Watched Movies #27

26 okt 2014

Er staan weer vier gloednieuwe film reviews voor je klaar! Dit keer vier, vooral hele stoere films, zoals Fury en A Walk Among The Tombstones. Alle films draaien nog in de bioscoop, dus spreekt een film uit dit rijtje je aan? Dan kun je ‘m natuurlijk nog gaan bekijken!

Zoals ik al zei, dit zijn vier films met veel actie. Zelf vind ik dit genre echt te gek. Een leuke, romantische comedy op z’n tijd kan ik waarderen, maar een goede actiefilm vind ik minstens zo gaaf!
 

Fury

‘Fury’ volgt de door de wol geverfde Wardaddy aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Hij heeft de leiding over een vijfkoppige tank-crew die een levensgevaarlijke missie in vijandelijk gebied dient uit te voeren. Ze zijn in elk opzicht in de minderheid, maar Wardaddy en zijn mannen doen er alles aan om de kern van nazi-Duitsland binnen te dringen.

Ja, Fury, dé oorlogsfilm met Brad Pitt. Ik heb deze trailer niet vaak gezien, misschien één keer. Toch wist ik die ene keer al gelijk: hier moest ik heen! We zijn gezellig met een groepje vrienden geweest en iedereen van ons vond ’t een goede film. Er zat actie in, een goed verhaal en een knap staaltje acteerwerk. Eerlijk is eerlijk, sommige stukken duurden net iets te lang, maar dat is verder een bijzaak. Goede film, wel een beetje verdrietig, maar dingen die je kunt verwachten als je naar zo’n film gaat.

IMDb cijfer: 8,2
 

The Judge

Hank Palmer is een bekende advocaat uit de grote stad. Hij keert terug naar zijn geboortedorp waar zijn vader, de rechter van het dorpje, verdacht wordt van moord. Ondanks het feit dat Hank van zijn vader vervreemd is geraakt gaat hij toch op zoek naar de waarheid en ondertussen haalt hij de banden met zijn familie opnieuw aan.

Ik had al gehoord dat dit een goede film scheen te zijn, toch trok hij me in eerste instantie niet heel erg aan. Robert Downey Jr. vind ik wel een erg goede acteur, dus uiteindelijk ging ik overstag en wat was ik daar blij mee! De film is goed in elkaar gezet en bevat een onwijs sterk verhaal. Het eind vond ik zielig, echt heel zielig. Ik heb het dan ook niet droog kunnen houden.

IMDb cijfer: 7,8
 

Gone Girl

Nick en Amy Dunne staan op het punt om hun vijfde huwelijksjaar te vieren. De avond vóór hun jubileum begint Nick echter enige twijfels te krijgen over de stabiliteit van zijn huwelijk en gaat hij op bezoek bij zijn tweelingzus Margo voor advies. De volgende ochtend keert hij terug naar huis en blijkt Amy plots verdwenen te zijn. Hij schakelt direct de politie in en na enig onderzoek blijken alle aanwijzingen naar slechts één persoon te leiden: Nick.

Oh, wat was dit een gruwelijke film. Daarmee bedoel ik dat het een goede film was, maar tegelijkertijd ook gewoon echt héél raar. Net wanneer je denkt dat je weet hoe de vork in de steel zit, krijgt het verhaal ineens een draai. Je zit het laatste halfuur echt vol verbazing te kijken. Het einde, de laatste 2 tot 3 minuten, vind ik jammer. Je hoopt dat het verhaal anders loopt. Een goede film die zeker het bekijken waard is, maar ook een film waarbij je wel echt even op moet letten, anders snap je het verhaal niet meer!

IMDb cijfer: 8,5
 

A Walk Among The Tombstones

Matt Scudder, een voormalig rechercheur van de NYPD en herstellend alcoholist, wordt achtervolgd door spijt. Wanneer een reeks van ontvoeringen gericht op de zwaarste drugscrimineel van de stad escaleert in een gruwelijke moord overtuigt de meedogenloze leider Scudder ervan om de daders te vinden en voor het gerecht te slepen. Werkend als een niet gecertificeerde privé-detective heeft Scudder een voordeel op de politie maar begeeft zich daarmee wel op gevaarlijk terrein.

Jason Statham, Robert Downey Jr. maar ook Liam Neeson. Een film waarin één van deze acteurs kan ik gewoon niet weerstaan en moet ik zien. Ik vind het namelijk stuk voor stuk goede acteurs. Ook spelen zij vaak in het genre waar ik van houd, keiharde actie! Dat is in deze film niet anders. De verhaallijn is niet echt heel sterk in tegenstelling tot de drie films hierboven, maar een vermakelijke film is het zeker. Als je naar deze film gaat, zou ik geen bizar goede film verwachten, maar het is zeker geen slechte film.

IMDb cijfer: 6,8

Naar welke van deze vier films gaat jouw voorkeur uit?

Liefs,
Joyce

Reacties

  1. Gone Girl heb ik ook gezien! Ik ben het helemaal met je eens over het einde, zo dacht ik er namelijk ook over. Kan alleen niet zeggen vanaf welk moment ik het niet meer leuk vond, voor de mensen die de film nog willen zien… Hahaha

    Liefs, Susan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!