Watched Movies #2

12 mei 2012

Ik zag dat het alweer een tijdje geleden was, dat ik een aantal films met jullie heb besproken. De afgelopen tijd ben ik weer vaak naar de bioscoop geweest, dus is het weer tijd voor een “Watched Movies”!


 
 
 
Er draaien de laatste tijd weinig films in de bioscoop (vind ik) maar wel veel goede! Ik heb een paar trailers voor jullie opgezocht en een korte review geschreven over de films. Het is eindelijk weekend! Dus ga er lekker voor zitten en enjoy!

Intouchables


Als je deze film nog niet gezien heb, dan moet je hem heel snel gaan kijken!!! Eerst leek deze film mij helemaal niet leuk, maar ik had er zoveel positieve reacties over gehoord dat ik ‘m toch wilde zien. In het begin ergerde ik mij wel een beetje aan de Franse taal, maar na een tijdje wende dat wel. Het gaat over een oude man die zowat helemaal verlamd is. Hij zit in een rolstoel en heeft iemand nodig voor hem wil zorgen. Niemand houdt het met hem uit! Dan komt er een eigenwijze jongeman binnenstormen, die eigenlijk niet eens komt voor de vacature. De oude man, Philippe, wil hem als zijn hulp.

Het contrast tussen deze twee personen is heel erg mooi. Ze zijn erg verschillend, maar uiteindelijk groeien ze erg naar elkaar toe. Allebei veranderen ze in positieve zin. Natuurlijk gebeurt er nog veel meer in deze film, maar dat ga ik niet allemaal vertellen, anders verklap ik alles al! Wat ik wel kan verklappen; ik werd er erg emotioneel van, het is écht een hele mooie film.

IMDB cijfer: 8.5

Dr. Seuss’ De lorax en het Verdwenen Bos 3D


Mijn vriend had deze trailer gezien en wou er graag heen. Ik was eerst een beetje sceptisch, ik dacht dat het zo’n stomme animatie kinderfilm was. Maar eigenlijk is het concept erg leuk bedacht! Het gaat over een fantasiewereld waarin geen bomen staan. Er is een jongetje die verliefd is op een meisje. Dat meisje wil voor haar verjaardag een ‘echte boom’. Dat jongetje gaat voor haar een ‘echte boom’ zoeken. Dit doet hij door buiten de stad te gaan – wat eigenlijk niet mag. Zo ontdekt hij allerlei dingen waarvan hij het bestaan niet afwist. Hij krijgt een oud verhaal te horen en ontdekt eindelijk hoe het precies zit. Uiteindelijk is iedereen hartstikke blij!

Er zitten veel grappige stukjes in. Zo is de oma bijvoorbeeld erg grappig. Ook is het erg mooi gemaakt met 3D-effecten! Als je films zoals Up! leuk vindt, dan vind je deze ook zeker leuk!

IMDB cijfer: 6.5

The Cabin In The Woods


Oké, dit is echt een zieke film.. Ik dacht bij mezelf echt: ‘hoe kan iemand dit verzinnen?’ Het gaat steeds van kwaad naar erger. Jongeren die gehersenspoeld zijn, de makers kunnen alles besturen met de computer. Als ze willen dat een personage iets doet, dan laten ze gewoon een bepaalde geur uit de grond komen. Ik vind het heel erg vet bedacht, maar ik snap niet hoe iemand hierop kan komen. Het eind van deze film sprak mij niet aan, het was erg abrupt afgelopen. Er waren ook momenten dat het nep, maar toch eng tegelijkertijd was. Dus ik vond hem op zich ook wel grappig. Er zitten wel wat enge wezens in, dus dat kan best creepy zijn.

Als je van horrorfilms houdt dan vind je deze film zeker leuk. Af en toe een beetje (erg) sadistisch, maar wel erg origineel! Is het een must-see? Ik vind van niet. Maar als je een avondje niets te doen hebt, daarvoor is ‘ie prima.

IMDB cijfer: 7.9

The Vow


Deze film heb ik laatst gezien. Ik vond het een hele mooie en ontroerende film. De film begint eerst met een gelukkig stel – Paige en Leo. Dan krijgen ze een ongeluk en staat hun hele wereld op hun kop. Door het ongeluk ligt Paige in een coma. Als ze ontwaakt uit dat coma is ze heel veel dingen vergeten. De tijd die ze samen met Leo had, is ze vergeten. Ze weet zelfs niet meer wie hij is! De enige die ze zich nog wel herinnert zijn haar ouders (niet meer wetend dat zij haar zo’n pijn gedaan hadden vroeger) en haar ex-verloofde. Dat was natuurlijk erg stom voor Leo. Hij deed zo z’n best, maar het wilde maar niet lukken. Ze werd niet opnieuw verliefd op hem. Gelukkig kwam naderhand toch alles goed. Hoe? Dat ga ik niet vertellen, daarvoor moet je deze film zelf maar gaan kijken. En hij is ’t waard!

IMDB cijfer: 6.6

American Pie: Reunion


En deze grappige film om mee af te sluiten! Met de vorige delen van American Pie had ik niet zoveel. Ik vond het op zich wel grappig, maar ik denk dat het voor de mannen leuker was om naar de kijken. De humor vond ik ook niet altijd even leuk. Daarom had ik dus niet zulke hoge verwachtingen van dit deel. Toch moet ik zeggen dat ik de film erg leuk vond. Het is erg leuk om te zien hoe de karakters veranderd zijn (of juist niet!). Er zaten veel leuke grappen in, iedereen in de zaal moest de hele tijd lachen! Dus als je zin hebt in een grappige film, dan is deze film zeker wat voor jou! Want deze reünie levert echt hilarische scenario’s op!

IMDB cijfer: 7.5

Zelf wil ik nog heel graag naar: We Bought a Zoo en One For The Money. Heb jij deze films al gezien? En heb jij de films die ik net besproken heb al gezien?

Reacties

  1. Ik wil American Pie nog graag zien. Ik had de rest ook nog niet gezien (shame on me) dus die ben ik nu druk aan het kijken en dan kan ik deze kijken, haha! The Vow vond ik echt heel leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!