Review: Kruidvat Professional Make-up Kwastenreiniger

3 apr 2014

Een kwastenreiniger had ik hiervoor nog nooit geprobeerd. Eens in de zoveel tijd waste ik mijn kwasten met babyshampoo. Het leek mij een stuk handiger om mijn kwasten niet elke keer zo uitgebreid te hoeven wassen. Vandaar dat ik deze reiniger eens uit heb geprobeerd.

Vroeger waren kwastenreinigers redelijk aan de prijs, MAC had er bijvoorbeeld één. Nu komen steeds meer merken met hun eigen kwastenreinigers. Kruidvat heeft er één, maar HEMA ook! Deze laatste heb ik ook in mijn bezit, maar vandaag vertel ik wat meer over de kwastenreiniger van de Kruidvat.

De reiniger zit goed verpakt in een mooi kartonnen doosje. Ziet er best chique en luxe uit. Verder heb ik hier eigenlijk niets op aan te merken, het ziet er gewoon prima uit!

Het flesje zelf. Het doet mij eigenlijk denken aan een nagellak remover flesje, alleen dan groter. Ik denk dat het door de opening aan de bovenkant komt. Hiermee kun je trouwens erg gemakkelijk doseren. Zat dit kleine gaatje er niet, dan haal je er al snel te veel uit. Je hoeft namelijk niet je hele tissue te doordrenken.

Op de achterkant van het flesje staat aangegeven wat het precies voor product is. Ook staat er op hoe je het moet gebruiken, tips, enkele waarschuwingen en ingrediënten. Laten we eens kijken wat dit product belooft…

Kruidvat Make-up Kwastenreiniger reinigt, verfrist en houdt de vezels zacht. De reiniger is geschikt voor kwasten met synthetische en natuurlijke haren. Ideaal om dagelijks te gebruiken, want de kwast is snel weer droog en klaar om te gebruiken.

Goed, tijd om de kwasten én de reiniger eens aan de test te onderwerpen. Ik heb enkele kwasten die ik bijna dagelijks gebruik. Deze worden best snel vies, voornamelijk de kwast die ik voor bronzer gebruik, mijn wenkbrauwen of de platte oogschaduwkwasten. Ben benieuwd hoeveel kleur er vanaf komt. Ik maak mijn kwasten niet echt vaak schoon, er zit nu dus vuil op van ongeveer drie weken.

Er staat dat je de reiniger aan moet brengen op een droge tissue. Ik gebruikte een wc papiertje, werkt net zo goed, haha. De opening van de reiniger vind ik heel fijn, zo kan ik het product goed verdelen over de tissue, zonder dat ik te veel gebruik.

We beginnen met het schoonmaken van oogschaduwkwast nummer één. Hierop zat een redelijk donkere kleur, zo kun je dus goed zien of er genoeg kleur vanaf komt. Al na een paar keer goed drukken en strepen zetten, merkte ik al dat er veel oogschaduw vanaf kwam.

Om echt bij het ‘begin’ van de kwast te komen moet je wel hard drukken. Ik ga deze reiniger dus vooral gebruiken om ze tussentijds te reinigen. Met babyshampoo krijg ik de haartjes aan het begin van de kwast beter schoon. Dan hoef ik namelijk niet zo hard te drukken maar kan ik het eruit wassen.

Zo, de kwast is schoon, zoals je vast wel kunt zien, haha. Ik moet zeggen dat ik de geur erg aangenaam vind. Fris, niet te sterk. Helemaal prima.

De kwasten zijn weer allemaal schoon. Heel fijn: ze zijn niet zo doordrenkt als wanneer je ze wast met babyshampoo. Je hoeft ze dus niet uit te laten lekken. Het water kan niet in de kwast zelf trekken, dus je kunt ze gewoon weer rechtop zetten. Ik was wel benieuwd hoe snel de kwast weer droog was, ik had namelijk nooit verwacht dat de kwast snel zou drogen. Als je na het schoonmaken de kwast nog even snel droog wrijft op een tissue, is je kwast weer klaar voor gebruik!

Minpunten
– Niet geschikt voor een intensieve schoonmaakbeurt. Hij maakt de kwast namelijk goed schoon maar niet helemaal grondig

Pluspunten
– Goed voor een snelle opknapbeurt
– Mooie budget prijs
– Gemakkelijk te verkrijgen
– Handige opening

Deze Kruidvat Kwastenreiniger is te koop voor €2,99 bij natuurlijk hoe kan het ook anders – het Kruidvat.

Van welk merk is jouw favoriete kwastenreiniger?

Liefs,
Joyce

Reacties

  1. Fijne review! Ik vind kwasten wassen altijd zo’n vervelend klusje, misschien kan ik met deze kwastenreiniger de grondige wasbeurt nog even een paar dagen uitstellen!

  2. Ik heb net een maandje make-up kwasten en ik zat er toevallig net aan te denken om op te zoeken hoe ik ze moet schoonmaken. Lijkt me wel een fijn product maar hoe je het moet schoonmaken (op een papiertje drukken) lijkt mij niet ideaal. Dus erg nuttige review, thanks!

    • Die van de HEMA heb ik nog liggen. Ik kan binnenkort wel een battle artikel maken! Dan kunnen we zien of die van de HEMA z’n paar euro meer waard is, haha. Maar zonder dat ik die van de HEMA heb getest kan ik in ieder geval zeggen dat ik deze van de Kruidvat echt heel fijn vind!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!