Tutorial: Fierce Brown

6 okt 2013

Ik had zin in een look met bruin tinten, maar wel eens wat meer gedurfd en donkerder dan normaal. In plaats van een winged eyeliner ben ik nu voor een soort ‘winged eyeshadow’ gegaan. Van alle stappen heb ik foto’s gemaakt! Kijk je mee?

Zelf heb ik gebruik gemaakt van het Naked 1 palette. Als je deze hebt, kun je de look natuurlijk heel gemakkelijk na maken. Heb je deze niet? Dan is het ook geen probleem. Dan kun je gewoon enkele kleuren bij elkaar zoeken die erop lijken.

We beginnen met een schoon ooglid. Zorg ervoor dat alle eventuele make-up resten verwijderd zijn. Ik krul mijn wimpers altijd voordat ik begin met de oogschaduw. Zo weet ik zeker dat m’n oogschaduw niet wordt verpest daardoor.

Vervolgens breng je eyeshadow primer potion aan. Ik gebruik er één van Urban Decay. Breng dit aan op je hele ooglid tot je wenkbrauw, pak ook je binnenste ooghoek goed mee.

Tijd om de highlighter aan te brengen. Dit doe je onder je wenkbrauwen en in je binnenste ooghoek. Dit zorgt voor een frisse uitstraling en geeft je een open blik. De highlighter onder de wenkbrauw brengen we aan zodat het geheel dadelijk gemakkelijker blendt. Ik kies voor de kleur ‘Virgin’

Dan is het nu tijd om een kleur aan te brengen op het bewegend ooglid. Zelf ben ik voor een vrij donkere kleur gegaan met chunky glitters. Kijk wel goed uit voor fall-out als je een oogschaduw met zulke heftige glitters gebruikt. Dep de oogschaduw op je ooglid. Ik kies voor de kleur ‘Sidecar’

Tijd voor het speciale aspect van de look, de winged eyeshadow. Pak een platte oogschaduwkwast en ga daarmee in een zwarte kleur. Begin aan de binnenkant van je oog en probeer een wing te maken naar buiten toe, deze moet eindigen waar de wenkbrauw ook eindigt. Als je niet zo’n strakke lijn kan zetten geeft dat niet, je kunt met een wattenstaafje wat oogschaduw weghalen. Hierdoor krijg je mooie rechte lijnen. Ik kies voor de kleur ‘Creep’

Ook neem ik nog een klein stukje van het bewegend ooglid mee. De outer V – dus aan de buitenkant van het oog – maak ik ook zwart. Dit doe ik zodat de zwarte kleur wat beter overloopt.

Dan is het nu tijd om alles te gaan blenden zodat het er niet meer zo onnatuurlijk uit ziet. Dit is tricky want je moet het ook niet té lang blenden, dan gaat de vorm eruit. Blend de kleuren dus net zolang met elkaar totdat ze in elkaar over lopen. Ook moeten de zwarte lijnen iets vervaagd worden.

Zo ziet het er geheel eruit nu alles met elkaar is geblend, zo moet het er dus uit zien.

We zijn nog niet klaar. Door het blenden zijn de kleuren wat vervaagd. Breng de kleur op het bewegend ooglid nog licht deppend aan. In de binnenste ooghoek en een klein deel van het bewegend ooglid breng je nog wat van de lichtste kleur aan, de highlighter. Ook brengen we nog wat eyeliner aan. Probeer dit ook een beetje in een winged vorm te doen, zo loopt het mooi gelijk met de oogschaduw.

Voor de finishing touch breng je nog wat mascara aan en dan ben je klaar! De look lijkt misschien heel wat, maar zo moeilijk is het dus helemaal niet. Succes!

Wat is eigenlijk jouw ‘signature look’?

Liefs,
Joyce.

Reacties

  1. Heel mooi en best makkelijk te maken! Ga ik zeker ook eens proberen. Mijn “signature” look is over het algemeen toch “alleen maar” een zwarte winged eyeliner. Gewoon omdat ik daar het snelst mee klaar ben :p. Ik sta niet graag vroeg op om uitgebreid te make-uppen, haha. ’s Avonds ga ik wel los, dan kan het op vanalles uitlopen, haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!