Review: Kruidvat douche scrubs

15 mei 2015

Enkele weken geleden zag ik deze nieuwe scrubs staan in het Kruidvat. Er waren drie varianten waar ik er twee van mee heb genomen. Ze zijn redelijk nieuw en liggen nog niet erg lang in de winkels. Laten we ze eens gaan testen!

Allereerst: waar is een scrub nu precies goed voor? Scrubben is het weghalen van dode huidcellen op je lichaam. Het verliezen van huidcellen is natuurlijk. Zo vernieuwt je huid zich automatisch. Je kunt je huid een handje helpen door te scrubben. Hierdoor wordt de huid weer glad en glanzend.

Deze scrubs van het Kruidvat zijn redelijk nieuw. Er zijn drie verschillende versies, waarvan ik er twee heb aangeschaft. De eerste is versie is die met cranberry & lychee, de tweede bevat orange & cocos de laatste versie is gericht op green tea & apple.

De scrub belooft een dode huidcellen te verwijderen en de huid te reinigen. De verpakking vind ik er leuk en vrolijk uit zien. Ook belangrijk, het oog wil ook wat!

Laten we beginnen bij de eerste variant, die met cranberry & lychee. Deze vond ik het lekkerst ruiken van alle drie, die moest ik dus sowieso hebben! De geur is dus erg positief, maar de werking ook. De scrubdeeltjes zijn niet te grof, maar het werkt wel goed. Voor mij is deze scrub perfect, niet te mild maar ook niet te grof.

Dan vervolgens de variant met orange & cocos. Ik lust geen kokos, de geur kan ik echter wel waarderen. Qua werking zou ik kunnen zeggen dat deze scrub gelijk is aan de variant met cranberry & lychee. Deze scrubs bevatten overigens ook geen deeltjes plastic. Omdat het een ‘douche scrub’ is, hoef je ook geen douchegel meer te gebruiken. Handig!

De substantie van deze douche scrub is erg dun en vloeibaar. Een normale scrub is meestal iets vaster. Geen probleem, maar dat moet je wel even weten. Het zou zonde zijn om product te verspillen op de vloer van de douche!

Je ziet de scrub deeltjes goed zitten. De deeltjes zijn niet al te groot. Ik heb een droge huid en reageer erg goed op de douche scrub, ondanks de SLS die erin zit. Het kan natuurlijk per huid verschillen hoe jij er op reageert.

Voor € 2,99 vind ik het een mooie prijs om eens een Kruidvat douche scrub uit te proberen. Mijn voorkeur gaat uit naar de variant met cranberry & lychee.

Wat is jouw mening over deze Kruidvat douche scrubs?

Liefs,
Joyce

Bloglovin’TwitterFacebookInstagramYoutube

Reacties

  1. Hmm, de geuren klinken goed! De prijzen zijn erg vriendelijk, trouwens. Ik heb nog enorm veel scrubs staan, maar mochten die ooit opraken ga ik deze eens proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!