VERSLAG | 24Kitchen&Cottages

8 mei 2015

Een weekend alleen maar koken en genieten, dat is de insteek van 24Kitchen&Cottages. Ik was een dag uitgenodigd en ben dus aanwezig geweest bij dit fantastische evenement. In dit artikel vertel ik je er graag meer over.

We kwamen ’s ochtends aan op het park en werden hartelijk ontvangen. Ik kreeg een bandje om en kon daarna gebruik maken van de 24Kitchen faciliteiten in het park. Wij hebben ervoor gekozen om zondag naar het park te gaan. Het was net een iets ander programma dan zaterdag, maar het grootste gedeelte kwam overeen.

Er waren verschillende programma onderdelen waaronder ‘vraag het de chef’. Dit was erg leuk en persoonlijk. Zelf wilde ik graag mijn vragen stellen aan Rudolph van Veen en Estée Strooker. Er hing een erg gezellige sfeer. Voor elke vraag namen ze de tijd om deze uitgebreid te beantwoorden. Ik heb een hoop geleerd en ook veel gelachen. Alle vragen en antwoorden heb ik genoteerd en hiervan komt nog een apart ‘interview’ artikel online.

Wat waren ze sympathiek! Dat had ik ook wel verwacht, maar in het echt is het toch altijd anders. Ik heb leuk met Rudolph en Estée kunnen praten. We hebben zelfs nog even over mijn website gepraat. Daarna was het natuurlijk ook tijd voor een foto. Hele leuke herinnering!

Ik had mijzelf ingeschreven voor de workshop ‘Dressing to Impress’ van John Gerdsen. Hier heb ik voor gekozen omdat hij kookt met de Franse keuken, iets wat mij erg interesseert. Dressing is vaak een essentieel deel van een gerecht en ik ben daar nog niet zo goed in. Ik wilde hier dus graag iets meer over leren. Er stonden in ieder geval genoeg ingrediënten om een lekkere dressing te maken.

We begonnen met een dressing voor de salade. Eerst was het tijd om een grapefruit te snijden. Eerst haalden we de schil eraf, daarna haalden we stuk voor stuk de partjes eruit. Het vocht vingen we op in een apart schaaltje. Verder heb ik geleerd dat de verhouding olie, azijn ongeveer 3 : 1 is voor een dressing. De dressing heb ik vervolgens verder op smaak gebracht met basilicum en wat zwarte peper.

Tijd om de mayonaise te gaan maken! We begonnen met het scheiden van twee eieren. Je hebt alleen het eigeel nodig. Hierbij voeg je rustig olie toe. Dit blijf je kloppen net zolang totdat het de juiste substantie heeft. Daarna konden we het verder op smaak brengen!

Nederlanders staan er om bekend dat ze bij het diner graag een stukje vlees eten. Van karbonades, hamburgers, kogelbiefstukjes en rundervinken; Nederland is een vleesland! Maar stond je er ooit echt bij stil waar dat malse stukje vlees op je bord nu echt vandaan komt? Misschien wel van welk dier, maar verder?

Hier ging het kookcollege van Estée Strooker over. Ze heeft een heel lam uitgebeend en verdeeld in allerlei verschillende stukken. Zo apart om eens te zien, je staat daar normaal niet zo bij stil.

Heel knap hoe ze dat even zo gemakkelijk deed. Ik snap nu ook goed waarom sommige delen van een dier zo duur zijn. Sowieso is lam natuurlijk al wat duurder dan bijvoorbeeld een koe. Dat komt onder andere omdat een koe groter is en meer vlees bevat, een lam is ook jonger. Een lam is een schaap tussen ongeveer 3 maanden en maximaal een jaar oud. Een lam weegt ongeveer zo’n 35 kilo, maar dat blijft er natuurlijk niet allemaal van over. Verder heb ik geleerd dat hoe ouder het lam is, hoe meer uitgesproken de smaak is. Daar moet je dus echt van houden!

De afsluiting was een ‘Battle of the Chefs’. De zes chefs werden onderverdeeld in twee teams. Ze kregen allebei dezelfde Hello Fresh box. Van tevoren wisten ze nog niet welke ingredienten hierin zaten. In een kwartier moest elk team een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht op tafel hebben staan. Een uitdaging dus! Het rook in ieder geval wel al heel snel erg lekker, dat ging de goede kant op.

Ze deden het allemaal erg goed, maar uiteindelijk won het team met Roberta, Andy en John. Ze hadden allemaal erg lekkere en creatieve gerechten op tafel gezet. En dat binnen zo’n korte tijd, echt heel knap!

Je kon ook nog lootjes kopen om kans te maken op enkele prijzen. Ik won een schort én een boek van Rudolph van Veen waar ik erg blij mee ben. Verder kreeg ik ook nog een goodiebag mee met enkele producten die zeker nog terug zullen komen op de website. Ik vond het in ieder geval een onvergetelijk weekend. Ik geloof dat er nog een editie aankomt volgend jaar en dan ben ik zéker weer van de partij!

Wat vind jij van 24Kitchen&Cottages?

Liefs,
Joyce

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!