Review: Andrélon Oil & Care

9 mrt 2014

Een hele tijd heb ik shampoo en conditioner gebruikt van Aussie. Ik ging op zoek naar een alternatief, een fijne shampoo en conditioner met een wat vriendelijker prijsje. Vandaag in de test: Andrélon Oil & Care.

De producten Andrélon waren een tijdje terug 2+2 gratis bij Kruidvat. Vandaar dat ik besloot om wat meer producten uit te proberen dan alleen de shampoo en conditioner. Buiten de shampoo en conditioner heb ik ook nog het masker en de de anti-klit spray meegenomen om te proberen.

Andrélon heeft een nieuwe lijn speciaal voor droog en pluizig haar: Oil & Care. De unieke formule met Marokkaanse Arganolie verzorgt en voedt je haar, waardoor je weer controle krijgt over je droge en pluizige haar. De Oil & Care producten worden snel in je haar opgenomen, zodat je haar zacht aanvoelt en zijn natuurlijke uitstraling behoudt.

Laat ik beginnen met vertellen hoe mijn haar er uit ziet. Mijn haar is redelijk droog, niet beschadigd maar zo oogt het soms wel, omdat het zo droog is. Verder pluist mijn haar snel. Van nature heb ik slag/krullen in mijn haar. Een tijdje terug heb ik een heel stuk van mijn haar af laten knippen. Mijn haar voelde gelijk gezonder aan, maar heeft nog steeds een goede verzorging nodig omdat het zo droog is.

Andrélon Oil & Care shampoo

De basis, de shampoo. De fles ziet er mooi uit, standaard Andrélon met de paarse kleur. Ik vind de fles groot ogen. Je krijgt redelijk waar voor je geld. Ik heb erg dik haar, vandaar dat ik ook veel shampoo nodig had. Toen ik shampoo van Aussie gebruikte vond ik het zonde om telkens zoveel shampoo in mijn haar te gooien, vanwege de prijs. Toch heeft mijn haar het echt nodig, anders kan ik het niet goed verdelen. Bij deze shampoo heb ik dat wat minder.

De werking vind ik prima. Zodra ik mijn haren heb gewassen met deze shampoo voelt mijn haar ‘schoon’ aan. Niet klitvrij, ik heb niet het idee dat deze shampoo iets aan de structuur van mijn haar veranderd. Het wordt er niet instant glad van.

Andrélon Oil & Care conditioner

Mijn haar heeft niet genoeg aan alleen shampoo, omdat het meer gevoed moet worden. Daarom gebruik ik ook standaard een conditioner. De fles is anders dan die van de shampoo. Doordat de vorm anders is, kun je de shampoo en conditioner gemakkelijk uit elkaar houden. Mooi! Het is natuurlijk geen ‘must’ maar het is mooi meegenomen. Ook bij de conditioner is er weer gebruik gemaakt van een knijp flacon. Dit werkt erg fijn, want je kunt er goed mee doseren. Je pakt niet snel te weinig en ook niet snel té veel.

Conditioner laat ik het liefst lang intrekken, ik heb altijd het idee dat het dan beter intrekt. Meestal laat ik het er zo’n 3 minuten in zitten en dan was ik het eruit. Hierna merk ik gelijk verschil. Mijn haar voelt glad aan en ik heb het idee dat de meeste klitten zijn verdwenen. Niet alle klitten, maar het voelt wel heerlijk aan. Je kunt er in ieder geval redelijk met je vingers doorheen gaan zonder dat ze vast komen te zitten in je haar. Nadat ik het heb geborsteld voelt het al helemaal fijn aan! Ik borstel mijn haar altijd onder de douche omdat ik er anders bijna niet doorheen kom.

Andrélon Oil & Care 1-minuut masker

Door naar de wat minder essentiële dingen voor het haar. Ik heb periodes dat ik vaak een haarmasker gebruik en dat ik het zowat nooit gebruik. Dit masker leek mij een mooie aanvulling op de shampoo en conditioner. Deze flacon ziet er ook prima uit, gemakkelijk om mee te doseren. Het is weer een andere vorm dan de andere flessen, waaraan je dus kunt zien dat het om het masker gaat.

