Watched Movies #17

28 nov 2013

Laatst liet ik jullie een aantal films zien die ik zelf graag nog wilde zien. Inmiddels heb ik er hier al een aantal van gezien. Weer tijd voor een nieuwe ‘Watched Movies’ dacht ik zo. Kijk verder voor The Hunger Games, Homefront, Captain Phillips en meer goede films..

Captain Phillips

Captain Phillips (Tom Hanks) is de kapitein van het Amerikaans vrachtschip MV Maersk Alabama. Als hij met zijn bemanningsleden vlak bij de Somalische kust vaart, worden ze overvallen door Somalische piraten. Captain Phillips en zijn bemanningsleden kunnen de aanval niet winnen, maar Captain Phillips doet alles om zijn bemanningsleden te beschermen. Dit boek is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Het is een verhaal dat enorm veel indruk heeft gemaakt op mij. Sowieso vind ik Tom Hanks een erg goede acteur, ook deze rol vertolkte hij weer erg goed. Deze film is dus zeker weten een echte aanrader!

IMDb cijfer: 8,1

Homefront

Phil Broker (Jason Statham) is een voormalig agent van de Drug Enforcement Administration (DEA) en verhuist met zijn familie naar een klein en rustig stadje. Daar komt hij in aanraking met de lokale drugsbende, geleid door Gator (James Franco). Deze film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Chuck Logan.

Ik vind Jason Statham een erg goede acteur, ik heb zowat elke film gezien waarin hij speelt. Vandaar dat ik in eerste instantie al erg enthousiast was over deze film. Het verhaal sprak me ook erg aan, weer eens wat anders. Het ‘kleine meisje’ speelde haar rol ook erg goed en geloofwaardig. Een leuke actiefilm!

IMDb cijfer: 6,5

The Hunger Games: Catching Fire

Catching Fire is een Amerikaanse sciencefictionfilm uit 2013, gebaseerd op het gelijknamige boek van Suzanne Collins. Het is de tweede film in de Hongerspelentrilogie en de opvolger van The Hunger Games uit 2012. Na het winnen van The Hunger Games zijn Katniss en Peeta alles behalve veilig: er gaan geruchten over een opstand. Daarnaast wordt er de 75e editie van the Hunger Games georganiseerd: in deze jubileumeditie moeten oud-winnaars het tegen elkaar opnemen.

Ik vond ‘m erg gaaf! Het is wel weer een heel open einde en dat vind ik vreselijk. Ik ben namelijk heel ongeduldig, ik wil graag weten hoe het verhaal verder gaat. Vandaar dat ik daarna meteen het één en ander op internet op heb gezocht over de volgende boeken en nu heb ik spijt, haha. Terug naar de film, Jennifer Lawrence speelt haar rol gewoon zó ongelooflijk goed. Prachtige film, ben benieuwd hoe het volgende keer verder gaat! Ik kan me niet voorstellen dat er iemand is die deze film niet leuk vindt.

IMDb cijfer: 8,3

About Time

Tim komt er op zijn 21e achter dat hij kan tijdreizen. Hij gebruikt deze kracht om de liefde van een meisje te winnen. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan.

Eerlijk gezegd had ik verwacht dat dit een meisjesfilm zou zijn, maar dat is totaal niet zo. Er zit een erg mooi verhaal in. Het eind vond ik heel ontroerend, ik moet bijna nooit huilen bij films maar bij deze film kon ik ’t niet meer droog houden hoor! Echt een must-see. Het mooie is, het is een film voor iedereen. Je kunt er met je vriendje heen, met je moeder, je zusje of gezellig met je vriendinnen!

IMDb cijfer: 7,7

Thor: The Dark World

Thor moet het universum beschermen tegen een machtige vijand die ouder is dan het universum zelf: een oer-ras onder de leiding van Malekith. Thor moet samen met wetenschapper Jane Foster samenwerken om hen te verslaan. Dit is het vervolg op Thor en The Avengers.

Chris Hemsworth is natuurlijk een hele goede Thor, hij zet de rol erg goed neer. Het is wel een film vol met actie, dus daar moet je wel echt van houden. Dit is een leuke film om samen met je vriendje te bekijken. Ik durf te wedden dat jullie ‘m allebei even leuk vinden!

IMDb cijfer: 7,6

Heb jij The Hunger Games: Catching Fire al gezien? Zo ja, wat vond je ervan??

Liefs,
Joyce

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!