Review: Essence I Love Extreme Crazy Volume Mascara

21 mei 2013

Vandaag ga ik de Essence I Love Extreme Crazy Volume Mascara voor jullie reviewen. Mijn favoriete mascara is uit het assortiment gehaald dus ik probeer nu al een tijd een goede vervanger te vinden. Deze mascara van Essence werd me ooit eens aangeraden in de comments. Laten we eens kijken of dit een goede vervanger is voor mijn geliefde Max Factor mascara of toch niet?

Deze mascara is met de vorige vernieuwing van het assortiment erbij gekomen. Hij blijft gewoon in het vaste assortiment zitten.

Laten we beginnen bij het uiterlijk, dat is natuurlijk al helemaal goed. Ik vind de mascara er ontzettend vrolijk en girly uit zien. Zo’n mascara ziet er toch een stuk leuker uit in je toilet tas dan zo’n saaie zwarte huls? De eerste indruk is in ieder geval alvast erg goed.

Deze mascara heeft een plastic borsteltje. Ik vind dit een heel fijn borsteltje, de plastic ‘haartjes’ zitten namelijk niet zo erg op elkaar. Om het stokje zitten drie verticale rijen van haartjes. Tussen die rijen zitten geen haartjes. Dit is maar heel miniem, maar toch kun je hierdoor goed het borsteltje op je wimpers plaatsen.

Op de twee foto’s hierboven kun je mijn wimpers zien zonder mascara. Ik heb hele korte wimpers. Ze zijn van zichzelf best gekruld maar helemaal niét lang. Ik heb dus echt een mascara nodig die de wimpers verlengd en zwarter, intenser maakt. Ook zijn de wimpers bij mijn linkeroog – voor jullie dus rechts op de foto – best lastig te handelen. Het lijkt alsof ze nog korter zijn en alsof ik daar minder wimpers heb dan bij mijn andere oog.

In de collage hierboven zie je mijn wimpers met de mascara van Essence op. Ik ben eigenlijk best blij met het resultaat! Ik heb gewoon lastige wimpers en dat weet ik. Vooral bij mijn rechter oog op de foto kun je zien dat het niet goed in model blijft zitten. Wel moet ik uitkijken dat ik geen spinnenpoten krijg met deze wimpers. Normaal breng ik drie tot vier laagjes aan, maar één tot twee is bij de deze mascara echt wel voldoende.

Erg fijn vind ik de houdbaarheid van deze mascara. Hij is niet waterproof waardoor ik hem gemakkelijk kan verwijderen aan het eind van de dag, maar hij gaat niet vlekken onder de ogen. Vaak heb ik dat wel met mascara’s die niet waterproof zijn, dus dat is een dik pluspunt!

Pluspunten
– Leuke verpakking
– Blijft goed zitten, vlekt niet onder de ogen
– Hij is lekker budget
– Separeert de haartjes goed

Minpunten
– Oppassen voor spinnenpoten
– Verzwaart mijn wimpers wel iets

Essence I Love Extreme Crazy Volume Mascara is te koop voor €2,59

Eindoordeel: heeft deze mascara van Essence het gewonnen van mijn favoriete Max Factor mascara? Nee, helaas niet! Ik vind hem erg goed zijn werk doen, maar hij maakt mijn wimpers niet heel veel langer – wat ik juist wel nodig heb met mijn wimpers. Toch ben ik wel erg tevreden over deze mascara. Hij blijft lang zitten, is lekker budget en ziet er erg leuk uit. Deze zal ik dan dus ook zeker gebruiken totdat ik weer een nieuwe mascara ga testen. Want voor deze prijs vind ik het echt een prima mascara!

Wat is jouw favoriete mascara?

Liefs,
Joyce.

Reacties

  1. Pingback: BeautyChef — Filmpje: Favorieten Mei 2013

  2. Ik heb hem ook een tijdje gebruikt, en je moet inderdaad enorm oppassen voor spinnenpotenwimpers >.< Komt omdat er zoveel mascara tussen de rijen met haartjes zitten! Verder geeft 'ie wel een prachtig effect bij jou (:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!