Zodra ik mijn shampoo en conditioner heb uitgespoeld, doe ik dit masker in mijn haar. Ik laat hem iets langer zitten dan 1 minuut. Het liefst vijf minuten, maar meestal worden het er zo’n drie. Je zou zowat denken dat je haar niet gladder zou kunnen worden na de conditioner, maar niets is minder waar. Mijn haar voelt echt heerlijk aan! Vooral als ik het daarvoor al heb geborsteld. Dit masker gebruik ik niet elke keer, ongeveer één keer in de week.

Andrélon Oil & Care anti-klit spray

Dan is het nu tijd voor een product dat je niet onder de douche gebruikt. Op de verpakking staat dat dit product op handdoekdroog haar aangebracht moet worden, maar ik doe het vaak gewoon op droog haar, kan ook prima! Dit is geen pompflacon maar dit is een spray, werkt ook het meest handig.

Dit product gebruik ik als ik mijn haar toch wil borstelen wanneer het niet nat is, om er gemakkelijk doorheen te komen. Soms gebruik ik het gewoon om de pluis weg te werken. Op andere momenten gebruik ik deze spray als ik mijn haar wil stijlen en ik het dus eerst door moet borstelen. De geur van deze spray is trouwens zó lekker! Heel moeilijk te omschrijven maar hij ruikt naar ‘Andrélon’ en naar schone was. Als je weleens Andrélon producten gebruikt, weet je wel wat ik bedoel met ‘hij ruikt naar Andrélon’.

Ingrediënten van de producten

Ik weet dat er een hoop meiden vaak benieuwd zijn naar de ingrediënten. Helaas heb ik hier zelf niet heel veel verstand van. Toch heb ik ze geplaatst omdat sommige van jullie er misschien meer uit kunnen halen dan ik. De ingrediënten staan op volgorde van hoe ik de producten heb besproken, dus: shampoo, conditioner, masker en anti-klit spray.

Bij de shampoo kun je als tweede ingredient al SLS zien staan. Dit staat voor “Sodium Lauryl Sulfate”. Deze substantie zit in de meeste shampoos, de fabrikanten voegen het toe omdat het goed schuimt en goedkoop is. Het reinigt echter wel heel hardnekkig, vandaar dat sommige mensen het niet willen gebruiken. Ook zitten er in de producten veel siliconen. Silliconen vormen een laagje dat over je haar ligt, waardoor het er glanzend, gezond en gehydrateerd uitziet. Dit is echter maar schijn, want door dit laagje krijgt je haar niet de zuurstof die het nodig heeft met als gevolg dat het sneller broos, breekbaar en gevoelig wordt.

Positief: de olie staat redelijk voorin de ingredienten lijst. Dit betekent dus dat er redelijk veel in zit, dit is heel positief. Je voelt ook daadwerkelijk dat er veel olie in zit!

Prijzen
Shampoo – €3,29
Conditioner – €3,39
1-minuut Masker – €3,99
Anti-klit spray – €3,39

In deze lijn zit ook nog een “Leave on crème” en “Kroescontrol serum oil”.

Wat vind jij van deze lijn van Andrélon? Zou je de producten ook kopen of liever links laten liggen?

Liefs,
Joyce

Reacties

  1. Ik heb deze producten ook uit geprobeerd maar ik merk niet echt verschil met andere lijnen van Andrélon. Ze ruiken inderdaad wel heerlijk! Ik ben ze gaan gebruiken door de pluis van m’n haar. Maar ik merk gewoon dat droog borstelen gewoon not done is, de shampoo maakt niet zo veel uit. Wel fijne review!

  2. Ik heb de conditioner en het 1 minuut masker beide met heel veel tevredenheid uitgeprobeerd, vooral de conditioner was ik dik over te spreken…Ik heb namelijk veel haar, met krullen en dan heb je eigenlijk toch altijd een soort van ” probleempje” en was echt een beetje verbaasd over de werking van de conditioner!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!