TAG | De 25 food vragen!

27 nov 2014

Onwijs leuk dat er de laatste tijd steeds meer ‘food’ tags voorbij komen, perfect voor mijn site dus. De naam van deze tag zegt het eigenlijk al, ik beantwoord 25 vragen over eten!

Wat is je favoriete ontbijt?
♥ Qua ontbijt krijg ik nooit zo heel veel naar binnen, al helemaal niet als ik naar stage moet en dan dus al vroeg weg moet. Soms ontbijt ik dan rond een uur of tien – bij het tien uurtje – en anders neem ik twee crackertjes of wat yoghurt voordat ik van huis wegga.

Hoe drink je je koffie?
♥ Dat is een hele gemakkelijke, ik drink namelijk geen koffie. Ik lust dat (nog) niet! Misschien moet ik binnenkort maar eens beginnen met het drinken van cappuccino.

Wat zit er op je lievelingsbroodje?
♥ Ik ben al snel tevreden, zolang er maar vlees op zit. Wel heb ik enkele favorieten, zoals bijvoorbeeld een broodje warm vlees met pindasaus. Ook carpaccio vind ik lekker, of een sandwich met kip!

Soep of salade?
♥ Ook deze is gemakkelijk. Ik ben niet zo van de salade, tenzij er een hoop dingetjes aan toegevoegd zijn zoals stukjes kip of een lekkere honing mosterd dressing. Soep vind ik wel echt heel lekker, ik lust vrijwel elke soep. Zelfgemaakte snert, mijn moeders kippensoep, een lekkere homemade tomatensoep, hmmm!

Wat is je favoriete kookboek?
♥ Ik heb niet echt één favoriet kookboek. Wel heb ik enkele leuke boeken waar ik weleens in kijk, zo heb ik een boek met een hoop recepten over chocolade en cupcakes. Ook leuk: een pasta boek dat ik ooit van m’n vriend kreeg. Verder heb ik ook nog kleine boekjes met één thema zoals barbecue, fingerfood of bijvoorbeeld sauzen en marinades.

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
♥ Easy! Nooit meer zoet. Mijn favoriete snack is namelijk chips en dat is hartig. Merendeel van het dingen die ik eet zijn hartig, dus ik ga voor hartig. Met snoep heb ik niet zo heel veel, vooral niet met die kleverige dingen.

Welke keuken (of welk land) is je favoriet?
♥ Verschillend! Ik kan zuurkool, hutspot, een Hollandse gehaktbal en lekkere oude kaas wel waarderen. Wel ben ik ook echt gek op de Aziatische keuken. Loempia’s, lekkere hapjes met bladerdeeg, rijst met kip en veel groente. Maar een Amerikaanse hamburger gaat er ook altijd in. Heel veelzijdig, haha.

Wat is je favoriete food film?
♥ Chef, zonder enige twijfel, dat is de meest fantastische food film die er is. Als je deze nog niet hebt gezien, ga ‘m snel bekijken! Die tosti’s waar het kaas uit druipt, ander lekker eten, yum!

Wat is je meest ultieme guilty pleasure?
♥ Oei, lastig! Dat verschilt een beetje. Qua snack kan ik heel blij worden van een bakje chips. Met Sinterklaas en Kerst in het vooruitzicht, kan ik genieten van lekkere stukken marsepein. In de zomer zijn aardbeien echt mijn guilty pleasure, net als ijsjes. Ik heb gewoon héél veel guilty pleasures en dat vind ik stiekem helemaal niet zo erg.

Wie is je grootste inspiratiebron?
♥ Heb ik niet, al vind ik het wel altijd leuk om naar kookprogramma’s van Jamie Oliver te kijken.

Thuis koken of uit eten gaan?
♥ Uit eten gaan! Ook al vind ik het leuk om zelf dingen te koken en bakken, uit eten gaan blijft nog steeds leuk. Heerlijk om gewoon lekker even te gaan zitten en eten geserveerd te krijgen!

High end of low profile?
♥ Nu voor low omdat ik gewoon niet héél veel geld heb om echt veel geld uit te geven als ik uit eten ga. Toch zou ik wel echt eens wat chiquer uit eten gaan. Maar voor nu ben ik ook gewoon helemaal tevreden.

