Weekmenu 11 t/m 17 mei

11 mei 2020

Hierbij het weekmenu van deze week. Wij hebben ons zo goed mogelijk geprobeerd te houden aan de planning van vorige week, maar het is toch nét iets anders gelopen…

Wij zijn onverwachts gaan barbecueën afgelopen week. Ook bestelde wij begin vorige week een patatje omdat mijn neefje kwam eten. Toch vind ik het handig om een weekplanning te maken. Scheelt stress in de supermarkt en scheelt ook veel nadenkwerk betreft “wat moet je vandaag nu weer eten?”

Maandag 11 meiPasta bolognese
Wij hebben nog wat gehakt over. Verder haal ik vandaag nog wat verse groente, zo kan ik een gemakkelijke pasta bolognese saus maken. Wat ik over heb, doe ik in de vriezer. Ideaal voor een lange werkdag.

Dinsdag 12 meiWok: tempeh, groente en mihoen
Wij willen wat meer vegetarisch eten. De vega producten zijn deze week in de aanbieding bij de Albert Heijn. Ideaal om eens uit te proberen. Dinsdag maak ik een wokgerecht met tempeh, deze is al gemarineerd in soja. Hierbij wok ik nog wat taugé, ui, knoflook en broccoli.

Woensdag 13 meiWitlofschotel
Deze week maak ik ook een ovenschotel. Hier kunnen wij twee dagen van eten. Hiervoor gebruik ik voornamelijk aardappelschijfjes, witlof, ham, kaas en een beetje kookroom.

Donderdag 14 meiStamppot met gemarineerde vega worstjes
Afgelopen week hebben wij héle lekkere vega worstjes gegeten tijdens de barbecue. Dat smaakte zeker naar meer. Vandaar dat ik een stamppot maak, hierbij eten wij dan de vega worstjes. De stamppot maak ik van overgebleven groente en aardappel.

Vrijdag 15 meiWitlofschotel
Woensdag maakte ik een hele grote schotel, waar we vandaag weer van kunnen eten. Dat is wat mijn betreft wel een hele goede tip. Dat scheelt vaak geld, maar ook weer een keer koken.

Zaterdag 16 meiGeroosterde groente met vega kaasschnitzel
Dit is een snel en gemakkelijk gerecht. Je schuift het in de oven en hebt er bijna geen omkijken meer naar. Ik rooster sowieso wat worteltjes in de oven, als ik verder nog wat groente over heb, doe ik dit er ook bij. De vega kaasschnitzel is ook een echte aanrader. Deze eten wij ernaast.

Zondag 17 meiRestjes
De zondag houd ik voor nu nog even open. Meestal kijken wij dan wat er nog over is, of wij bestellen iets simpels.

Boodschappenlijstje voor het avondeten
– Gehakt
– Tomatensaus
– Bospeen (aanbieding AH)
– Paprika (aanbieding AH)
– Pasta
– Witlof (aanbieding AH)
– Kaasschnitzel (aanbieding AH)
– Gemarineerde vega worstjes (aanbieding AH)
– Blokjes tempeh ketjap (aanbieding AH)
– Aardappelschijfjes (aanbieding Hoogvliet)
– Mihoen
– Taugé
– Ham
– Geraspte kaas

Hopelijk halen jullie er weer wat inspiratie uit!
Mocht je graag vleesvervangers eten? Ga deze week dan vooral even langs de Albert Heijn.

Liefs,
Joyce

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!