Review: SensatioNail

12 okt 2013

Ik ben nu ongeveer een maandje in het bezit van een SensatioNail set. In deze tijd heb ik dit goed kunnen testen, vandaar dat ik vandaag een review heb over deze fijne set. Ik kan je alvast één ding vertellen: ik ben razend enthousiast. Wauw, wat een fijne set!

Laat ik beginnen met het feit dat ik het erg moeilijk vond om een set uit te kiezen. Je hebt allerlei verschillende sets, waaronder sinds kort ook een budget variant van essence. Ik wilde per se wachten totdat deze uit was gekomen, want dadelijk werkte deze misschien ook wel top! Na het lezen van alle ervaringen ben ik uiteindelijk toch voor de kit van SensatioNail gegaan. Vandaag wil ik mijn ervaringen uitgebreid met jullie delen.

Het wordt geen uitgebreide how-to. Ik zal wel enkele stappen laten zien, maar wil vooral mijn ervaringen met jullie delen betreft de houdbaarheid van de lak.

Dit is de verpakking van de set. Zoals je kunt zien ben ik voor de rode kleur gegaan. Deze kleur heet Scarlet Red. Ik vond het de meest gangbare kleur. Je hebt zo’n kleurtje toch lang op je nagels en rood is áltijd goed vind ik!

Deze potjes kun je vervolgens in de set vinden. Allereerst heb je de gel base & top coat, een gel primer, cleanser en de nagellak zelf. Buiten deze potjes zitten er ook nog een manicure stokje in, 12 doekjes, een buffer en natuurlijk de LED lamp.

Dit is hoe mijn nagels eruit zagen voordat ik begon met SensatioNail. Dit is de kleur Bordeaux van Essie. De nagellak zat er al even op en is vooral bij mijn wijsvinger gaan chippen. Tijd om het eraf te halen.

Ik heb de nagels eerst in model geveild en daarna ‘buff’ je de nagels met de roze kant van de vijl. Eigenlijk maak je het oppervlak ruwer zodat de lak beter hecht aan de nagel. Vervolgens behandel je de nagels zoals aangegeven staat in het boekje. Het is niet heel moeilijk en staat erg duidelijk uitgelegd.


Resultaat meteen na het aanbrengen

Het resultaat na het aanbrengen van de SensatioNail. Ik ben er echt onwijs blij mee. Echt heel erg raar hoe hard je nagels aan voelt. Zelf heb ik vroeger gelnagels gehad en het voelt precies zo. Het enige verschil is dat je geen nepnagel over je nagel aanbrengt maar de gel op je eigen nagels gebruikt.

De glans vind ik overigens ook prachtig. Helaas komt deze op de een of andere manier nu niet goed over. Deze foto’s heb ik gelijk erna gemaakt. Pas na 10 minuten kwam de glans echt ‘opzetten’ zeg maar.


Resultaat na één week

Dit zijn de nagels na één week. We zijn nu één week verder en het zit er nagenoeg nog perfect op. Ik heb één kleine chip bij de nagel van mijn duim. Dit kwam omdat ik iets open probeerde te maken met mijn nagels. Maar eigenlijk is er amper wat van te zien. Op de foto’s zie je de tips van mijn nagels er door, maar het gekke is: in het echt kon je dat hélemaal niet zien!


Resultaat na twee weken

En dan zijn dit vervolgens de nagels na twee weken. Je kunt duidelijk zien dat de gel er al lang op zit door de uitgroei. Je ziet dat mijn nagels zelf zijn gaan groeien en dat de gel een stuk opgeschoven is ten opzichte van mijn nagelriem. De gel zat er verder nog perfect op, er was geen enkele chip bij gekomen.

Het is nu tijd om de gel eraf te halen. Ik vind het zonde om het eraf te halen want het zit er nog nagenoeg perfect op. Helaas was de uitgroei te erg. En eerlijk gezegd was ik ook wel toe aan een nieuw kleurtje…

Het eraf halen van de nagels. Ik had verschillende verhalen gelezen. Ik wist niet precies hoe ik de gel eraf wilde gaan halen. Wat ik wel wist is dat ik ze niet wilde laten weken in aceton. Ik heb namelijk behoorlijk zwakke nagels! Uiteindelijk ben ik gewoon gaan pulken. Dit ging ontzettend gemakkelijk. Ik trok zo bijna in één keer de gel van een hele nagel af – op enkele stukjes na.

