Watched Movies #31

22 mrt 2015

Precies een maand geleden begon ik met mijn stage. Ik was bang dat mijn Pathé pas weggegooid geld zou zijn, dat ik geen tijd meer zou hebben voor de film. Nu valt dat gelukkig heel erg mee. Ik bespreek vier films met je die ik de afgelopen tijd heb gezien.

Omdat ik de laatste tijd toch best aardig wat films heb gezien, komt er over een tijdje nog een post online. Met onder andere Fifty Shades of Grey en Insurgent!
 

Focus

Nicky (Will Smith) is een meester op het gebied van misleiding, die een relatie krijgt met de nieuwbakken oplichtster Jess (Margot Robbie). Terwijl hij haar de fijne kneepjes van het vak leert, ziet hij in haar een risico en verbreekt de relatie. Drie jaar later duikt zijn voormalige vlam, nu een volleerde femme fatale, op in Buenos Aires, tijdens een lucratieve autorace. Nicky speelt een levensgevaarlijk spel, zij gooit al zijn plannen in de war en raakt de doortrapte oplichter volledig van de wijs.

Ja, wat was dit een gave film. Ik wist niet zo heel goed wat ik mij erbij voor moest stellen, ik had de trailer namelijk nog nooit gezien. Ineens zag ik dat deze film in de bioscoop draaide. We bekeken even kort de beschrijving en het leek ons een gave film. Dat was gelukkig ook zo! Will Smith speelt een goede rol en het is een sterk verhaal.

IMDb cijfer: 6,8
 

American Sniper

Het verhaal van Navy SEAL Chris Kyle (Cooper), de dodelijkste schutter aller tijden die door zijn vijanden “de duivel” wordt genoemd. Van 1999 tot 2009 vestigde hij een record met de meeste moorden als scherpschutter in de geschiedenis van het Amerikaanse leger. Kyle leerde de fijne kneepjes van het vak al toen hij een kind was en zou een prominente rol gaan spelen in de strijd tegen het terrorisme, die na 9/11 van start ging.

Toen ik deze trailer zag, zat ik al op het puntje van m’n stoel. Deze film móest ik zien. Toen hij in de voorpremiere was, ben ik dus ook naar de bioscoop gerend om ‘m te gaan bekijken. Wat was dit een goede en spannende film! Wel had ik het idee dat ze nog net iets meer hadden kunnen doen met het verhaal. Ze hadden er nóg meer uit kunnen halen naar mijn idee. Bradley Cooper speelt steeds serieuzere rollen, denk ook aan ‘Silver Linings Playbook’. Leuk!

IMDb cijfer: 7,4
 

The Boy Next Door

Een pas gescheiden vrouw (Jennifer Lopez) begint een affaire met haar buurman. Het probleem is echter dat de buurman een tiener is die toevallig ook de vriend is van haar zoon. Wanneer ze probeert een einde te maken aan de verboden relatie ontstaan de problemen.

Deze film zag ik in de sneak preview. Zelf zou ik hier niet heen gegaan zijn, dus toen ik de naam ‘Jennifer Lopez’ in beeld zag komen, zakte de moed mij al in de schoenen. We dachten er zelfs over na om weg te gaan, zo slecht was deze film. De hele zaal lag continu in een deuk vanwege het slechte acteerwerk. Nee, deze film zou ik je zeker niet aanraden, zonde van het geld.

IMDb cijfer: 4,3
 

Kingsman: The Secret Service

Gary (Taron Egerton), een jongeman wiens leven dreigt te ontsporen, vult zijn dagen door elke avond te zuipen met vrienden. Harry Hart (Colin Firth), een veteraan MI6 agent van een geheime organisatie, probeert hem te redden en zodoende niet te laten omgaan met de verkeerde mensen. Hij neemt hem onder zijn vleugels en zorgt ervoor dat hij deelneemt aan een trainingsprogramma van de ‘Kingsman: The Secret Service’, precies op het moment dat de wereld wordt bedreigd door een IT-genie met kwaadaardige bedoelingen.

Dit is echt typisch zo’n film waar ik al een tijdje op zat te wachten. De trailer vond ik al heel gaaf. Toen zag ik dat de film een hoge beoordeling kreeg op IMDb – dus ik was echt heel benieuwd. De film bekeek ik vol spanning, hij kon mij niet lang genoeg duren. Wát een gave film was dit zeg. De beste film uit deze vier. Dus mocht je niet kunnen kiezen naar welke film je wilt gaan? Dit is zeker weten een aanrader.

IMDb cijfer: 8,2

Heb jij één van bovenstaande films gezien?

Liefs,
Joyce

Bloglovin’TwitterFacebookInstagramYoutube

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!