Wat is je lievelingsrestaurant?
♥ Er zijn een paar restaurants waar ik graag kom, maar echt een lievelingsrestaurant heb ik niet. Zo vind ik het leuk om tapas te eten bij La Cubanita, maar heb ik laatst op Scheveningen ook in een heel leuk tentje wat gegeten. Toff, heette het daar. Was heel lekker!

Boodschappen doe ik bij…
♥ Lidl. Maar het verschilt nog wel eens, ook bij Jumbo vind ik het fijn winkelen. Enkele dingen haal ik ook bij AH, maar niet alles. Sommige dingen zijn bij de Lidl gewoon even lekker en een stuk goedkoper, dan koop ik die producten liever bij de Lidl.

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is…
♥ Toen ik met mijn moeder naar Nijmegen ging, aten we daar echt het lekkerste broodje ooit. Dit is maisbrood met in de oven gegaarde kip, sla, bacon, tomaat, rode ui en cocktailsaus. Echt heel lekker.

Wat is je favoriete cocktail?
♥ Ik ben vooral weg van de frisse cocktails met bijvoorbeeld grenadine erin zoals de Tequila Sunrise. Ook vind ik Jager Bull lekker, dit is Red Bull met Jägermeister.

Koffie met George Clooney of Heston Blumenthal?
♥ Heston Blumenthal, sowieso. Ik vind het zo knap hoe hij experimenteert in de keuken met allerlei dingen, het ziet er gewoon super cool uit. Dat wil ik ook wel kunnen hoor!

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?
♥ Benodigde apparatuur zoals de oven, maar ook mijn mixer. Verder kan ik ook niet zonder kruiden, deze maken elk gerecht lekker. Precies genoeg zout en het smaakt gelijk een stuk beter.

Mijn favoriete snack is…
♥ Chips! Ik ben gek op chips. Vroeger at ik de meest rare smaken, maar nu maak je mij het meest blij met paprika of naturel smaak. Het liefst wel met ribbeltjes.

Wat zit er op jouw pizza?
♥ Zolang er maar vlees of pesto op zit, verder ben ik niet zo moeilijk. Ik vind alleen pizza met tonijn en alleen groente niet zo lekker.

Wat lust je echt niet?
♥ Een tijdje geleden had ik veel op kunnen noemen, maar de laatste tijd lust ik een stuk meer. Maar wat ik écht niet lust? Avocado, pompoen, aubergine en komkommer. Dat vind ik gewoon écht niet lekker, en dan echt avocado met stipt op nummer 1. Dat vind ik zo vies!

Mijn favoriete foodblog is…
♥ OhMyFoodNess, UitPaulinesKeuken en SeasonWithLove vind ik alle drie wel heel erg leuk om te lezen. Ik haal er soms wel een leuk recept vanaf dat ik dan zelf namaak!

Het gekste dat ik ooit heb gegeten is…
♥ Kikkerbilletjes en haai. M’n vriend bestelde dit beide en ik nam er een hapje van. Het vreemde is dat ik ’t niet eens zo heel vies vond!

Wat staat er op jouw food bucket list?
♥ Er staat nog een hoop op mijn food bucket list. Sowieso een hoop lekkere, spectaculaire baksels. Ook wil ik graag nog een hoop gerechten proberen uit andere landen. Een curry wil ik graag nog eens maken bijvoorbeeld!

Ik kan niet leven zonder…
♥ Zonder mijn familie en lieve vriend natuurlijk! Maar ik denk dat hier ook iets met eten wordt bedoeld. Ik zou niet kunnen leven zonder de vrijheid om te kunnen koken en bakken wat ik wil, het ontdekken van nieuwe gerechten en het maken van leuke dingen! Qua koken verleg ik vaak mijn grenzen en probeer ik graag wat moeilijks waar ik wat langer mee bezig ben, zoals de rainbow cake!

Wat is het gekste dat jij ooit hebt gegeten?

Liefs,
Joyce

Reacties

  1. Ik drink ook (nog) geen koffie, ik krijg het echt niet naar binnen haha! Ik zou echt niet zonder zoet kunnen hoor! En wat grappig dat je een keer kikkerbilletjes heb gegeten, lijkt mij echt een vreemde, maatje moet alles een keer proberen toch? :D
    Liefs, Tessa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!