Watched Movies #29

9 jan 2015

Watched Movies tijd! De laatste tijd ben ik niet heel vaak naar de bioscoop geweest, maar toch heb ik weer vier nieuwe films klaar staan. Alle vier heel verschillend!

Zelf vond ik alle films erg leuk, alleen de eerste film beviel mij niet echt. Maar naar dat films ga ik normaal gesproken eigenlijk ook niet.
 

Dumb and Dumber To

Na de idiote avonturen van Harry (Jeff Daniels) en Lloyd (Jim Carrey) in de komedieklassieker uit 1994, zijn de prettig gestoorde vrienden geen steek wijzer geworden. Na een grap waar Lloyd twintig jaar voor uittrekt, gaat het dommige duo samen op pad, omdat Harry net ontdekt heeft dat hij een tienerdochter heeft. Dat komt goed uit, want Harry is op zoek naar een donornier. Alleen loopt de roadtrip naar Harry’s dochter niet zoals gepland.

Wat ik hier van moet vinden weet ik niet zo goed. Soms was het wel grappig, maar op andere momenten totaal niet. Ook is deze film geschikt voor kinderen vanaf zes jaar, terwijl er best wel behoorlijk rare opmerkingen worden gemaakt. Dus dat is een beetje apart. Verder is Jim Carrey altijd wel grappig. Als je niets te doen hebt, kun je er prima heen gaan. Het is alleen geen must-see.

IMDb cijfer: 6,3
 

Gooische Vrouwen 2

Als Claire totaal veranderd terugkomt uit Burkina Faso herkennen haar vriendinnen haar amper. De wereld van Cheryl stort in als ze ontdekt dat Martin haar voor de zoveelste keer bedriegt: hoe moet ze deze klap nu weer te boven komen? Anouk, ook ongelukkig in de liefde, klampt zich vast aan een ongezonde relatie (en aan een ongezond eetpatroon). Roelien gaat juist in op het huwelijksaanzoek van Evert, maar haar geluk is van korte duur. Een even noodlottig als bizar ongeval voert de vriendinnen naar de besneeuwde bergtoppen van Oostenrijk.

Jaaaa, dit is gewoon echt een leuke vrouwenfilm. Alhoewel m’n vriend hem stiekem ook wel graag wilde zien haha, ssshht! Gooische Vrouwen 1 was leuk, het tweede deel is minstens net zo leuk. De film begint alleen wel wat apart, ik wist niet zo goed waar het nou heen zou gaan. Het einde van de film was leuk en mooi. Zeker een aanrader om met je vriendinnen, moeder of zusje heen te gaan.

IMDb cijfer: 6,0
 

The Hobbit: The Battle Of The Five Armies

Bilbo Balings, Thorin Eikenschild en de groep dwergen hebben hun koninkrijk heroverd van Smaug, maar onbedoeld ook een dodelijke kracht losgelaten op de wereld. Door wraak gedreven zorgt Smaug voor vele slachtoffers onder de inwoners van Meerstad. Thorin is geobsedeerd door zijn heroverde rijkdom en heeft zijn vriendschap hiervoor over, daar waar Bilbo gedwongen wordt een wanhopige en gevaarlijke keuze te maken. Maar er zijn grotere gevaren op komst. Gandalf ziet namelijk dat de gevaarlijke vijand Sauron enorme legers met Orks naar de Eenzame Berg stuurt. Wanneer duisternis nadert, staan Elven, Dwergen en mensen voor de keuze: zich verenigen of hun koninkrijk ten onder zien gaan. Bilbo vecht ondertussen voor zijn leven en dat van zijn vrienden tijdens de epische oorlog van de vijf legers, terwijl de toekomst van Midden-Aarde aan een zijden draadje hangt.

Als je nog geen Hobbit film hebt gezien, zal je bovenstaande uitleg waarschijnlijk niet zo goed smaken. De Hobbits films spelen zich in ieder geval af vóór Lord Of The Rings. Zelf vind ik het echt hele toffe films. De gebieden waar ze zijn, zo mooi gemaakt! Dit was helaas al weer het laatste deel. Als je deze film gaat bekijken en je hebt de rest nog niet gezien, raad ik je wel aan om eerst deel één en deel twee te bekijken. Anders zul je waarschijnlijk niet snappen waar het over gaat.

IMDb cijfer: 7,7

John Wick

De dodelijke instincten van een ex-huurmoordenaar, genaamd John Wick, worden opnieuw aangewakkerd wanneer een crimineel zijn Ford Mustang steelt en daarbij de hond doodt die door zijn overleden vrouw aan hem is overgedragen. Hij volgt de man naar New York, waarbij een maffiabaas en tevens de vader van de crimineel, opdracht geeft John Wick uit de weg te ruimen.

Eigenlijk hoefden we niet per se naar deze film. Toen we echter een keer naar de bioscoop wilden, was deze film de enige optie. Ik had werkelijk waar niet zo’n goede film verwacht. Ik houd van actie films, hoe meer actie des te beter. Deze film was één en al actie. Wel veel vechten en geweld, maar niet de hele film door. de film begint heel rustig met het vertellen van zijn verhaal. Als je ook van actie films houdt, kan ik je deze film zeker aanraden.

IMDb cijfer: 7,7

Heb jij Gooische Vrouwen al gezien? En wat vond je ervan?

Liefs,
Joyce

Reacties

  1. Maandag ga ik naar Gooische vrouwen, heb er zin in! The Hobbit en John Wick heb ik ook allebei al gezien. Super goede films! Van John Wick had ik het inderdaad ook niet verwacht, maar ik vond ‘m goooeeed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!