Recept: Valentine’s Day Cake!

12 feb 2015

Love is in the air! Het is bijna Valentijnsdag. Speciaal hiervoor heb ik een taart gemaakt die helemaal in het teken van deze dag staat. In dit artikel deel ik het recept met je.

Ik heb niet alles from scratch gemaakt omdat ik nog een aantal bakmixen had staan die op moesten – anders moest ik ze weggooien, dat vond ik ook zonde.

Ingrediënten voor een Valentine’s Day Cake

Kapsel
– 330 gram Mix voor Bescuit FunCakes
– 4 tot 5 eieren
– 33 ml water
– rode kleurstof

Vulling
– 100 gram Mix voor Botercrème FunCakes
– 100 ml water
– 100 gram roomboter
– parelsuiker en roze sprinkles

Icing
– 200 gram Mix voor Royal Icing FunCakes
– 30 ml water

Begin met de basis, de taart zelf. Deze mix is ideaal, het is namelijk heel gemakkelijk. Binnen no-time krijg je hier de meest luchtige taarten mee. Je doet de gewenste inhoud in een mengkom en voegt er de overige benodigde ingrediënten aan toe. In mijn geval waren dat vijf eieren en 33 ml water. Zelf schep ik het eerst altijd even wat om, zo weet ik zeker dat het bloem niet wegstuift zodra ik ga mixen. Hierna moet het zo’n 7 minuten gemixt worden voor een luchtige consistentie.

Doe er dan wat kleurstof bij. Ik koos zelf voor een rode kleurstof, maar het werd niet echt heel rood – hoeveel kleurstof ik ook toevoegde. Je kunt proberen om er wat mee te spelen, dus door wat paars, oranje of zwart toe te voegen. Pas hier wel mee op, anders kun je de kleur goed verpesten. Ik vond een mooie felroze kleur ook wel leuk voor Valentijnsdag, dus ik heb het zo gelaten. Hierna kan ‘ie in de oven. Op 175 graden voor zo’n 40 tot 45 minuten!

Ga alvast aan de slag met de botercreme. Deze mix moet je namelijk eerst mengen met water en dan een halfuurtje op laten stijven. Daarna klop je de boter er dus doorheen. Het is alleen maar handig als het dadelijk allemaal klaar staat, dan kun je het netjes in elkaar zetten.

Laten we dan ook maar gelijk met de icing beginnen. Deze mix is echt onwijs gemakkelijk, je hoeft er alleen nog maar wat water aan toe te voegen. Je kunt de consistentie zo dik of dun maken als je zelf wilt, aan de hand van hoeveel water je toevoegt. Ik ga zelf voor een redelijk dikke consistentie, omdat ik wil dat het goed op de taart blijft zitten. Meng dit voor minstens zo’n vijf minuten.

Check de laatste paar minuten regelmatig even of je taart al klaar is, je wilt natuurlijk niet dat ‘ie te droog is. Je kunt met een saté prikker in de taart prikken. Als deze er schoon uitkomt, is de taart goed. Ik draai de taart altijd vrijwel gelijk om, zodat de bovenkant nog wat platter kan worden.

Dit wil echter niet altijd lukken, dan snijd ik ‘m wat bij. Gewoon met een mes probeer ik hem wat gelijkmatiger te maken. Daarna snijd ik hem doormidden om er een mooie vulling tussen te smeren. Laat de taart overigens wel goed afkoelen voordat je dit doet. Anders smelt het allemaal en dat is natuurlijk heel erg zonde. Mocht je het proces willen versnellen, kan je de taart even in de koelkast zetten.

Tijd om de botercrème ertussen te smeren. Maar niet voordat we ‘m wat leuker eruit hebben laten zien. Ik geef de botercrème een leuk lichtroze kleurtje en doe er wat roze sprinkles door. Zodra dit erop zit, gooi ik er nog wat parelsuiker over. Dit kocht ik ook al een tijd geleden en wilde ik graag eens gebruiken. Zorgt samen met de sprinkles voor een wat extra crunch in deze laag. Lekker die verschillende structuren.

Tot slot is het tijd voor de icing. Deze kun je er gewoon via het midden overheen gooien, dan loopt het vanzelf naar beneden. De icing wordt wat harder en dat vind ik wel lekker. De taart is namelijk erg zacht en dit geeft toch wat meer body dan een taart afgesmeerd met botercrème. De binnenkant vind ik super vrolijk en ik vind ‘m erg geschikt voor Valentijnsdag.

Heb ik jou geïnspireerd? Ga jij ook nog wat bakken voor Valentijnsdag?

Liefs,
Joyce

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!