Review: Kruidvat Hair Repair Oil Therapy

7 jan 2015

Mijn haar verzorg ik graag goed. Ondanks dat ziet het er soms toch wat droog uit, maar dat komt vooral omdat mijn haar zo dik is en veel pluist. Mijn wonderproduct? Olie, zonder enige twijfel! Ik probeerde een nieuwe haarolie uit.

Geen duur product, gewoon lekker van Kruidvat eigen merk. Ook weleens fijn na die dure decembermaand. Deze haarolie voedt en herstelt het haar optimaal. Althans, dat wordt er beloofd! Ik ben benieuwd of deze haarolie het allemaal waar maakt.

Eens even kijken naar de bijzonderheden. Ik vind de fles redelijk groot, vooral voor een olie. Normaal gesproken zijn die flesjes kleiner – of je legt enorm veel geld neer voor zo’n grote fles. Pluspunt! Er zit overigens arganolie in. De arganolie wordt als derde ingrediënt genoemd, verder kom je ook nog maisolie en zonnebloemolie tegen in de ingrediëntenlijst. Er zitten ook een hoop siliconen in, de olie is vrijwel gebaseerd op siliconen.

Wat zijn siliconen? Siliconen vormen een laagje om je haar en zorgen ervoor dat je haar glad aanvoelt en gaat glanzen. Het kan zijn dat siliconen je haar wat verzwaren. Ook wordt je haar wat sneller vet! Verder kan het zijn dat je een wat agressievere shampoo moet gebruiken om de siliconen eruit te krijgen.

Altijd fijn een pompsysteem. Hygiënisch, maar ook gemakkelijk doseren. Ik heb al genoeg haaroliën uitgeprobeerd met een een grote opening. Dat is gewoon niet handig. Vaak heb je niet zoveel nodig omdat je het alleen in de punten smeert. Met een grote opening pak je dan al snel te veel. Smeer haarolie alleen in het onderste deel van je haar! Anders wordt je hoofdhuid en kruin vet en dat ziet er gewoon niet zo charming uit.

Haarolie kun je op verschillende manieren gebruiken. Je kunt het voor het wassen aanbrengen op droog haar voor extra verzorging. Laat het wel even minimaal één uur intrekken voordat je het uitwast, anders is het zonde! Kies je voor deze manier, dan kun je er ook wat meer in smeren. Dan werkt het als een soort ‘masker’. Ook kun je dit product gebruiken na het wassen van je haar, breng het dan aan op handdoek droog haar. Liever wat olie gebruiken op droog haar? Kan ook! Breng dan een klein beetje olie aan in de puntjes van je haar.

Inderdaad, echt een olie-substantie. Niet te dik en ook niet zo dun als normale olie. Ik vind ‘m heel voedend, dat merk je gelijk al. Hierna was mijn hand ook erg glad. De geur is overigens ook niet onaangenaam.

Voor deze review heb ik de olie uitgetest op handdoek droog haar. Met mijn haar hoef ik vrij weinig te doen. Als ik het zo op laat drogen zit het vaak al gelijk goed in model. Het enige wat ik eraan wil veranderen: minder pluis en meer glans. Laten we eens kijken of dit product daar daadwerkelijk voor zorgt.

Ja, ik ben enthousiast! Mijn haar wordt niet verzwaard, het glanst meer en de pluis is verdwenen als sneeuw voor de zon. Om dit resultaat te bereiken heb ik één klein pompje gebruikt. Dit heb ik met mijn handen verdeeld in het onderste deel van mijn haren. Niet alleen in de puntjes, maar ook net iets erboven.

De Kruidvat Hair Repair Oil Oil Therapy bevat 150 ml en kost € 3,99

Wat is jouw favoriete product voor het haar? Gebruik jij ook weleens haarolie?

Liefs,
Joyce

Reacties

  1. Ik heb deze ook, hij is zeker fijn! Inderdaad oppassen dat je niet teveel gebruikt en niet te dicht bij je kruin anders wordt het een vette bende, haha. Maar verder en mooi budgetproduct! Momenteel gebruik ik een olie van Moroccan oil, die ruikt ook heerlijk :).

  2. Tof product! Het heeft inderdaad een supermooi effect op jouw (prachtige!) krullen, ze worden er een stuk rustiger van. Zelf zou ik dit product niet moeten proberen, ik denk dat ik dan eindig met één bos vet :) (#langstijlblondhaar)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!