Review: Essence Fixing Compact Powder

2 feb 2014

Over dit product had ik al veel goeds gelezen, maar ik had hem nooit meegenomen. Toen ik hem laatst zag liggen bij de Kruidvat, besloot ik hem toch eens uit te testen. Voor de prijs hoefde ik hem in ieder geval niet te laten liggen, het is namelijk een leuk budget product.

Oorspronkelijk dacht ik dat dit product uit het assortiment ging, vandaar dat ik hem nog even uit wou proberen. Als het goed is, gold dit uiteindelijk alleen voor dezelfde poeder maar dan in losse vorm. Waarschijnlijk blijft deze poeder dus gewoon nog even in de schappen liggen.

De verpakking van het product vind ik erg mooi ogen. Best luxe, vooral voor de prijs die je ervoor betaald. Het doosje is redelijk stevig, ik heb niet het idee dat hij snel kapot gaat. Het feit dat de verpakking doorzichtig is vind ik ook erg leuk. De verpakking heeft een handig kliksysteem.

De kleur van het product is wit zoals je op mijn vinger kunt zien. Als ik echter met een kwast in de poeder ga en aanbreng over mijn gezicht, zie je dat witte totaal niet terug. Zelfs geen witte waas, het is helemaal transparant. Laten we eens zien of het product ook doet wat het beloofd: fixeren en matteren.

Het resultaat


Voor het aanbrengen van het product


Na het aanbrengen van het product

De foto’s zijn gemaakt in hetzelfde licht, maar ik zie totaal geen verschil. Nu moet ik zeggen dat mijn gezicht sowieso niet erg glimt, ook niet als ik foundation op heb. Er valt dus eigenlijk vrij weinig te matteren. Op het punt van fixatie voldoet dit product erg goed. Ik zocht al een tijdje naar een fijne poeder om mijn gezicht af te poederen (vooral het gedeelte onder mijn ogen) zodat de foundation beter bleef zitten. Ik merk dat mijn make-up beter en langer blijft zitten als ik dit poeder gebruik.

Voordelen
– De verpakking ziet er chique uit
– Fijne budget prijs: €3,-
– Fixeert mijn make-up goed

Nadelen
– Ik weet niet zo goed of dit product ook goed matteert, ik zie dat resultaat in ieder geval niet terug

Deze Essence All About Matt! Fixing Compact Powder kost €2,99

Wat vind jij van dit product? Heb je ’t al eens uitgeprobeerd? Zo ja, matteert ‘ie bij jou wel?

Liefs,
Joyce

Reacties

    • Dat kan ik me inderdaad wel voorstellen, dat je in de zomer meer glimt vanwege de warmte en het zweet. Ben benieuwd hoe dit product op m’n huid werkt in de zomer! :)

  1. Wat fijn dat de poeder er voor zorgt dat je foundation wat beter blijft zitten. Dan doet ie z’n werk goed! Ik ben eigenlijk ook altijd wel nieuwsgierig geweest naar dit product, maar nam ‘m nooit mee. En waarom niet? Geen idee, haha! Misschien omdat ik altijd al een primer als basis gebruik én gewoon af poeder met een compact powder. Dan is de fixing powder toch niet nodig, maar jij brengt me nu aan ’t twijfelen, goed gedaan, haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!