Review: Fijian Water Lotus Perfume Oil

13 nov 2014

Een parfum olie? Ik had er nog nooit van gehoord, totdat ik dit flesje zag op de site van The Body Shop. Parfumolie is de sterkste en langst houdende vorm van een geur. Dat moest ik uitproberen, daarom bestelde ik de Fijian Water Lotus Perfume Oil.

Op de site van The Body Shop was er een tijdje terug een fijne actie waarbij je drie producten voor de helft van de prijs kreeg. Een tijdje geleden zag ik de Fijian Water Lotus producten al voorbij komen op blogs. Het leek me een heerlijk frisse geur en ik was er heel benieuwd naar.

De Perfume Oil is verkrijgbaar in verschillende geuren. Japanse Cherry Blossom, Indian Night Jasmine en nog veel meer exotische geuren. Onder deze geuren bevond zich ook Fijian Water Lotus. Er wordt een blauwe kleur gebruikt dat aanduidt dat het een heerlijk frisse geur is. Ook staat er een lotus op de verpakking. Het doet mij denken aan de frisse wind, aan de zee op een tropisch eiland.

Er zijn meer producten verkrijgbaar in de Fijian Water Lotus lijn. Zo heb je ook nog een body butter, body lotion, purse spray, eau de toilette, body mist, en een shower gel. Genoeg keus dus.

De geur opent met stimulerende topnoten van mandarijn en litsea en ontvouwt zich vervolgens met een delicaat boeket van waterlotusbloemen uit Fiji, geplukt uit de zuidelijke Stille Oceaan, en rozen. Als finishing touch een licht maar levendig akkoord van zilte zeelucht.

Hoe werkt dit product? Parfumolie is de sterkste en langst houdende vorm van een geur, je hebt er dus niet veel van nodig. Het product zit in een glazen flesje en met het staafje dat erin zit, kun je het parfum aanbrengen. Dit gaat erg gemakkelijk omdat je er niet veel van nodig hebt. De parfumolie bevat overigens geen alcohol.

INGREDIËNTEN | Parfum/Fragrance (Fragrance), Linalool (Fragrance Ingredient), Limonene (Fragrance Ingredient), Citronellol (Fragrance Ingredient), Geraniol (Fragrance Ingredient), Citral (Fragrance Ingredient), Anisyl Alcohol (Fragrance Ingredient).

Het glazen flesje is echt heel schattig klein. Ik moest wel even twee keer kijken toen ik het binnen kreeg, had niet verwacht dat het zo klein zou zijn. Alhoewel het wel logisch is, er zit maar 15ml in. Niet dat dit erg is, want je hebt er niet veel van nodig.

Dan vervolgens de geur. Deze vind ik aanwezig, meer aanwezig dan ik had verwacht. Ik verwachtte namelijk een zachte, frisse geur. Na zo’n tien minuten vervliegt deze zware geur en komt er een frisse en zoete geur naar boven. Deze geur blijft lang hangen. Na één dag stage moet ik zeker wel even een paar extra druppeltjes aanbrengen, maar dat vind ik niet erg.

Als de geur te aanwezig en te sterk is, vind ik dat niet fijn. Ik vind het zelf namelijk heel hinderlijk als ik naast iemand zit die een enorm zware geur op heeft, daar krijg ik zelfs hoofdpijn van. Met deze parfumolie heb je daar geen last van, ook al is deze nog zo geconcentreerd.

Je kunt deze “Fijian Water Lotus Perfume Oil” kopen bij The Body Shop. Voor een flesje van 15 ml betaal je € 12,-

Heb jij weleens een parfumolie van The Body Shop geprobeerd?

Liefs,
Joyce

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!