Watched Movies #24

2 aug 2014

Er staat weer een nieuwe ‘Watched Movies’ klaar! Dit maal met een beetje aparte films. Het zijn namelijk allemaal niet van die standaard, romantische films. De meeste films hebben echt een goed verhaal of een apart, leuk thema!

Maleficent

De Disney-klassieker ‘Sleeping Beauty’ vanuit het perspectief van de boze heks Maleficent, de heks die op de geboortedag van ‘Doornroosje’ een vloek uitspreekt dat het meisje zich op haar zestiende zal prikken aan een spinnewiel en zal sterven. Hoe komt het dat ze zo hard en meedogenloos is geworden en waarom heeft ze het jonge babyprinsesje eigenlijk vervloekt?

Wat een leuke film is dit! Normaal ben ik niet zo van de Disney films, maar deze benadering vond ik erg leuk. Het verhaal bevatte enkele zielige momenten, maar ook hele mooie momenten! Angelina Jolie speelt haar rol onwijs goed. En het mag gezegd worden: wat is haar make-up mooi aangebracht, het lijkt zó echt…

IMDb cijfer: 7,4

The Fault in Our Stars

Hazel en Gus zijn twee tieners die een wrange humor, een minachting voor het conventionele en de liefde delen. Hun relatie is des te wonderbaarlijker gezien het feit dat Hazels andere constante metgezel een zuurstoftank is, Gus grappen maakt over zijn beenprothese en ze verliefd op elkaar werden bij een steungroep voor kankerpatiënten.

Over deze film hoorde ik heel veel goeds. Een paar dagen terug verkondigde ik al waarom ik deze film zo graag wilde zien. Een paar dagen terug heb ik hem dan ook daadwerkelijk bekeken in de bioscoop. Ik vond het lastig om het droog te houden, het was zo’n onwijs mooie film. Ik heb echt van de film genoten (ook al klinkt dat misschien een beetje raar omdat het zo’n zielige film is). Dit is wel echt een film die je gezien moet hebben. Heel heftig en laat echt een indruk achter!

IMDb cijfer: 8,3

Dawn of the Planet of the Apes

Een groeiende groep van genetisch geëvolueerde apen onder leiding van Caesar wordt bedreigd door een aantal menselijke overlevenden van een verwoestend virus dat een decennium eerder is uitgebroken. Ze bereiken een broos vredesbestand, maar dat blijkt maar van korte duur te zijn. Beide kanten staan op de rand van een oorlog die zal bepalen wie de dominante soort op Aarde zal worden.

De vorige Planet of the Apes film vond ik erg goed, ik was dus ook benieuwd naar deze film. Ik kan nou niet zeggen dat dit de beste film is die ik ooit heb gezien, maar vermakelijk is ‘ie zeker. Mooi gemaakt ook met die apen, het lijkt allemaal net echt! Wel echt even freaky het eerste moment dat die apen beginnen te praten, haha.

IMDb cijfer: 8,2

How to train your Dragon 2

Hiccup en Toothless leiden honderden drakenstrijders om de Drakenberg te verdedigen, en vechten daarbij tegen Drago Bloodfist en zijn gigantische leger van drakenjagers en hun gevaarlijke oorlogsmachines. De machtige Bewilderbeast, meester van de Drakenberg, besluit om zich bij Hiccup en zijn vrienden te voegen in de strijd tegen Drago.

De eerste film van How to train your Dragon had ik nog nooit gezien. M’n vriend zei ineens dat het een leuke film was, daarom keken we hem samen met mijn oppaskindje. Normaal houd ik niet van dit soort films, maar deze vond ik tof! Toen ik zag dat er een tweede deel aan kwam, wist ik dus al dat ik die moest zien. Ik vind het een leuke film en die draken zijn super tof, schattig en leuk tegelijk!! Misschien niet voor iedereen leuk, maar sowieso als je van animatiefilms houd een aanrader!

IMDb cijfer: 8,4

Cuban Fury

1987. Een 13-jarige geboren danser werkt zichzelf op om de Junior Salsa kampioenschappen te winnen. Maar een incident in de grillige Londense straten berooft hem van zijn zelfvertrouwen waardoor zijn leven een hele andere wending krijgt. 22 jaar later zit Bruce Garerett in een neerwaartse spiraal van zelfmedelijden en repressie. Alleen Julia, zijn nieuwe, slimme, knappe en grappige Amerikaanse baas geeft hem een reden om te leven. Maar ze is onaantastbaar en onbereikbaar voor hem. Bruce weet echter niet dat Julia zo haar eigen problemen heeft.

Dit is een film die wij in de sneak preview hebben gezien, het is dan ook geen film waar ik zelf heen zou gaan als ik mocht kiezen. In het begin dacht ik ook even; ‘wat is dit?’ Ik dacht er zelfs even over na om weg te gaan. Later werd ‘ie wel leuk en vermakelijk. Geen must-see, maar wel leuk om te zien als je bijvoorbeeld een Unlimited pas heb. Deze film draait overigens nog niet in de bios, pas vanaf 21 augustus!

IMDb cijfer: 6,2

Welke film vind jij echt een must-see?

Liefs,
Joyce

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!