Review: HEMA – Soft Matt Lipbalm

12 apr 2015

Ze zijn een hele hype, de HEMA Soft Matt Lipbalms. Toen ik deze zag, wilde ik ook graag een paar kleurtjes proberen. Uit alle swatches koos ik de eerste twee kleurtjes uit. Ik dacht namelijk dat deze mij het mooist zouden staan!

Ik snap wel waarom dit product zo populair is. Er zijn een hoop leuke kleuren beschikbaar, de pigmentatie is goed en langhoudend en ze zien er nog eens leuk uit.

De lipbalms zitten nog eens extra verpakt in wat plastic. Dat vind ik altijd wel fijn, heel hygienisch. Zo weet je zeker dat het product nog niet is gebruikt. De verpakking vind ik ook heel mooi. Dat matzwarte, met de dop en het draaigedeelte in de kleur van de lipbalm zeg. Enige nadeel: er is een shiny en matte versie. Deze versies lijken nogal op elkaar, enkel onderaan staat er in het klein ‘matt’ of ‘shine’. Je kunt dus nogal snel de verkeerde pakken.

Ik koos voor de twee lichtste kleurtjes, nummer 01 en 02. Ik heb een redelijk lichte huid, deze kleuren leken mij dus het mooist. Eigenlijk wil ik alle kleurtjes nog wel hebben, alleen de twee laatste kleuren hoef ik niet per se. Ik ben fan!

Hierboven de swatches op de hand. De linker kleur komt over zoals in het echt, de rechter kleur komt wat donkerder over. Ondanks het feit dat de kleuren mat zijn, voelen de sticks wel erg romig aan. Fijn!

Deze lichte kleur is wel redelijk licht, daar moet je echt van houden. Gelukkig accentueert deze lipbalm de velletjes niet. Dit is wel vaak het geval bij zo’n matte kleur, hier ben ik dus erg blij mee.

Ik ben weg van deze kleur! Het is echt een prachtige kleur. Een oudroze kleur met ook een rode tint erin. Hij is niet té opvallend, deze is dus prima draagbaar. De pigmentatie is goed op te bouwen. Als je hem wat lichter aan brengt is ‘ie nog wat beter draagbaar.

Op de bovenstaande foto heb ik niets op de lippen. Wat saai, dus laten we de look wat opfleuren met een prachtige kleur lipbalm!

Hier zie je de eerste kleur lipbalm op de lippen. Het is een mooie, neutrale kleur. Het zal echter wel heel erg aan de huidskleur liggen hoe deze uitvalt. Hij kan je ook al snel bleekjes doen lijken. Bij een wat donkerdere huidskleur zal deze misschien juist weer te licht staan. Een kwestie van uitproberen!

Ik heb het gevoel dat deze kleur iedereen goed staat! Wel moet je ervan houden, hij is namelijk iets opvallender dan de eerste kleur. Wel prima op te bouwen in pigmentatie.

Over de houdbaarheid van de lipbalm ben ik zeer te spreken. De kleuren voelen heerlijk romig aan op de lippen, ze smeren erg goed. Na zo’n vier uur, inclusief eten en drinken, zat de lipbalm er nog op. Bij de binnenkant van de lippen slijt de lipbalm er wel wat af. Dit moet dus wel even bijgewerkt worden. Dat vind ik geen enkel probleem, al helemaal niet voor de prijs die je ervoor neerlegt.

De HEMA Soft Matt Lipbalms kosten € 3,50 per stuk

Wat vind jij van deze HEMA Soft Matte Lipbalms? Heb jij deze al geprobeerd?

Liefs,
Joyce

Bloglovin’TwitterFacebookInstagramYoutube

Reacties

  1. Ik heb ze ook allebei en heb er vandaag ook toevallig over geschreven haha! Inderdaad fijne lipbalms maar bij mij accentueert 01 de velletjes op mijn lippen echt heel erg hard! :o

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!