Watched Movies #20

21 feb 2014

Wauw, alweer de 20e editie van ‘Watched Movies’. Ik kan ook niet anders zeggen dan dat ik goed gebruik maak van mijn Pathé Unlimited pas. Vandaag bespreek ik onder andere de Toscaanse Bruiloft en That Awkward Moment. Wat zijn aanraders en waarvoor kun je beter thuisblijven?

Normaal gesproken bespreek ik vijf films kort, met de trailer en het IMDb cijfer erbij. Dit keer zijn het er zes, ik kon gewoon simpelweg niet kiezen, haha. Enjoy!

De Toscaanse Bruiloft

Sanne runt samen met haar vader en moeder Casa Matrimonio, een luxe vrijstaand landhuis in het zonovergoten Italië. Het landgoed ligt in Toscane, deze schitterende streek is de ideale plek om je droombruiloft te vieren. In Casa Matrimonio komen gasten bij elkaar om het leven en de liefde te vieren. Een Toscaanse Bruiloft vormt voor alle gasten het hoogtepunt van hun verblijf.

Dit is het ‘vervolg’ op Verliefd op Ibiza. Ik moet zeggen dat ik hem zelf wel wat minder leuk vond, maar misschien kwam dat ook omdat ik er wat meer van had verwacht. Desalniettemin is het een leuke film om te bekijken. Je hoeft er niet al te veel bij na te denken, ook wel eens fijn. De verhaallijn en het acteerwerk is niet echt top, heel voorspellend, maar ach. Nog steeds vermakelijk om te zien.

IMDb cijfer: 5,1

12 Years a Slave

Noord-Amerika negentiende eeuw. Solomon Northup (Ejiofor), een ontwikkelde zwarte man met een talent voor muziek, woont met zijn vrouw en kinderen in Saratoga, New York. Op een dag wordt hij ontvoerd en verkocht als slaaf. Niemand luistert naar Solomon wanneer die beweert een vrij man te zijn. Terwijl hij de gruwelheden van het leven als een slaaf moet ondergaan, droomt hij van een terugkeer naar huis.

Ik vond dit een heel mooie film. Solomon Northup was een man die een normaal bestaan op had gebouwd. Dan ineens wordt hij ontvoerd en moet hij wennen aan een leven als slaaf. Ik vond de film erg indrukwekkend, heel moeilijk om te geloven dat dit vroeger allemaal is gebeurt. Het was een waargebeurd verhaal. Als je zin hebt in een wat serieuzere film is dit zeker een aanrader.

IMDb cijfer: 8,4

That Awkward Moment

Drie vrijgezelle vrienden uit Manhattan besluiten een pact te sluiten met elkaar om zoveel mogelijk leuke dingen te doen in de resterende tijd dat ze single zijn. Het duurt echter niet lang voordat zij elk een geliefde vinden en het risico lopen om het pact te verbreken.

Van tevoren wist ik al dit niet een ‘hele goede’ film zou zijn. Eerder gewoon een grappige, leuke film om te kijken. Ik vond de verhaallijn ook wel grappig. Ook moet ik zeggen dat ik de acteurs ook wel goed vond acteren, beter dan ik had verwacht. Een leuke film om met je vriendje of vriendinnen te zien!

IMDb cijfer: 6,1

Monuments Man

Een groep individuen wordt ten tijde van de Tweede Wereldoorlog persoonlijk geselecteerd door regerende president Franklin D. Roosevelt om Duitsland binnen te dringen en waardevolle meesterwerken uit de kunstgeschiedenis te redden van de Nazi’s. De groep, bestaande uit museumdirecteuren, curatoren en kunstkenners, komt onder druk te staan wanneer ’t Duitse Rijk ten einde lijkt te komen en de Nazi’s de opdracht krijgen om alle kunstwerken te vernietigen.

Dit was een film waar ik heel nieuwsgierig naar was. Het is een heel ander soort genre dan dat ik normaal kijk. Ik was onder de indruk van de film maar vond ‘m af en toe ook wel wat saai. Sommige stukken duurden een beetje te lang. Verder vond ik het een heel bijzondere film.

IMDb cijfer: 6,5

The Philosophers

Op een internationale school in Jakarta zet een leraar filosofie zijn klas voor het blok met het volgende vraagstuk: welke tien leerlingen zouden in het geval van een nucleaire apocalyps plaats mogen nemen in een ondergrondse schuilkelder, om vanuit daar het menselijk ras te doen overleven. De klas bestaat uit twintig leerlingen, dus de helft zal moeten afvallen. Wie zal men kiezen en waarom?

Deze film heb ik samen met m’n vriend gezien in de sneak preview. Hier kan ik eigenlijk heel kort over zijn: dit was helemaal niets. Slecht acteerwerk, rare verhaallijn… Gewoon allemaal heel-heel-heel-raar. Een no-go dus.

IMDb cijfer: 5,8

All Is Lost

Het gevecht van een man tegen de natuur. De man raakt verdwaald op volle zee en worstelt alleen tegen de elementen van moeder natuur voor slechts één belangrijke zaak: Hij zal dit hoe dan ook overleven! De omstandigheden zijn hem echter niet goed gezind en hij zal alles op alles moeten zetten om in leven te blijven.

Dit vond ik ook een heel bijzondere film. Erg knap acteerwerk, want Robert Redfort is natuurlijk niet jong meer. Bij sommige acties dacht ik wel van: oké? Ook het eind was niet helemaal duidelijk, verder vond ik het best een leuke film. Weinig actie, maar toch was ‘ie niet saai.

IMDb cijfer: 7,0

Er zijn nog enkele films die ik graag wil zien. Allereerst een kinderfilm: “Het regent gehaktballen 2”. Klinkt misschien heel stom, maar ik heb zo’n 3 jaar geleden het eerste deel gezien en die vond ik heel leuk. Hercules wil ik ook graag nog zien!

Staat er nog een film tussen in dit rijtje die jij graag wilt zien?

Liefs,
Joyce

Reacties

  1. De Toscaanse bruiloft en The Akward Moment wil ik zeker zien! De Toscaanse Bruiloft omdat hij gewoon lekker fout en voorspelbaar is. Ik hou we wel van! The Akward Moment kende ik nog helemaal niet dus dankje daarvoor!

  2. Ik heb géén van allen nog gezien, wel wil ik nog erg graag de Toscaanse Bruiloft zien, want je hoort er zoveel verschillende meningen over. Ik ben nu ook erg nieuwsgierig naar That Awkward Moment, lijkt me een grappige film als je de trailer zo bekijkt :)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!