Review: voetproducten

29 jul 2012

Met het mooie weer van de laatste tijd, konden we de slippers weer uit de kast halen. Misschien wordt het deze zomer weer zulk lekker weer, ik hoop ’t wel. Maar daar horen natuurlijk wel mooie verzorgde voetjes bij. Vandaag ga ik enkele voetproducten voor jullie reviewen!

 
 
Ik ga de voetproducten reviewen uit deze goodiebag, die ik heb ontvangen van Bianca. Nog een keer heel erg bedankt meid! M’n voeten waren wel aan wat verzorging toe, ze moesten er natuurlijk wel een beetje toonbaar uit zien in m’n slippertjes. Haha, nee hoor, zo erg was het niet, maar wat lekkere verzorging voor je voeten kan nooit kwaad toch?!
 

Voet scrubcrème

“Kruidvat Voet Scrubcrème: bevat allantoïne voor een extra verzachtende werking. Reinigt en verzorgt ruwe voeten door op zachte wijze oude en dode huidcellen te verwijderen. Dermatologisch goedgekeurd”

Ik vind het product praktisch in gebruik, je kunt gemakkelijk doseren, door middel van de handige tube. Qua uitstraling zit het ook goed, ik vind dat het een hele vrolijke uitstraling heeft door die leuke, roze kleur.

Dat is de buitenkant, laten we nu naar het product zelf gaan kijken. Wat me als eerste opvalt is de geur; die vind ik erg prettig. Niet overheersend, het ruikt eigenlijk gewoon naar een dagcrème. De substantie van de scrub vind ik ook erg prettig, niet te dik en ook zeker niet te dun. De scrubdeeltjes zijn niet erg grof. Dit vind ik wel fijn, anders kietelt het zo onder m’n voet. Ik kan al niet tegen kietelen, ik vind het echt vreselijk als iemand me onder me voet kietelt. Deze scrub kietelt gelukkig niet zo heel erg.

Al met al ben ik best tevreden met deze scrub. Mijn voeten worden er lekker zacht van. Door de beschrijving was ik wel benieuwd geworden naar wat allantoïne nou precies was. Het komt in de natuur voor in tarwekiemen en smeerwortel. Allantoïne zou beschadigd weefsel tot het vormen van nieuw weefsel prikkelen en de celdeling stimuleren. Ik denk dat er niet heel veel van in dit product zit, dus ik ben benieuwd in welke mate dit dan zou werken.

Deze voetenscrub komt bij de Kruidvat vandaan en kost daar €2,99 voor een hoeveelheid van 75 ml.

Hielklovencrème

“Deze hielklovencrème bevat een extra vochtinbrengende formule die de hielen verzacht en glad maakt.”

De verpakking vind ik saai. Het hoeft voor mij ook geen spectaculaire verpakking te zijn, maar een leuk kleurtje had wel leuk gestaan. De verpakking is wel hygiënisch en je kunt gemakkelijk doseren met deze tube.

Aaaaaah, die geur! Ik vind hem echt ontzettend stinken. Het heeft zo’n enorme ziekenhuisgeur, net alsof je in een ziekenhuis ben, maar dan 10x zo erg. Het ruikt gewoon té erg naar zalf. Zelf heb ik nog nooit een hielklovencrème gebruikt, dus ik weet niet of ze allemaal zo stinken, of dat dit een uitzondering is…. Toen ik mij eenmaal een beetje over die geur heen had gezet, kon ik beter beoordelen wat ik ervan vond. De crème zelf vond ik prettig. Hij trok snel in en was lekker dik. Mijn hielen werden inderdaad lekker verzorgd en heel zacht. Toch knap ik erg af op de geur. Deze crème zal ik dus alleen echt gebruiken wanneer ik lang heb gewerkt en erg last heb van m’n voeten.

Deze hielklovencrème komt bij de Wibra vandaan en kost daar €1,- voor een hoeveelheid van 50 ml.

Voetbutter

“Kruidvat Voetbutter: verzorgt en ontspant. Ideaal voor voeten die smeken om wat extra aandacht. Natuurlijke advocado-olie en shea butter zorgen voor een soepele, streelzachte huid. Betaïne helpt de huid herstellen en zorgt voor een goede hydratatie. Dermatologisch goedgekeurd.”

Weer zo’n leuke verpakking! De tekst die op de zijkant gedrukt staat vind ik ook erg leuk. Deze voetbutter zit in een potje, dat ben ik wel gewend, want dat zitten de bodybutters van The Body Shop ook. Een tube vind ik hygiënischer, maar zo’n potje vind ik ook wel iets hebben.

De butter is erg dik, maar dat vind ik wel lekker. Ook trekt de butter erg snel in, dat is wel fijn. Toch zou ik niet gelijk druk gaan doen, want als je niet uitkijkt ga je zo op je plaat. De butter is dan natuurlijk nog niet helemaal ingetrokken. Tip: smeer ze lekker in voor het slapen, of als je in het zonnetje ligt! Ik vind de geur lekker, tenminste niet zo overheersend als de hielklovencrème. Ik ben erg enthousiast over deze voetbutter, het mooiste is nog; hij is lekker budget!

Deze voetbutter komt bij de Kruidvat vandaan en kost daar €3,99 voor een hoeveelheid van 150 ml.

Ik ben erg enthousiast over de voetproducten van Kruidvat eigen merk. Ik wist eerlijk gezegd niet eens van het bestaan van deze lijn af. Nu ben ik helemaal enthousiast en wil ik nog meer dingen scoren van deze lijn! Stiekem heb ik jullie alvast een sneak preview gegeven van mijn volgende NOTD, weet jij welk lakje het is? Hinthint… glossybox!

Ben jij al bekend met de voetproducten van Kruidvat eigen merk? En wat vind je ervan?

Liefs,
Joyce.

Reacties

  1. Nu 5-2020 merk ik dat het oude voetbutter van het kruidvat veranderd is, de butter is veel harder en trekt minder snel in de voet, de doos is groter maar de inhoud is gelijk gebleven. (prijs ook)
    Ook zit de aluminium beschermfolie er niet meer op.
    Ik ga nu de DA voetbutter maar proberen die lijkt mij beter hydrateerend en ook zit er een aluminium folie op,
    kost 3.49 maar er zit iets meer in de doos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!