Review: Essence Stay Matte lip creams

21 jun 2013

Ik wil graag twee van mijn favoriete lip creams van Essence aan jullie laten zien. De formule vind ik erg fijn en de kleuren ontzettend mooi! Vandaar dat ik vandaag hiervan de review voor jullie heb.

Vooral van het lichtste kleurtje ben ik echt fan! Het is een mooi alledaags kleurtje. Ook vind ik het matte aspect ook wel iets hebben. Deze lip cream zit tegenwoordig standaard in mijn tas. Laatst heb ik er nog een framboos kleurige lip cream bij gekocht omdat ik de nude kleur zo fijn vond!

Het is gewoon een normaal kwastje. Als je wat product pakt met het kwastje heb je gelijk genoeg voor beide lippen dus dat is erg fijn. Wel moet ik zeggen dat de applicator niet heel nauwkeurig werkt, vooral bij de fellere kleur is dat lastig – dat is dan namelijk al gauw te zien!

Dit zijn de swatches op de hand. Ik vind het beide echt enorm mooie kleuren. De laatste is wel wat opvallend maar dat vind ik ook wel iets hebben voor bepaalde momenten. De pigmentatie is ontzettend goed. Met één veegje dekt de lip cream al erg goed.


01 Velvet Rose en 02 Smooth Berry

Dit zijn beide lip creams op de lippen. Nu moet ik wel zeggen dat de linker kleur precies over een komt. De rechter kleur valt echter veel roder uit. Die is wat meer roze, frambooskleurig. Ik vond het lastig om deze kleur netjes aan te brengen. Elk klein foutje is gemakkelijk te zien met deze kleur.

Deze kleur vind ik erg mooi staan bij mezelf. Ik heb hem dan ook graag op als ik naar school of dergelijke ga. Perfect voor alledaagse gelegenheden. Niet te opvallend maar toch een mooi kleurtje op je lippen. Dat matte effect geeft het iets speciaals, leuk!

Met deze kleur ben ik ook erg tevreden al is het wel een kleurtje dat ik over het algemeen minder snel draag. Het is best een opvallende kleur en dat vind ik af en toe best eng om te dragen. Ik ben meer van de nude kleurtjes. Wel vind ik het echt een te gekke kleur, zo’n kleurtje heb ik namelijk nog niet in m’n stash. Heel apart kleurtje.

Over de houdbaarheid van de lip creams op de lippen ben ik ook erg tevreden. De lip cream blijft met gemak vier uur zitten en een kleine maaltijd is ook geen enkel probleem!

De essence Stay Matte lip creams zijn te koop voor €1,99 per stuk

Pluspunten
– Vier leuke, verschillende kleurtjes
– Goede pigmentatie
– Blijft best lang zitten
– De prijs: lekker budget!
– Het matte effect is leuk

Minpunten
– De applicator werkt niet heel precies

Heb jij al een essence Stay Matte lip cream in je bezit?

Liefs,
Joyce.

Reacties

  1. Wow! Nude kleuren staan over het algemeen nooit zo leuk bij mij, aangezien mijn lippen van nature al wat donkerder zijn. Nu zit ik er toch over na te denken om de nude kleur binnen te halen! Leuk! Dan kan ik er ook gelijk wat over schrijven, haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!