Watched Movies #25

30 aug 2014

Wauw, de 25e editie alweer! Wat dus betekent dat ik ondertussen alweer zo’n 125 films met jullie heb gedeeld. Ook in dit artikel deel ik weer vijf uiteenlopende films met je. Enkele films die ik in de sneak preview heb gezien, maar ook films waar ik al een poosje naar uitkeek!

Chef

Chef Carl Casper weigert zijn creatieve integriteit in de keuken op te geven als het aankomt op zijn gerechten en specialiteiten. Een conflict met de commerciële restauranteigenaar is onvermijdelijk, en uiteindelijk besluit Carl tegen beter weten in om op te stappen. Hij vertrekt naar Miami, waar hij een kantinewagen opent samen met zijn ex-vrouw, zijn beste vriend en zijn zoon. Hiermee hoopt hij niet alleen zijn initiële passie voor koken terug te vinden, maar ook zijn levenslust.

Deze film past wel erg goed bij het thema van mijn site! Toen ik deze film in de sneak zag, was ik blij. Deze film wilde ik namelijk al graag zien, dus hoe eerder hoe beter. Ik vond de film zeker niet tegen vallen, ik vond ‘m heel leuk. Wel ietwat langdradig, van mij had de film iets korter mogen zijn. Verder is het een hele vrolijke en leuke film om naar te kijken!

IMDb cijfer: 7,6

Vanaf 4 september te bekijken in de bioscopen
 

Lucy

Lucy is een jonge vrouw die op vreselijke wijze gedwongen wordt om drugs te smokkelen. Per ongeluk komt zij in aanraking met de drugs, die haar op een mysterieuze manier bovenmenselijke krachten geven. Ze kan kennis direct absorberen, is in staat om objecten met haar geest te verplaatsen en ze kan geen pijn of leed voelen. Ze trekt vervolgens ten strijde tegen de onverlaten die haar te grazen namen.

Ik wist eerst niet zo goed of ik deze film wel wilde zien. De trailer sprak mij namelijk niet heel erg aan. Toen wij in de stad waren – uitgeshopt en wel – wilden we naar de film. Deze zou al over tien minuten draaien, perfect dus. Uiteindelijk heb ik mij wel vermaakt, maar om nou te zeggen dat ik het een hele sterke film vond? Nee, dat niet. Vermakelijk, op sommige punten een beetje raar/vaag en verder een sterke rol neergezet door Scarlett Johansson. Erg knap, dat wel!

IMDb cijfer: 6,6
 

A Most Wanted Man

‘A Most Wanted Man’ speelt zich af in Hamburg, waar een bijna dode man, half Tsjetsjeens-half Russisch, op de vlucht is en terecht komt in de Islamitische gemeenschap van de stad. Hier zoekt de man naar hulp en probeert hij het fortuin van zijn overleden vader te bemachtigen. Hij komt in contact met een jonge vrouwelijke advocate en een Britse privé-bankier. Ze worden ondertussen de hele tijd in de gaten gehouden door een Duitse spionneneenheid.

Deze film heb ik ook gezien in de sneak preview. Dit is geen film die ik zelf uit zou kiezen, ondanks dat dit soort films altijd goede en sterke verhaallijnen bevatten. Het duurde even voordat ik goed in de film zat en het verhaal goed snapte. Het eind was sterk, maar laat je toch weer achter met een hoop vragen. Het is geen typische romantische comedy, dus als je daarnaar op zoek bent, zou ik deze film zeker over slaan.

IMDb cijfer: 7,5

Vanaf 4 september te bekijken in de bioscopen
 

Sex Tape

Toen Jay en Annie voor het eerst bij elkaar kwamen, was hun relatie intens, maar tien jaar en twee kinderen later is de vlam van hun liefde vrijwel gedoofd. Door middel van het maken van een sex tape waarbij ze elke positie uit ‘The Joy of Sex’ hanteren, proberen ze hun relatie nieuw leven in te blazen. Het lijkt een geweldig idee, totdat ze ontdekken dat hun video niet meer ‘privé’ is en ze alles op alles moeten zetten om de video terug in eigen handen te krijgen.

Deze film vond ik zó leuk! Ik wilde hem al een hele tijd zien. M’n zusje had hem ook al gezien met mijn vader en zei dat ‘ie ontzettend grappig was. Ik moet zeggen: ze had gelijk, ik heb me rot gelachen! Het was echt een heel vermakelijke film en ik heb dan ook met veel plezier gekeken. Af en toe wel wat plaatsvervangende schaamte, maar vooral een hoop hilariteit! Als je een sterke verhaallijn zoekt is dit geen film voor jou, maar wel als je lekker wilt lachen!

IMDb cijfer: 5,2

Welke film wil jij graag nog zien?

Liefs,
Joyce

Reacties

  1. Seks Tape! Lekker lachen haha. Gelukkig ben ik nooit op zoek naar een goede verhaallijn maar gewoon lekker m’n verstand op nul zetten en alles van me af zetten en gewoon lekker genieten, zwijmelen of gieren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!