Review: Lush – Tea Tree Water Toner

29 jan 2015

Een sterke toner voor een normale tot vette huid, in het bijzonder goed voor een jong tienerhuidje. Gebruik dit na je reiniger om de laatste restjes make-up of reiniger te verwijderen of om je huid mee op te frissen.

Nu moet ik zeggen dat ik zelf geen vette huid heb. Mijn oogleden zijn redelijk vet, maar de rest van mijn huid is echter eerder aan de normale tot droge kant. Omdat dit product best populair is, wilde ik het ook wel eens proberen. Ik ben benieuwd hoe het reageert op mijn huid.

De Lush Tea Tree Water toner is verkrijgbaar in enkele verschillende formaten. Zelf heb ik het formaat van 100 ml, deze kost € 6,95. Er is ook nog een groter formaat beschikbaar tegen een prijs van € 13,25 hierin zit 250 ml.

Wat zegt Lush zelf over deze toner? Tea Tree is een wonderlijke plant uit Australië; een Australische EHBO-doos bevat het ook altijd. De olie heeft reinigende, desinfecterende eigenschappen. Daar hebben we opwekkende grapefruit en ontgiftende jeneverbes aan toegevoegd. Heel effectief, al zeggen we het zelf. Deze toner bevat essentiële oliën, eigenlijk is het aromatherapie voor je huid!

De verpakking ziet er prima uit, daar heb ik verder niets op aan te merken. Simpel, maar daar houd ik juist wel van. Ik ben gek op die zwarte Lush verpakkingen. Zoals ik al zei zijn er verschillende formaten, ik heb het formaat van 100 ml. Dit flesje heeft ongeveer de lengte van een blikje drinken, maar is wel een stuk smaller.

Deze toner water schiet een huid in nood te hulp. Tea tree werkt effectief tegen bacteriën die puistjes veroorzaken. Ideaal voor mensen die snel last hebben van verstopte poriën.

Nu moet ik zeggen dat ik niet zo’n probleemhuid heb. Als ik wat meer snoep dan merk ik het wel, dan heb ik enkele puistjes. Verder heb ik gelukkig nooit last gehad van acne. Toen ik het product uit ging testen had ik wel enkele puistjes op mijn kin. Deze zijn erna wel minder geworden, maar dat kan ook zijn dat er enkele dagen overheen zijn gegaan.

Hoe breng je het product aan? Je kunt je ogen en mond dicht doen en het dan op je gezicht sprayen. Zelf vind ik dat wat eng, ik ben bang dat het toch in mijn ogen terecht komt. Vandaar dat ik het op een watje aanbreng en daarna verdeel over mijn gezicht. Het droogt vrijwel gelijk op! De vloeistof is overigens doorzichtig.

Ook als je gewoon toe bent aan een verfrissingsmomentje: daar is deze toner perfect voor. Het ruikt lekker en fris. Vooral in de zomer kan dat lekker zijn. Nog een pluspunt – als je hierna je dagcrème aanbrengt, trekt deze wat sneller in. Het geheel is gewoon een stuk minder vettig.

Voor een flesje Tea Tree Water Toner van 100 ml betaal je € 6,95

Heb jij al ervaring met dit product? En is het iets dat je zelf ook zou gebruiken?

Liefs,
Joyce

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!