Watched Movies #30

20 feb 2015

Veel ga ik niet echt meer naar de film, maar afgelopen tijd heb ik toch een aantal gave films gezien. Ik zet ze op een rijtje, zo kun jij bepalen of het een film is die jij écht nog moet bekijken in de bioscoop.

Kingsman wil ik heel graag nog zien. Ook ben ik benieuwd naar Insurgent en American Sniper, ik kan niet wachten totdat deze in de bioscoop verschijnen!

Taken 3

De wereld van ex-CIA agent Bryan Mills stort in wanneer hij valselijk beschuldigd wordt van een moord, die in zijn huis wordt gepleegd. Hij wordt op de hielen gezeten door een snuggere rechercheur, maar Mills wendt zijn speciale vaardigheden aan om de echte moordenaar op te sporen en zijn unieke vorm van rechtvaardigheid te voltrekken.

Ik ben gek op de Taken films, ik vind ze erg goed. Deze heb ik dan ook allemaal gezien, vandaar dat ik het derde deel ook heel graag wilde zien. Dit deel is wel verdrietig, maar zit ook weer vol met actie. Precies een film waar ik gek op ben, een film met onwijs veel actie! Wel is de verhaallijn wat voorspellend.

IMDb cijfer: 6,1
 

Michiel de Ruyter

Wanneer Nederland van alle kanten wordt aangevallen en op de rand van burgeroorlog staat, vecht één man alleen voor het landsbelang: Michiel de Ruyter. Maar zijn successen maken hem in ogen van de machthebbers te populair. Het is 1653 en in de slag bij Ter Heijde sterft de oude admiraal Maarten Tromp (bewonderend ‘Bestevaer’ genoemd) in de armen van de jonge, talentvolle Michiel de Ruyter. Hij maant Michiel niet met politieke winden mee te zeilen, maar alleen voor het landsbelang te vechten. Nederland is niet alleen in oorlog met de Engelsen, maar staat ook op rand van burgeroorlog: Oranje-aanhangers en republikeinen vechten om de macht.

Van Nederlandse films ben ik normaal gesproken niet echt fan, maar deze film vond ik wel erg goed. Het is goed nagespeeld en de acteurs zijn echt perfect gecast. Er zijn twee versies, één voor 12+ en één voor 16+. Zelf bekeek ik de eerste versie, maar die vond ik ook al behoorlijk heftig. Ik raad je deze film zeker aan, hij is erg goed! Dit is een leuke manier om de geschiedenis te leren.

IMDb cijfer: 7,6
 

Mortdecai

Terwijl hij het opneemt tegen boze Russen, de Britse MI5, zijn onmogelijke vrouw en een internationale terrorist, moet Charlie Mortdecai de wereld rondreizen in een race om een gestolen schilderij te vinden, dat volgens geruchten de toegangscode bevat van een verloren bankrekening met nazi-goud.

Deze film keek ik in de sneak preview, ik weet niet of ik deze anders was gaan kijken. Uiteindelijk ben ik hier heel blij om geweest, want ik vond de film leuk. Johnny Depp is echt té grappig en er zit echt veel humor in de film. Hij krijgt helaas niet zo’n hoge rating, maar als je zin hebt in een grappige film waar Johnny Depp een leuke rol in speelt, ga ‘m kijken!

IMDb cijfer: 5,5
 

The Woman in Black

Vier decennia zijn verstreken sinds Arthur Kipps naar Eel Marsh House afreisde. Nu 40 jaar later komt een groep kinderen die geëvacueerd zijn uit de Tweede Wereldoorlog in Londen aan, wat er voor zorgt dat de meest duistere inwoners van het huis ontwaken.

Ik ben totaal niet van de horror films, de vorige ‘The Woman in Black’ vond ik dan ook echt hartstikke eng. Ik was dus totaal niet van plan om deze te kijken. Het was een goede film, maar ik heb wel de hele tijd met mijn handen voor m’n ogen gezeten, haha. Ik vond het niet per definitie een hele goede horror, het verhaal leek heel erg op de eerste versie.

IMDb cijfer: 5,3

Heb jij één van de bovenstaande films (al) gezien in de bioscoop? En welke film wil jij graag nog zien?

Liefs,
Joyce

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!