Recept: warme chocolademelk!

18 mrt 2012

Hebben jullie dat ook weleens? Een dag waarop het alleen maar regent en regent en waarop je lekker binnen wilt zitten. Vooral de afgelopen winter was het erg koud!

Als ik lekker warm binnen zit, en dan vervolgens naar dat koude weer buiten kijk, heb ik altijd zin in één ding: warme chocolademelk!

Ik zat laatst thuis samen met mijn vriend en opeens bedacht ik mij, dat ik nog een chocolade gift box had staan. Deze chocolade set heb ik een tijd terug gekocht en hij stond al die tijd maar in mijn kamer. Eigenlijk was ik alweer vergeten dat ik dit nog in huis had – shame on me!
Het werd dus hoog tijd om deze chocolade uit te gaan proberen!

Allereerst even een foto van de chocolade box in zijn geheel.
De set bevat: smeltchocolade, vijf verschillende chocoladerepen, twee kopjes en aromastoffen.

Zo gezegd, zo gedaan. Nog geen halfuur later zaten we heerlijke warme chocolademelk te drinken.
Stap voor stap laat ik zien hoe we de chocolademelk precies hebben gemaakt.
Het is heel simpel om te maken, maar ik wilde het toch even met jullie delen want chocolademelk… ja dat is natuurlijk altijd lekker!

Oke, wat heb je allemaal nodig? Ook dit is ontzettend simpel, je hebt niet veel spullen nodig om een lekkere chocolademelk te maken. Enkel (smelt)chocolade, melk, kopjes en eventueel een lepel.

We beginnen met het verhitten van de melk. Dit kun je doen in de magnetron, maar je kunt er ook voor kiezen om de melk op te warmen in een pannetje. Het is belangrijk dat je de melk verwarmt tot net voor het kookpunt. De melk hoeft dus niet te koken, maar alleen opgewarmd te worden. Zorg ervoor dat de melk heet genoeg is zodat de chocolade kan smelten!

De melk staat op het vuur of in de magnetron. Ondertussen kun je een mok vullen met een paar eetlepels chocolade. Zorg dat er genoeg chocolade in je mok zit, anders heb je niet die lekkere, rijke chocoladesmaak. Dit kun je het beste gevoel doen. Beter te veel dan te weinig, zeg ik altijd!

  

Als de melk bijna begint te koken, haal je de pan van het vuur. Je schenkt je mok voor 1/3e vol met melk. Vervolgens begin je te roeren totdat alle chocoladestukjes opgelost zijn. Dan kun je de rest van de melk erbij gieten. Het is erg belangrijk dat je niet alle melk in één keer erbij giet, dan blijven er namelijk allemaal klontjes chocolade achter.

En tot slot heb je dan een heerlijk, warm kopje chocolademelk.
Zie hier het eindresultaat!

Deze set heb ik een tijd geleden gekocht bij de Xenos, alweer zo’n 3 maanden terug. Destijds heb ik er zo’n 7 euro voor betaald. Die prijs vond ik erg meevallen want je kreeg niet alleen chocolade om te smelten, maar ook nog een paar chocoladerepen, aromastoffen en natuurlijk 2 schattige, leuke kopjes! Ik weet helaas niet of deze set nu nog steeds te koop is bij de Xenos, ik denk eigenlijk van niet.

Veel meiden hebben dit natuurlijk niet, maar chocolademelk maken is helemaal niet moeilijk.
Je kunt gewoon dezelfde stappen volgen en dan heb jij ook een overheerlijke chocolademelk.
Als je geen (smelt)chocolade in huis hebt, kun je ook prima cacao gebruiken.
Vervolgens kun je er naar smaak nog wat suiker doorheen doen om het geheel wat zoeter te maken.
Natuurlijk kun je er ook een lekkere dot slagroom op doen als je dat lekker vind!

Vind jij warme chocolademelk ook altijd zo lekker tijdens die koude dagen??

Liefs,
Joyce.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!