Watched Movies #18

26 dec 2013

Het is vakantie! En wat is er nu heerlijker dan in je vakantie lekker relaxen en bijvoorbeeld om naar de bioscoop te gaan. Ik ben deze maand weer vaak naar de bioscoop geweest en vandaag deel ik enkele van deze films met jullie!

The Hobbit: The Desolation of Smaug

Al een jaar wachtte ik op deze tweede Hobbit film. Toen ik de eerste zou gaan zien vorig jaar, verwachtte ik niet dat ik dit soort films zó goed zou vinden. Had namelijk ook nog nooit Lord Of The Rings gezien. Toch had ik me erg vermaakt en kon ik dus niet wachten op dit tweede deel.

In het tweede deel gaat het verhaal verder waar het eerste deel was gestopt. Ze vervolgen hun zoektocht door allerlei enge bossen, bergen en wouden. De effecten in de film zijn erg mooi en erg leuk om te zien. Ook zijn de elven te zien in deze film, zij spelen een best belangrijke rol in het verloop van de film. Ik kan jullie deze film zeker aanraden, maar wel alleen als je het eerste deel gezien heb, dan snap je het verhaal wat beter!

IMDb cijfer: 8,3

Soof

Soof nadert de 40 en heeft alles wat ze ooit wilde: 3 leuke kinderen, een klein cateringbedrijfje, een lieve man Kasper en een heerlijk huis. Tot ze zich op een dag afvraagt: “Is this all there is?” Het cateringbedrijfje wil niet echt van de grond komen, haar drie kinderen slokken al haar tijd op en ze kan niet echt rekenen op Kasper, die zijn tijd vooral in zijn eigen werk stopt. Op een gegeven moment komt ze een andere man tegen… Wat betekent dit voor haar huwelijk?

Deze film heb ik met mijn zusje en vader op Eerste Kerstdag gezien. Ik vond het een leuke film om met de familie heen te gaan. Het is een vrolijke film maar er zit toch ook een verhaal achter. Ik kan je in ieder geval zeggen: ik vond de film niet heel voorspelbaar, en dat vind ik altijd top!

IMDb cijfer: 6,9

47Ronin

Een gezelschap van ronin – verbannen samoerai zonder meester – probeert de eer te herstellen door wraak te nemen op de verraderlijke Lord Kira, die verantwoordelijk was voor de dood van hun meester. Een echte jongensfilm dacht ik, toen ik de trailer en beschrijving van de film zag.

Dit was inderdaad ook het geval. Er komen een hoop vecht scènes voor in de film, bijna alleen maar. Het einde vond ik wat droevig. Dit einde kon je halverwege de film al weten, maar ik hoopte toch dat het wat anders af zou lopen. Al met al vond ik het toch een vermakelijke en goede film, ik heb me zeker niet verveeld.

IMDb cijfer: 7,0

Mannenharten

Het verhaal van zes stadse mannen in een sportschool, op een keerpunt in hun leven. Ze zijn op zoek naar hun plek in het leven en naar degene die ze aan hun zijde willen. Verbonden door de uren waarin ze zich in het zweet werken, leren we ze allemaal kennen. Bijvoorbeeld het verlegen type, zoekend naar een vrouw voor het leven. Of de man die al jaren bezet is, maar in paniek raakt door zijn naderende vaderschap.

Dit is echt zo’n Nederlandse feel-good film zoals Alles is Familie, Alles is Liefde, et cetera. Nu moet ik wel zeggen dat ik deze eerdere films wel wat beter vond, maar ook deze film was zeker erg vermakelijk. Ik houd wel van dit soort Nederlandse films. Als je op zoek bent naar een Nederlandse film waar je om kunt lachen, zou ik zeker deze film gaan bezoeken in de bioscoop.

IMDb cijfer: 5,7

Mandela: Long Walk to Freedom

Dit is het verhaal van Nelson Mandela’s buitengewone levensloop, vanaf zijn jeugdjaren in een boerendorpje, over zijn ruim 27 jaar durende gevangenschap op Robbeneiland tot zijn inhuldiging als de eerste democratisch verkozen president van Zuid-Afrika. Mandela is het verhaal van een gewone man die de uitdagingen van zijn tijd niet uit de weg ging.

Deze film hebben we gezien in de sneak preview. Ik weet eerlijk gezegd niet of ik hier anders wel heen was gegaan. Ik vind het erg mooi dat ze al bezig waren met een verfilming van zijn biografie, maar het lijkt net alsof de film niet helemaal compleet is. Er werden maar een paar delen uitgepikt en het leek net alsof hij helemaal niet meedeed aan demonstraties. Dus dat geeft een wat vertekend beeld. Ook was de film soms ietwat saai. Dit vond ik dus een matige film.

IMDb cijfer: 6,7

En eigenlijk is de grote vraag nu: ga ik de Movie Challenge halen? Ik had mijzelf natuurlijk in het begin van het jaar het doel gesteld om 150 films te bekijken in één jaar. Nu vandaag, 26 december, zit ik op de 139. Dat betekent dus dat ik er nog 11 moet. Eerlijk gezegd denk ik niet dat ik dit nog ga redden, maar ik ga mijn best doen. In het nieuwe jaar komt er sowieso een update over de gehele Movie Challenge, hoe ik het heb ervaren en eventueel met de beste/slechtste films nog even op een rijtje.

Heb jij “The Hobbit: The Desolation of Smaug” al gezien in de bioscoop, of spreken dit soort films jou niet echt aan?

Liefs,
Joyce

Reacties

  1. Ik had ook gehoord van een vriendin dat mannenharten en soof! haar een beetje tegenvielen. Maar dat neemt niet weg dat ik ze nog wil bekijken! Vooral mannenharten. Lekker in bed met laptop, even nergens anders aan denken en lekker lachen!
    En 139 films vind ik al veel, phoe! Maar met die kerstfilms op tv kijk je zo twee films op een avond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!