Watched Movies #28

28 nov 2014

Het is weer Movie-Time! Ik heb onlangs vier films gezien die ik graag met jullie wil delen. In deze editie: Samba, Interstellar, The Hunger Games Mockingjay Part 1 en Horrible Bosses 2!

Samba

Samba is een Senegalese man die reeds tien jaar in Frankrijk woont en leeft van slechte bijbaantjes. Alice, een ambtenaar, heeft last van een burnout. Terwijl Samba op allerlei manieren een verblijfsvergunning probeert te krijgen, probeert Alice vrijwilligerswerk te doen bij een vereniging. Beide willen ze uit hun precaire situatie komen, tot op een dag hun pad zich kruist.

Deze film is van de makers van ‘The Intouchables’. Vandaar dat ik dan ook een onwijs goede film verwachtte. Dezelfde acteur speelt nu ook in Samba. Helaas vond ik deze film wat minder goed. Misschien omdat ik er zoveel van had verwacht, maar heel eerlijk ook omdat ik ‘m een beetje saai vond. Ik zag deze film in de sneak preview en ongeveer 1/5e van de mensen liep de zaal uit. Een beetje gemengde gevoelens dus hierover.

IMDb cijfer: 6,7

Instellar

In de toekomst zijn regeringen en economieën over de hele wereld ingestort. Voedsel is schaars, NASA bestaat niet meer en de 20ste eeuw is de grote schuldige. Wanneer een mysterieus wormgat in de ruimtetijd opengaat is het aan een groep overblijvende onderzoekers van NASA om op verkenning te gaan en de mensheid hoop te bieden.

Wauw, wat was dit een leuke film! Toen ik de trailer van deze film zag, had ik niet verwacht dat ik hem zó goed zou vinden. Normaal ben ik namelijk niet zo gek op films die zich voor het grootste gedeelte in de ruimte afspelen. Deze film had genoeg diversiteit en was onwijs origineel. Heel gaaf acteerwerk ook! En wat een hoog IMDb cijfer!

IMDb cijfer: 9,1

The Hunger Games: MOCKINGJAY – PART 1

Tegen alle verwachtingen in heeft Katniss Everdeen de Hongerspelen twee keer overleefd. Maar ondanks dat ze de bloederige arena levend heeft verlaten, is ze nog steeds niet veilig. Haar geliefde Peeta Mellark is gevangen genomen door Het Capitool dat uit is op wraak en president Snow maakt duidelijk dat niemand veilig is. Katniss groeit uit tot het gezicht van de revolutie, een opstand van de districten die zich verzet tegen de regering die hen regeert en verhongert. Bij de massa wordt ze bekend als hun ‘spotgaai’.

Wat had ik mij hierop verheugd! Al een tijd was ik aan het wachten op het derde deel en ik had er dan ook veel van verwacht. Helaas viel ‘ie mij een beetje tegen. Ik ben wat meer van de actie. Het schijnt dat dit in het boek totaal niet naar voren komt en dat het dan ook goed is verfilmd. Zelf heb ik de boeken niet gelezen dus dat zou ik niet weten. Ik vond het leuk, de verhaallijn zat goed in elkaar, het was spannend. Toch had ik er net iets meer van verwacht. Het eerste deel blijft nog steeds ’t best!

IMDb cijfer: 7,3

Horrible Bosses 2

Nick, Dale en Kurt besluiten samen een eigen bedrijf te beginnen zodat ze hun eigen baas kunnen zijn. Een geniepige investeerder heeft echter andere plannen met hun veelbelovende bedrijf, plannen waarbij Nick, Dale en Kurt helaas niet bij horen, en voordat ze nog maar één cent hebben verdiend staan ze alweer op straat. De wanhoop nabij, besluiten de drie bijna-entrepreneurs de investeerders’ zoon te ontvoeren en hem te gijzelen totdat ze de macht over hun eigen bedrijf weer terug hebben.

Het eerste deel vond ik geweldig, ik had zo gelachen! Ik was dus heel benieuwd naar het tweede deel. Ik zeg het niet snel, maar dit is echt een film die jullie allemaal moeten zien. Het was zo onwijs grappig, de hele film door lag ik continu in een deuk. De grappen zijn leuk en origineel en de hoofdrolspelers zijn gewoon té grappig. Ja, deze film is echt, echt, echt heel erg leuk!

IMDb cijfer: 7,0

Zit hier een film tussen die jij ook nog graag wilt zien?

Liefs,
Joyce

Reacties

  1. Oeh samba wil ik ook nog graag zien wel jammer dat je hem een beetje vond tegenvallen maar dat kan komen door de hoge verwachtingen inderdaad, ik vond the hunger games behoorlijk tegenvallen :(

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!