Water drinken: een must

9 aug 2012

Er wordt altijd gezegd dat je genoeg water moet drinken, maar waarom is het nou eigenlijk zo goed voor je om genoeg water te drinken? Ook heb ik enkele tips voor jullie, dus lees snel verder!

 
 
 
 
We drinken veel te weinig water, een groot deel van de bevolking dan.  Daarom wil ik jullie er in dit artikel van op de hoogte brengen waarom het drinken van genoeg water zo belangrijk is.

What we first need to know!

Waarom moeten we genoeg water drinken?

Het lichaam van de mens bestaat voor een groot deel uit water. Het waterpeil moet dus altijd op niveau blijven. Elke dag verliest je lichaam wat vocht, dit moet je dus weer aanvullen door genoeg water te drinken.

Wat gebeurt er als je niet genoeg water binnen krijgt?
Uitdroging. Je lichaam droogt uit en dat is niet goed. Ook kunnen de afvalstoffen dan niet goed worden afgescheiden. Ook kun je last krijgen van andere kwaaltjes zoals vermoeidheid, slechte weerstand en hoofdpijn.

Hoeveel water moet een mens gemiddeld binnen krijgen per dag?
Ongeveer 1,5 tot 2 liter water per dag. Te weinig is niet goed, maar teveel ook niet.  Je lichaam hoort niet zoveel water binnen te krijgen, dus je lichaam kan het dan op een gegeven moment niet meer aan.


 
Tips & Tricks 
 
1. Zorg ervoor dat je de eerste maand extra gemotiveerd bent en er echt op let om genoeg water te drinken. Uiteindelijk wordt het een routine en hoef je er niet eens meer over na te denken.

2. Zorg dat je altijd een gevuld flesje water bij de hand hebt. Zo heb je altijd water bij je. Voldoende water drinken is natuurlijk het gemakkelijkst als dat water ook voor handen is.

3. Eis niet teveel van jezelf. Als je vroeger nooit water dronk, kun je niet van jezelf verwachten dat je gelijk al aan de 1,5 tot 2 liter per dag komt. Bouw het rustig op, eerst één flesje per dag, dan twee, dan drie, en ga zo maar door.

4. In frisdrank of andere drankjes zit ook water. Net als in groente en fruit. Ook uit die dingen krijg je al wat water binnen, onbewust dus! Dus als je het niet red om elke dag 1,5 liter te drinken, maar iets minder, dan is dat dus ook geen ramp.

5. Vind je water niet lekker? Doe er dan een schijfje citroen of limoen in. Of allebei natuurlijk. Je kunt het ook in een mooi glas doen, met wat ijsklontjes. Maak het voor jezelf leuk en lekker om te drinken!

6. Blijf letten op de voordelen! Bedenk waar je het voor doet en hoe weinig moeite het eigenlijk kost, terwijl het je toch een hoop voordelen oplevert. Zo hou je het wel vol!


 
And now: the result!
 
Nu hebben we het gehad over het feit waarom het zo belangrijk is, en over alle nadelen. Laten we nu ook even alle voordelen op een rijtje zetten, ik bedoel; je doet het immers niet voor niets!

1. Genoeg water drinken helpt bij afvallen. Het vermindert namelijk het hongergevoel als je een glas water drinkt voor het eten. Ook krijg je door het drinken van water meer energie, sporten is dus geen probleem meer. In frisdrank zit vaak veel suiker, met water heb je dat probleem niet. Je krijgt dus minder calorieën binnen!

2. Je voelt je goe-hoeeed! Omdat je lichaam grotendeels uit water bestaat, functioneert je lichaam beter wanneer je genoeg water drinkt. Hierdoor voel je je dus een stuk beter.

3. Water drinken is goed voor de huid. Om het maar even kort te zeggen; hoe meer water je drinkt, hoe meer vuiligheid je uit je lichaam wegspoelt. Daardoor wordt je huid gereinigd van binnen uit. En uiteindelijk merk je dat ook aan de buitenkant!

4. Een van de vele klachten waar je last van kunt krijgen als je te weinig water drinkt; is hoofdpijn. Als je genoeg water drinkt, zul je een stuk minder last hebben van hoofdpijn (tenzij het echt medisch is, zoals migraine).

5. Het was zo gezellig, maar hoe je thuis bent gekomen; geen idee!? Je hebt lekker een avondje flink doorgezakt, aardig wat gedronken ook. Weten jullie ‘m nog? ‘De kater komt later’. Als je gelijk een aantal glazen water drinkt – ongeveer één glas water voor elk glas alcohol dat je hebt gedronken. Alcohol ontrekt namelijk vocht uit je lichaam, dus dat vul je gewoon heel simpel weer aan!  Ik garandeer het je; je een stuk frisser wakker de ochtend erna.

Ik zal maar eerlijk zijn; het lukt mij niet altijd. Ik heb zo m’n periodes. Het ene moment gaat het heel erg gemakkelijk, het andere moment heb ik er wat meer moeite mee. Maar ik probeer het wel en dat is het belangrijkste!

Als ik regelmaat heb, dus gewoon naar school of naar stage moet, dan lukt het mij erg goed. Dan zet ik het flesje water gewoon naast me neer en is het zo op. Maar als ik vrij ben, en echt zo’n luie dag heb, dan lukt ’t vaak niet, helaas.

Drink jij genoeg water?

Liefs,
Joyce.

Reacties

  1. Allereerst wat een leuk artikel! Zeker drink ik ook af en toe niet genoeg water en dat merk ik meteen, sind ik bij een zwembad werk drink ik elke dag heel veel water omdat daar in de keuken soms tempraturen zijn van 36 graden dus dan is water drinken zeker een must. Ik krijg er ook een hele mooie gezonde huid van en minder puistjes dus het is ook nog een budget topper! Hiihi

  2. Wat een leuk artikel Joyce! Heel leuk geschreven en erg interessant en leerzaam!
    Ik probeer zelf veel water te drinken iedere dag. Nu in de vakantie let ik er wat minder op, maar zodra school weer begint neem ik gewoon een flesje water mee naar school en dan vul ik het iedere keer!

  3. Goede tips! Ik drink nu elke avond zeker 1 glas water en moet bekennen, dat het deels mijn routine is geworden hoor! Ik probeer het nu op te krikken naar drie, maar twee lukt al goed. Maarja, de derde is meestal pas rond 2 uur, dan heb ik vaak geen dorst meer. :’) Goede tips!

  4. Interessant artikel! Ik drink eigenlijk alleen maar water de hele dag, ik hou niet zo van frisdrank en vruchtensap namelijk. Ook is water erg lekker met een schijfje citroen erin!

  5. Goed artikel, ik weet van mijzelf ook dat ik veel te weinig drink. Ik heb gewoon nooit dorst en altijd honger haha. Ik probeer nu standaard een flesje water mee te nemen maar het blijft lastig!

  6. Pingback: BeautyChef — Tips: veilig zonnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!