker pittig! Let wel op met het zout: je hebt ook al een bouillonblokje toegevoegd.

Nu kun je de soep gelijk eten! Zelf heb ik hem nog even afgemaakt met wat room en Italiaanse kruiden. Eet smakelijk!

Maak jij vaak zelf soep?

Liefs,
Joyce

Reacties

  1. Yummm, ben dol op soepjes! Dit ziet er zalig uit!Oh ja,weet je wat ook eens leuk is om te doen? Om de groenten van tevoren in een ovenschaal in de oven te doen, krijgen ze een extra lekker smaakje, plus is heel praktisch want weinig omkijken naar!

Laat een reactie achter op Floortje Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!