Hierna zagen mijn nagels er redelijk uit. Je kon enkele beschadigingen zien, maar deze zaten niet diep in de nagel. Het waren enkele witte vlekjes en kleine groefjes in de opperlaag van de nagel.

Ik heb even gesmeerd met Lemony Flutter en mijn nagels zagen er gelijk al een stuk beter uit. Hier ben ik erg blij mee, want dit maakt SensatioNail de perfecte set voor gel lak. Het blijft erg lang zitten en beschadigd je nagels niet.

[advertentie]

Al met al is mijn ervaring erg positief. Ik heb niets negatiefs kunnen ontdekken aan de set. Het duurt misschien iets langer dan gewoon je nagellak opbrengen, maar dan heb je ook wat. Je hebt stevige nagels die goed en lang kunnen groeien. Nagellak die er perfect op blijft zitten en na afloop heb je net zulke mooie nagels als voorheen. Ideaal!

Nu heb ik een ander experiment geprobeerd. Ik heb een laagje van de gel aangebracht op mijn nagel en dit laten drogen onder de lamp. Vervolgens heb ik hier nagellak overheen aangebracht. Niet zomaar een lak, maar een liquid sand lak van OPI. Ik ben benieuwd of de lak door de stevigheid van de gel beter blijft zitten!

De SensatioNail starters kit is te verkrijgen bij onder andere de Etos voor ongeveer €69,99

Wat is jouw ervaring met SensatioNail? Ben jij net zo razend enthousiast als ik?

Liefs,
Joyce

Reacties

  • Ik krijg het maar niet voor elkaar de lak te verwijderen zonder mijn nagels stuk te maken. Bij het weken komen er ook geen randjes los, alles blijft zitten als een huis. En dan word ik agressief en schrap alles eraf inclusief de hoornlaag van mijn nagels. Enig idee hoe dat zit komen?

 1. Ik heb de set ook en ben er ook erg over te spreken, alleen bij bepaalde vingers krijg ik de gellak er niet af met pulken die zitten nu dus al 3 tot 4 weken. Gelukkig heb ik een zelfde kleur nagellak van de Hema waar ik mijn nagels mee bij werk.

 2. Pingback: BeautyChef | Persoonlijke blog over beauty, food, fashion & lifestyle — My life in photos | Oktober #2

 3. Mooi! Ik ga deze kit ook voor mijn verjaardag vragen! Ik twijfel alleen nog een beetje over de kleur, klopt het dat deze ‘scarlet red’ een beetje meer oranje rood is dan echt rood of lijkt dit alleen maar zo?

  Liefs,
  Eline

 4. Ik heb ook de Sensationailset. Ik ben echt super enthousiast over deze ‘soort’ nagellak! Het is meteen hard, je hoeft niet te wachten tot het droog is. Ideale oplossing voor nagellakliefhebbers dus!

  Groetjes, Caroline

  • Oei, dat is vervelend! Het zou kunnen dat de nagel te glad is. Daardoor hecht de lak niet goed aan de nagel en blijft het er als het ware wat bovenop liggen. De laag zou wat te dik kunnen zijn, waardoor het wat langer duurt voordat het droogt. Ook kan het nooit extra kwaad om de nagel even extra lang onder de lamp te houden.

   Overigens moet je er aan het eind wel echt even overheen met het doekje en cleanse gel. Zo krijg je een mooie egale en gladde laag. Voordat je dat doet wilt het namelijk ook nog weleens wat minder prettig aanvoelen. Hopelijk helpt dit een beetje, succes!

   • Dank je wel Joyce, zal volgende keer opletten om het dunner te lakken. Ik denk dat het daaraan ligt want ik laat het langer dan normaal, onder het lampje. Ja aan het eind doe ik met een doekje en cleanser gel maar de kleur gaat eraf. Ik lakte dan weer en durft het niet meer eraf te vegen. De volgende keer zal ik het extra vijlen zodat het grof word. Je hoort het wel als het lukt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!