Review: Catrice Absolute Nude Palette

28 aug 2014

Dit product heb ik al een tijdje geleden gekocht en kon je ook terug zien in deze shoplog. De afgelopen tijd heb ik hem vaak gebruikt, ik vond het dus
wel tijd voor een review. Is dit een goed, alledaags oogschaduw palette? Ik ga het aan je laten zien!

Vanwege vakantie vandaag geen filmpje, volgende week donderdag weer!

Eerder liet ik dit product ook al terug komen in een ‘budget aanraders.’ Daarmee verklap ik dus stiekem al een beetje dat ik het een fijn product vind. In dit artikel zal ik je precies vertellen wat ik van dit product vind. Dan weet jij of je ‘m ook aan moet schaffen, of beter in de schappen kan laten liggen.

Het palette zit in een mooi, strak doosje. Hij is doorzichtig, zo kun je goed de kleuren zien. Zelf vind ik het erg mooi. Niet heel chique, maar dat mag je ook niet verwachten voor die prijs, vind ik. Verder ziet het er prima uit. Het doosje voelt ook erg stevig aan. Ik heb hem nu al ongeveer een maand in mijn make-up tasje zitten en denk niet dat hij snel kapot zal gaan.

De kleuren vind ik erg mooi! Dit zijn echt kleuren voor mij. Ik houd mijn look graag rustig en simpel. Als er iets is dat er uit springt, dan zijn dat meestal mijn lippen. Qua ooglooks draag ik het liefst bruine, neutrale kleuren. Deze kleuren zijn net iets specialer omdat ze een mooie shimmer bevatten. Het palette bevat twee lichte kleuren. Eén is redelijk wit, de ander heeft wat meer een roze gloed. De twee kleuren in het midden zijn net wat donkerder. De linker neigt buiten de bruine tinten ook wat naar oudroze toe, terwijl de ander typisch bruin in. De laatste twee kleuren zijn wat donkerder en vooral geschikt voor gebruik in de crease.


Foto gemaakt in het zonlicht


Foto gemaakt met flits

De kwaliteit? Redelijk. Er komt een hoop pigmentatie vanaf zoals je al kunt zien. Deze swatches zijn allemaal gemaakt met één veeg. Ik ben dus erg onder de indruk! Hier lijken de kleuren wel wat van elkaar af te liggen, maar op het ooglid vaagt dat helaas wat weg, dat is jammer. Nog een nadeel van het aanbrengen: de kleuren zijn erg poederig. Dit voorkom je door meer te deppen tijdens het aanbrengen en wat voorzichtiger te zijn. Ik zou je aanraden om eerst je ooglook te maken en daarna pas je foundation aan te brengen. Zo zie je er niets meer van!

Op de foto’s hierboven kun je de ooglook zien die ik ermee heb gemaakt. Redelijk simpel, maar je kunt ook vrij weinig andere kanten uit met dit palette. Ik houd er wel van. De kleuren blenden gemakkelijk, maar lopen ook gemakkelijk in elkaar over. Ik heb de lichtste twee kleuren gebruikt op het bewegend ooglid, de vierde kleur aan de buitenkant van het bewegend ooglid en de laatste kleur in de crease. Onder het oog heb ik een lijntje gezet met de donkerste kleur.

Hierboven kun je twee full face foto’s zien. Deze kleuren kunnen dus prima met een naturel lipkleur, maar ook een felle lipstick kan hier prima bij. Ideaal!

Het Catrice Absolute Nude palette is te koop voor € 4,99

Minpunten
– De kleuren blenden snel in elkaar over waardoor je nog weinig kleurverschil ziet
– De oogschaduw is erg poederig

Pluspunten
– Handzaam palette
– Pigmentatie is prima
– Je kunt er een volledige ooglook mee maken
– De prijs: € 4,99

Mijn conclusie? Voor de prijs vind ik het een prima palette. Je moet even oppassen met blenden, dat je naderhand niet nog maar één kleur ziet. Verder moet je erop letten dat de oogschaduw redelijk poederig is. Een oplossing hiervoor is om je basis later aan te brengen, of om de overtollige oogschaduw weg te vegen. Wel vind ik het een heel leuk palette. Een perfect basis palette voor een heel leuk prijsje!

Hij ligt al lang in de winkels, dus veel van jullie zullen ‘m waarschijnlijk al opgemerkt hebben. Wie heeft ‘m nog meer in haar stash?! En wat vind je ervan?

Liefs,
Joyce

Reacties

  1. Ik heb hem al heel veel keertjes zien liggen, maar de tinten zijn eigenlijk iets wat ik niet heel snel draag, misschien moet ik het gewoon eens gaan doen….het ziet er heel mooi uit!

  2. Het palette heeft wat mij betreft teveel kleuren die veel op elkaar lijken, het is zo vervelend als de kleuren dan in elkaar overlopen. Wel heeft het palette de perfecte kleuren voor een nude en chique look. Jouw look is perfect voor overdag, maar ook voor een avondje uit, i like it. x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!