Watched Movies #19

23 jan 2014

Ook al heb ik de Movie Challenge vorig jaar niet gehaald, ik vind het nog steeds erg leuk om films te bekijken. Ik ben de afgelopen tijd weer een aantal keer naar de bioscoop geweest en heb weer enkele films die ik met jullie wil delen.

The Wolf of Wallstreet

Eind jaren ´80. Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) is een aan drugs, drank en seks verslaafde effectenmakelaar, die door fraude multimiljonair wordt. De voormalige meubelhandelaar Donnie Azoff (Jonah Hill) is hierbij zijn zakenpartner. Samen smijten ze enorme sommen geld over de balk met hun excessieve levensstijl vol drugs en feesten. Belfort ziet zijn carrière ten onder gaan door aanklachten wegens fraude, waarbij corruptie op Wall Street en invloed van de maffia de grootste rol spelen.

Ik weet niet zo goed wat ik van deze film moet vinden. Leonardo diCaprio speelde zijn rol erg goed. Wel kwam er veel drugs, naakt en dergelijke voorbij in de film, dat vond ik wat minder.

IMDb cijfer: 8,6

The Secret of Walter Mitty

Het verhaal volgt Walter Mitty (Ben Stiller), een foto editor die werkt voor LIFE Magazine. Dagelijks wordt hij getreiterd door zijn collega’s omdat hij constant zit te dagdromen achter zijn bureau. Dit weerhoudt hem er ook van om de vrouw van zijn dromen aan te spreken, die toevallig ook werkzaam is bij LIFE Magazine. Walter krijgt een kans om zichzelf te bewijzen als het negatief van een belangrijke foto verloren gaat en hij deze terug moet zien te vinden.

Tegen eigen verwachting in vond ik dit een erg leuke film. Zo nodig hoefde ik hem niet te zien, hij leek me namelijk best saai. Gelukkig viel dit heel erg mee. Ben Stiller speelt zijn rol erg goed en de natuur in IJsland was erg mooi om te zien.

IMDb cijfer: 7,6

Last Vegas

Het verhaal volgt een oudere man die op het punt staat te trouwen met een vrouw die half zo jong is als hij. Maar voordat hij in het huwelijksbootje stapt, besluit hij zijn drie beste jeugdvrienden uit te nodigen in Las Vegas voor een vrijgezellenfeest. Het feest begint plezierig, maar de spanning stijgt al snel, wanneer twee van hen ruzie krijgen over een vrouw die ze beiden als jongeman liefhadden.

Dit vond ik een hilarische film! Toen ik de trailer had gezien, wist ik al: deze film moet ik zien. De verhaallijn leek me erg leuk. Het was geen heel sterk verhaal maar gewoon een hele leuke comedy.

IMDb cijfer: 6,8

Dallas Buyers Club

Losjes gebaseerd op het waargebeurde verhaal rond Ron Woodroof, een drugsgebruiker, vrouwenversierder en homofoob die in 1986 de diagnose hiv en aids gesteld kreeg en nog slechts dertig dagen te leven zou hebben. Hij begon het medicijn Retrovir AZT in te nemen, de enige legale drug die op dat moment in Amerika verkrijgbaar was, maar dit bracht hem oog in oog met de dood. Om te overleven smokkelde hij allerlei alternatieve medicijnen vanuit de hele wereld de Verenigde Staten in.

Deze film hebben we in de sneak preview gezien, ik weet niet of ik hem anders wel wou zien. Ik vond het op zich een goede film, maar niet echt top. Het was een hele serieuze film, ik houd meer van films die wat losser in elkaar zitten. Al met al wel een goede prestatie neergezet van Matthew McConaughey.

IMDb cijfer: 8,1

Jack Ryan: Shadow Recruit

Ex-marinier Jack Ryan (Chris Pine) werkt als een financieel analist in Moskou. Hij raakt betrokken bij een terroristisch complot om de economie van de Verenigde Staten te doen kelderen en zal er alles aan doen om deze misdaad te verijdelen.

Dit vond ik een leuke film! Deze film wilde ik ook al een tijdje zien. Ik houd wel van dit soort ‘bestrijd de misdaad films’ haha. Geen ijzersterk acteerwerk, vooral Keira Kneightley viel me nogal tegen. Verder wel een prima film.

IMDb cijfer: 6,7

Draait er nog een film in de bioscoop die jij graag wilt zien?

Liefs,
Joyce

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!