Review: Catrice Longlasting Eye Pencil Waterproof

15 mrt 2014

Toen de producten van de nieuwe collectie in de winkels lagen, sloeg ik mijn slag! Deze twee eye pencils leken mij echt onwijs gaaf. Ik houd van simpele ooglooks met een leuk kleur accent. Ik nam ze mee om te testen!

Op het eerste gezicht zien de eye pencils er goed uit, dus dat is al een pluspunt. Ik vind de vormgeving er heel mooi uit zien, je zou niet denken dat je met een budget product te maken heb. Want ja, budget zijn ze zeker. Deze potloodjes kosten €2,39 per stuk. Even een handig puntje: je kunt goed zien met welke kleur je te maken hebt. De dop én de onderkant van het potloodje hebben namelijk die kleur.

Deze “Longlasting Eye Pencils” zaten al in het assortiment, bij de laatste vernieuwing zijn er alleen twee nieuwe kleuren aan toegevoegd. Deze twee nieuwe kleuren heb ik beide meegenomen. De lichtste leek mij mooi op de waterlijn om mijn oog optisch groter te doen lijken. De blauwe kleur leek mij prachtig als accentkleur!

100 Pearly Bird
090 Petrol And The Wolf

Laten we eerst eens gaan kijken naar de swatches op de hand. Hier word ik nu blij van! Dat ziet er toch prima gepigmenteerd uit? De kleuren komen prachtig naar voren. Zoals jullie waarschijnlijk onderhand wel weten, vind ik het leuk om zulke blauwe kleuren op mijn onderste waterlijn te gebruiken. Dit doe ik wel vaker met andere kleuren! De lichtste kleur lijkt me perfect voor in de binnenste ooghoek, onder de wenkbrauw en op mijn waterlijn. Laten we eens kijken of ik daar ook nog steeds zo blij van word…

Alvast van tevoren: de foto’s zijn gemaakt in een ander licht. Dat komt omdat ik de foto’s op verschillende dagen heb genomen.

100 Pearly Bird

Deze parelmoer kleur heb ik aangebracht op mijn waterlijn, in mijn binnenste ooghoek en onder de wenkbrauwen. Onder de wenkbrauw en in mijn binnenste ooghoek zie je de glitters erg mooi terug. De lijn op mijn waterlijn valt me tegen. Omdat ik foto’s maak met een spiegelreflexcamera kun je het op deze foto goed zien, in het ‘echt’ valt het helaas toch tegen. Jammer! Een beter alternatief vind ik dan het eye pencil van essence, deze heb ik al eens eerder gereviewd. Je kunt de review daarvan hier vinden.

090 Petrol And The Wolf

Nee, nee en nog eens nee. Waar is die prachtige shimmer die we eerder terug zagen op de swatch? Weg! Ik heb onwijs hard moeten drukken om hier ook maar ietwat product vanaf te krijgen. Ik weet dat sommige meiden hun oogpotlood weleens snel boven een aansteker houden, zodat er meer pigment vanaf komt. Dat probeerde ik dus, nou, niet doen. Het potloodje stond zowat in de fik en de vlam ging moeilijk uit. Maar goed, ik laat me niet kennen en probeerde het erna op mijn ooglid. Ik was verrast door het pigment: zó werkte het wel! Totdat ik zag dat er enorme brokken op m’n waterlijn zaten. Toen ik ook maar één keer knipperde zat m’n hele oog onder. Nee, gewoon niet. Zonde.

Zoals je kunt merken ben ik niet heel enthousiast over deze potloodjes. Dit is het eerste product van Catrice dat ik echt tegen vind vallen. Helaas! Op je ooglid komt er meer kleur vanaf dan op de waterlijn, maar dan nog steeds moet je erg hard drukken. Dat is gewoon niet fijn en dat hoort niet.

Nadelen
– De kleuren zijn niet zo intens als ik gehoopt had
– Er komt op de waterlijn helemaal geen product vanaf

Voordelen
– Leuke kleurtjes
– De prijs is prima, lekker budget

Deze Catrice “Longlasting Eye Pencil Waterproof” is te koop voor € 2,39

Vallen deze potloodjes jou ook zo tegen? Heb jij een goed budget alternatief?

Liefs,
Joyce

Reacties

  1. Neeeee, dit is echt zonde! Echt. Ik heb nog een blauw potloodje van Catrice én die doet wel prima zijn werk. Echt zonde om te lezen dat deze dat niet doet & doen! Ik ben er echt een beetje teleurgesteld in én ben dan blij dat je deze review ook met ons deelt. Goede review!

  2. Hè wat zonde zeg! Jammer, want de kleuren zien er prachtig uit! Gelukkig dat er geen ongelukken gebeurd zijn met de vlam ;) Ik ga deze potloodjes dus maar niet aanschaffen! Bedankt voor je eerlijke review!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!