Review: essence Colour Flash volume mascara

12 feb 2014

Al een tijd was ik op zoek naar een gekleurde mascara. Vroeger was dit een hype en nu is het weer terug van weg geweest! Toen ik deze budget versie zag liggen van essence twijfelde ik dan ook geen moment. Ik nam hem mee en heb de mascara getest.

Er waren verschillende kleuren beschikbaar van de mascara. Ik twijfelde nog even tussen de paarse en blauwe, maar de paarse leek mij te licht. Dit leek mij een mooie kleur en ik kan je alvast verklappen: ik ben er erg blij mee!

Laten we eerst even kijken naar de verpakking. Handig dat de verpakking dezelfde kleur heeft als de mascara zelf. Zo weet je in één oogopslag welke kleur je te pakken hebt. De contrast tussen de blauwe en gele kleur vind ik erg vrolijk ogen. Aan de verpakking is in ieder geval niet af te lezen dat het om een budget mascara gaat!

Het borsteltje is één van de belangrijkste dingen van een mascara. Vaak zorgt het borsteltje ervoor of het resultaat mooi wordt of wat minder. Dit borsteltje ziet er op het eerste gezicht prima uit. In het midden zit plastic, de overige haartjes zijn niet gemaakt van plastic. Het is een simpel borsteltje maar vaak vind ik deze soort juist het fijnst. Al die ‘innovatieve’ dingen werken vaak niet zo voor mij.


Swatches van de mascara op de ogen

Hierboven kun je de mascara op de ogen zien. De mascara bracht fijn aan, ik moest wel mijn best doen om er kleur vanaf te krijgen. De kleur heb ik voornamelijk aangebracht met de top van het borsteltje. Met de rest van het borsteltje heb ik het uitgesmeerd. Vooral in een bepaald, fel licht kon je de kleur goed zien. In een wat donkerder licht kon je de kleur helaas niet zo goed zien.

Niet alleen de kleur is belangrijk, ook het effect van de mascara zelf. Deze mascara zegt een ‘volume mascara’ te zijn. Zelf zie ik dit niet erg terug. Hij brengt gemakkelijk aan, je krijgt er niet snel spinnenpoten van, maar de mascara verzwaard wel. Dat is wat jammer. Voor de prijs is het verder een prima ‘basic’ mascara.

Op deze foto kun je zien hoe de mascara er van een afstandje uit ziet. Je ziet er van een afstand vrij weinig van, tenzij het fel (zon)licht is. Ik vind de mascara leuk. Het is subtiel en niet al te heftig, dat vind ik fijn. Deze mascara vind ik het mooist in combinatie met rustige make-up, eventueel alleen een eyeliner of oogpotlood.

Deze mascara van essence ligt sinds kort, of binnenkort in de winkels en is te koop voor €2,99

Nadelen
– Verzwaart de wimpers wat, waardoor het niet voor veel volume zorgt
– In sommige filialen nog niet verkrijgbaar

Voordelen
– Mooi budget prijsje
– Leuke verpakking
– Zorgt voor een leuk subtiel kleurtje
– Verkrijgbaar in meerdere kleuren

Wat vind jij van deze gekleurde mascara van essence?

Liefs,
Joyce

Reacties

  1. Mwah, de kleur is wel mega gaaf, maar ik raak er niet echt mega enthousiast van. Ik heb van mezelf best korte wimpers en moet al aardig wat moeite doen voor volume, dus lijkt me niet ’t beste product om dan te gaan kopen als het de wimpers verzwaart, jammer, maar wel een fijn review en goede foto’s !

    • Zag bij veel meiden op twitter dat het essence schap nog niet aan is gevuld, dus het is in sommige steden nog redelijk moeilijk om aan deze producten te komen. Vandaar! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!