Review: essence Easy 2 Use Eyeliner Pen

16 apr 2015

Ik gebruik graag mijn Rimmel GlamEyes eyeliner, maar toch ben ik altijd op zoek naar goedkopere alternatieven. Dit product van essence zag ik liggen en ik werd er nieuwsgierig naar.

Over de producten van essence ben ik de laatste tijd erg enthousiast. Een tijd geleden vond ik het té goedkoop, ik dacht niet dat de producten goed zouden zijn. Nu heb ik er echter al een hoop favorieten bij van dit budget merk.

Een pen eyeliner vind ik handig, maar die vorm gebruik ik niet vaak. Ik gebruik vaak een eyeliner met een dun kwastje. Deze vorm zag er echter wel goed uit, het leek in ieder geval alsof ik hier prachtige dunne lijnen mee zou kunnen zetten!

Zo ziet het kwastje eruit. Op het eerste gezicht is het kwastje mooi dun. Hoe dunner hoe beter, dan kun je zelf kiezen hoe dik je de lijn wilt hebben. Ook kun je hiermee een strakke wing zetten.

Op bovenstaande twee swatches zie je dat hoe mooi dun de lijnen worden. De pigmentatie is prima. Bij de onderste foto heb ik de swatches wat uitgeveegd met mijn hand. Het blijft nog redelijk goed zitten.

Waterproof is deze eyeliner niet. Op de bovenstaande foto heb ik de swatches uitgeveegd met water. Geen eyeliner voor in de winter dus, want een beetje regen kan ‘ie niet echt aan.

Een dunne lijn gemaakt met deze eyeliner, met enkel nog wat mascara. De lijn vind ik best prima gelukt. De eyeliner is inderdaad easy 2 use, zoals het product ook heet.

Hier heb ik wel oogschaduw op en heb ik de look afgemaakt met deze eyeliner. De wing heb ik iets verder doorgetrokken. Je kunt er gemakkelijk een strakke wing mee maken. Een nadeel vind ik wel de pigmentatie. Bij de swatches leek de pigmentatie prima, maar op mijn ooglid moet ik er toch wat vaker overheen.

Het is natuurlijk ook belangrijk hoe de eyeliner eruit ziet bij de gehele look. Op de bovenstaande foto vind ik de eyeliner mooi zitten.

Kortom: het is een fijne eyeliner, gemakkelijk in gebruik. De pigmentatie mag beter, ik moet er vaak overheen voor een intense kleur. Helaas heb ik dit wel vaker bij dit soort eyeliner pennen.

De essence Easy 2 Use Eyeliner Pen is te koop voor € 2,89

Wat is jouw favoriete eyeliner? En lijkt dit product je wat?

Liefs,
Joyce

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!