Watched Movies #22

15 mei 2014

De laatste tijd ga ik wat minder vaak naar de bioscoop, ik heb het iets drukker met andere dingen. Het laatste artikel hiervan is dus alweer een tijdje terug. Ik heb weer wat leuke films gezien. Voor welke films moet je naar de bios rennen en voor welke kun je beter thuisblijven?

The Amazing Spider-man 2

Peter Parker moet zijn tijd verdelen tussen de liefde van zijn leven, Gwen Stacey, en het vechten tegen boeven. Hij is bijna klaar met school, maar is zijn belofte aan de vader van Gwen niet vergeten. Peter moet uit haar buurt blijven om te zorgen dat ze veilig blijft, maar dat lukt hem niet. Het leven van Peter verandert wanneer hij tegenover de nieuwe schurk Electro komt te staan. Zijn oude vriend Harry Osborn keert terug. En Peter ontdekt nieuwe informatie over zijn verleden.

Dit is denk wel gelijk mijn favoriet! Ik ben gek op Marvel films, dit is dan dus ook geen uitzondering op de regel. Spiderman vind ik leuk en ook deze keer viel hij me niet tegen! De ‘schurk’ zag er wel een beetje erg nep uit, maar goed. Dat even terzijde, is het echt een hele leuke en vermakelijke film. Leuk voor jongens én meisjes!

IMDb cijfer: 7,5

Divergent

Het verhaal speelt zich af in het futuristische Chicago. Beatrice (Shailene Woodley) is een van de vele tieners die op haar 16e uit één van de 5 groeperingen moet kiezen waarin de stad verdeeld is: oprechtheid, onverschrokkenheid, eruditie, vriendschap en zelfverloochening. Uit een test moet blijken welke het beste bij haar past. Beatrice maakt aan de hand van de test haar keuze en krijgt in haar gekozen factie te maken met een heftige inwijding, die het uiterste van haar vraagt. Maar niet alleen van haar. De concurrentie is groot, wie zal het halen en wie wordt voor eeuwig verbannen?

Oké, wat ik net zei was misschien niet helemaal waar. Ik kan niet zo goed kiezen, want deze film vond ik ook wel érg goed. Het is een beetje vergelijkbaar met The Hunger Games vind ik. Die series vind ik ook onwijs goed! Super leuk: er komen nog drie films uit van deze serie, het zijn namelijk boeken die verfilmd worden. Ik vond deze film spannend, romantisch met een hoop actie. Ook vind ik de hoofdpersonen erg leuk, Beatrice en Four.

IMDb cijfer: 7,5

Noah

Noah’ vertelt het epische Bijbelverhaal van de ark van Noach. In een wrede wereld zonder hoop, zonder regen en zonder gewassen, die overheerst wordt door krijgsheren en hun barbaarse troepen, staat één man aan de kant van het goede; Noach (Russell Crowe). Hij is een doorgewinterde strijder, een magiër en een genezer, maar het enige wat hij wil is vrede voor hem en zijn gezin.

Ik wist niet zo goed of ik deze film wel wilde zien. Dit soort ‘serieuze’ films spreken mij normaal gesproken niet echt aan. Sommige momenten uit deze film waren echt hartverscheurend. Ook moet je niet te lang nadenken over deze film als je op het laatst ál die regen ziet en al die mensen die verdrinken. Op zich een goede film, maar niet helemaal voor mij weggelegd.

IMDb cijfer: 6,5

Hartenstraat

De negen straatjes, die sinds de zeventiende eeuw de Amsterdamse grachten aan elkaar verbinden, zijn als een dorpje in de stad. ’s Avonds het domein van de hipsters, overdag een winkelbuurt met hippe kledingzaken naast ouderwetse detailhandels. Iedereen kent elkaar, het is een mini maatschappij vol kleurrijke personages van alle leeftijden.

Zelf ben ik gek op Nederlandse films! Mijn vriend kan dit wat minder waarderen, hier ga ik dus meestal heen met mijn moeder, zusje of vriendinnen. Ik vond dit echt heel hilarische film! Er zaten een hoop hilarische momenten in en ik heb enorm gelachen met mijn moeder en zusje. Er spelen veel leuke BN’ers in. Het verhaal is ook gewoon erg leuk! En dat kleine meisje dat hierin speelt is zó leuk en schattig.

IMDb cijfer: 6,5

Pompeii

De film volgt het verhaal van een Keltische gladiator die in slavernij leeft. Aan de vooravond van een enorme vulkaanuitbarsting die Pompeii verwoest, wordt hij verliefd op een edelvrouw. Dit zorgt er tevens voor dat hij oog in oog komt te staan met de man die zijn familie jaren eerder afslachtte.

Dit was ook zo’n film die ik niet per se hoefde te zien. De vrienden van mij en Thijs gingen erheen, dus wij dachten: ‘Ach gezellig, wij gaan ook!’ Uiteindelijk vond ik het een goede film, maar ik had verwacht dat hij wel iets beter zou zijn. Ik vond de ‘Kelt’ dat is een van de hoofdpersonen wel goed spelen!

IMDb cijfer: 5,9

Reasonable Doubt

Na een fataal ongeluk, waarbij de dader is doorgereden, moet de plaatsvervangend hoofdofficier van justitie, Mitch Brockden (Dominic Cooper), de verdachte Clinton Davis (Samuel L. Jackson) vervolgen voor de misdaad die hij heeft begaan. Mitch probeert de zaak te verwerpen wat vanwege onvoldoende bewijs ook lukt. Echter, na het proces, realiseert Mitch zich dat hij een verkeerde beslissing heeft gemaakt. Bevangen door schuldgevoel gaat hij op zoek naar de man die hij heeft vrijgesproken.

Ik vond dit verhaal wel spannend klinken, weer eens wat anders dan normaal! Een advocaat rijdt iemand aan en verdedigt dan zijn eigen zaak. Hij probeert de schuld op iemand anders te schuiven. In het echte leven zou dit vast allemaal te toevallig zijn maar in deze film is het niet zo ongeloofwaardig. Het was niet een heel goede film, maar wel prima en vermakelijk om naar te kijken.

IMDb cijfer: 5,6

Dit zijn enkele films die ik de afgelopen tijd heb gezien. Het zijn een hoop verschillende films, van meidenfilms tot actiefilms! Mijn drie favorieten zijn toch wel Divergent, The Amazing Spider-man 2 en Hartenstraat. Dit zijn alle drie dus zeker aanraders.

Wat is de laatste film die jij in de bioscoop heb gezien?

Liefs,
Joyce

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!