The basics – Pasta

19 sep 2012

Een gerecht dat veel mensen vaak eten. Pasta! Best gemakkelijk om te maken, maar ik heb nog een aantal tips voor jullie. Er zijn namelijk een paar dingen waar je rekening mee moet houden bij het maken van pasta. Kijk snel verder voor de tips!

Zelf kook ik heel erg vaak pasta. Het liefst met carbonara-saus, maar met een simpele rode saus vind ik het ook erg lekker. Ik heb een tijd terug een boek gehad van mijn vriend, dat heet: The Book Of Pasta. Hier staan zulke handige dingen in, die wil ik gewoon even met jullie delen!

Basisrecept voor verse pasta
• 300 gram bloem
• 3 eieren
• 1 theelepel zout

Hoe maak je verse pasta?
#1. Voor het bloem kun je gewoon het aanrecht gebruiken. Je kunt het gewoon op een hoopje leggen.

#2. In het midden van je hoopje bloem maak je een kuiltje, daar breek je de eieren in.

#3. Je kunt het zout toevoegen. Gooi het bij de eieren en roer het voorzichtig door de eieren heen met een mes of vork.

#4. Werk van binnen naar buiten toe en vermeng het bloem met de eieren en zout. Hiervoor kun je ook gewoon een vork gebruiken.

#5. De textuur is goed als hij niet meer heel vloeibaar is. Nu kun je het deeg met je handen gaan kneden.

#6. Is het deeg te droog? Voeg dan een paar druppels koud water toe. Is het deeg te vochtig? Gebruik dan nog wat bloem!

#7. Blijf het deeg lang kneden, zodat het deeg elastisch wordt. Je moet een bepaalde beweging met je handen maken, met de onderkant van de palm van je hand. Het is lastig uit te leggen, daarom heb ik een filmpje voor jullie opgezocht waarin het precies voor wordt gedaan! Je kunt het filmpje bekijken na stap 8.

#8. Wikkel het deeg in folie en laat het 15 tot 20 minuten rusten op kamertemperatuur. Daarna kun je het uitrollen.


Zo kneed je het deeg!

Tips & Tricks
#1. Gebruik een grote pan. Er moet genoeg ruimte zijn voor de pasta om te koken. Ook gebruik je veel water voor het koken van pasta (daar komen we zo op terug). Daarom is het ook belangrijk dat je ervoor zorgt dat je pan groot genoeg is.

#2. Gebruik een grote hoeveelheid water. Je kunt de volgende maten aanhouden: voor elke ons pasta één liter water. Waarom moet je nou zoveel water gebruiken? Dan plakt de pasta niet zo aan elkaar! Je hoeft amper te roeren, het gaat toch haast niet aan elkaar kleven.

#3. Voeg genoeg zout toe. Pasta gekookt zonder zout is smaakloos. Ook hier kun je je aan de volgende maten houden: voor elke ons pasta één halve theelepel zout. In het boek staat dat je de pasta toe moet voegen nét voordat het water gaat koken, maar dit kun je ook best al aan het begin doen.

#4.Doe alle pasta er tegelijk in. Zo is alle pasta tegelijkertijd klaar!

#5. Ook al gebruik je een grote pan en genoeg water, zorg er toch voor dat je blijft roeren. Er bestaat altijd nog een kans, dat de pasta toch gaat kleven. Dit kun je voorkomen door regelmatig even te roeren. Gebruik hiervoor een houten spatel of iets dergelijks van hout. En vergeet de onderkant van de pan niet mee te nemen met het roeren!

#6. Giet de pasta goed af. Doe de pasta daarna nog even terug in de pan. Maar kijk uit! De pan is heet. Zorg dus dat je wat olijfolie door de pasta heen doet, terwijl de pasta in het vergiet zit – en eventueel ook alvast in de pan. Dan blijft je pasta niet aan de pan vastplakken.

Ik heb nog nooit zelf pasta deeg gemaakt, maar ik wil het wel eens proberen. Er komt dus nog een vervolg op dit artikel. In dat artikel laat ik jullie de volgende stappen zien. Wat kun je met het deeg doen, nadat het gerust heeft?

Hier heb ik nog wel een recept voor jullie voor een overheerlijke pasta carbonara. Dit deeg heb ik alleen niet zelf gemaakt!
# Recept spaghetti carbonara

Wist jij dit al over pasta?

Liefs,
Joyce.

Bron: 1 en 2 en 3

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!