Review: Essence longlasting lipsticks

20 sep 2013

Het essence schap is laatst helemaal vernieuwd. Er zijn een hoop nieuwe producten bij gekomen! Normaal liep ik altijd voorbij het essence schap omdat de producten mij niet echt opvielen. Deze nieuwe lijn sprak me echter wel aan, vandaar dat ik twee mooie kleurtjes mee heb genomen!

De verpakking vind ik er erg mooi uit zien. Ik houd er wel van als het gewoon simpel en strak uit ziet. Dat is hierbij zeker het geval met de zwarte verpakking. Ook erg handig dat je aan de verpakking kunt zien welke kleur je hebt. Daar is goed over nagedacht. Zoals je kunt zien is het essence logo ook in de lipstick verwerkt, geeft ook een erg leuk effect.

Ik heb twee lipsticks meegenomen. Ik ben gegaan voor een mooie koraalkleur en een lieflijke nude kleur, 01 Coral Calling en 07 Natural Beauty!


Swatches binnen gemaakt.


Swatches gemaakt in het zonlicht.

De eerste indruk is goed. Ik vind vooral de koraaltint erg gaaf, de nude kleur valt iets meer paars uit dan ik had verwacht. Je kunt in de zon goed de shimmers zien in de lipstick. Zelf gaat mijn voorkeur meer uit naar een matte lipstick, maar deze kleuren vind ik ondanks de shimmer ook mooi.

Dat waren de swatches op de hand, laten we nu eens gaan kijken hoe de kleurtjes er op mijn lippen uit zien.

Dit zijn mijn lippen zonder iets erop. Ze zijn een beetje droog, excuses daarvoor! Dat komt echt door het weer, door de plotselinge kou.

01 Coral Calling

Wauw! Dat was het eerst dat ik dacht toen ik deze kleur op mijn lippen zag. Zo’n kleurtje had ik nog niet. Ik vind hem prachtig, inderdaad een mooie koraaltint, al neigt hij ook wel iets naar het rode toe vind ik. Hij dekt ook prima want de lipstick is erg goed gepigmenteerd. Je hoeft maar twee keer zachtjes over je lippen te gaan met de stick en dan zit er al genoeg kleur op!

Hier zie je een full-face foto waar ik de lipstick draag. Ik heb de rest van mijn make-up bewust neutraal gehouden zodat je goed kunt zien hoe de lipstick over komt. Zelf vind ik ‘m erg gaaf. Hij springt er echt uit! Toch is dit een lipstick die ik dagelijks zou dragen. Het is een opvallend kleurtje, maar hij is niet erg fel.

07 Natural Beauty!

Dit is een kleur die al een tijdje standaard in mijn tas zit, sinds ik hem heb gekocht. Het is een perfecte alledaagse kleur. Eigenlijk een ‘my own lips but better’ kleurtje met een subtiele glans erin. Deze zou je prima kunnen gebruiken bij een heftige ooglook. Zo springen je ogen eruit, maar heb je toch ook nog wat moois op je lippen! En deze van essence zijn nog lekker budget ook.

Je kunt goed zien dat de kleur niet heel erg opvalt. Doordat ik redelijk veel pigment in mijn lippen heb, is er van de paarsige tint die je in de swatch zag niet veel meer over. Het geheel oogt nu dus een stuk rustiger dan de full-face foto met essence Coral Calling. Subtiel, maar mooi. Perfect voor meiden die graag make-up willen dragen maar niet willen dat het te veel opvalt.

Dan nog één punt waar ik zeer tevreden over ben. Als ik de lipstick aanbreng, lijkt het net alsof ik lippenbalsem aanbreng op mijn lippen. De essence longlasting lipstick smeert heel gemakkelijk en soepel uit. Het voelt dus helemaal niet stroef, niet als een echte lipstick. Het nadeel hieraan is dat de lipstick minder lang op je lippen blijft zitten, maar voor de prijs van €2,39 is even bijwerken niet erg toch? Wel jammer dat ze claimen longlasting te zijn, want dat is dus niet zo.

Pluspunten
– Ruim assortiment aan kleurtjes
– Leuke verpakking
– Smeert fijn uit op de lippen
– Erg budget!

Minpunten
– Niet longlasting, moet na twee uur wel bijgewerkt worden.

De essence longlasting lipsticks zijn te koop voor €2,39 per stuk.

Heb jij de essence longlasting lipsticks al uitgeprobeerd en wat zijn jouw ervaringen hiermee?

Liefs,
Joyce

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!