Recept: Wafels

16 dec 2012

In het inspiratie artikel van gisteren verklapte ik het al een beetje. Een van deze heerlijke gerechten had ik al uitgeprobeerd. Namelijks het maken van wafels! Benieuwd? Lees dan snel verder voor de bereidingswijze!

Er zijn een hoop verschillende recepten voor het maken van wafels. Er gaan altijd een hoop eieren in, ik heb zelfs recepten gevonden waar je negen eieren voor nodig had. Samen met m’n vriend heb ik een beetje een eigen gerecht samengesteld en dit smaakte erg goed!

Voor ongeveer 8 wafels heb je nodig:
• 150 gram bloem
• 75 gram boter
• 130 ml melk
• 4 eieren
• 1 zakje bakpoeder (16 gram)
• eventueel olie om het wafelijzer de eerste keer mee in te vetten en een snufje zout

Allereerst smelt je de boter in de magnetron. Dit is wel belangrijk, want anders krijg je enorme klonten in het beslag.

Ondertussen meng je de rest van de ingrediënten ook samen. Het is slim om de droge ingrediënten eerst te vermengen en daarna pas de eieren en de melk toe te voegen. Op die manier krijg je de minste klontjes.

Voeg daarna de boter toe aan het mengsel. Daarna kun je echt beginnen met het maken van de wafels! Ik vind het handig om hiervoor iets van een jus lepel te gebruiken. Het is even lastig met de hoeveelheid, maar na een tijdje krijg je er wel handigheid in.

Wij deden hem de eerste keer alleen erg vol en toen liep het hele mengsel langs de zijkant, dus je kunt hem beter iets minder vol doen! Maar je hebt al gauw door hoeveel er precies in moet.

En tot slot het resultaat! Wij hebben ervoor gekozen om ze wat krokanter te maken dan de wafels die je in de winkel kunt vinden, omdat we dat lekker vonden. Maar je kunt dat natuurlijk gewoon afstemmen op je eigen smaak.

Het is dus helemaal geen moeilijk recept, leuk om te maken en nog leuker om op te eten. Succes!

Heb jij weleens zelf wafels gemaakt?

Liefs,
Joyce.

Reacties

  1. Pingback: BeautyChef — My life in photo’s #8

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!