Weekmenu 4 t/m 10 mei

3 mei 2020

Boodschappen doen. Iets wat de meeste mensen niet zo leuk vinden én waar je een hoop geld mee kunt besparen. Elke zondag deel ik mijn menu voor de volgende week met jullie. Hopelijk haal je er wat inspiratie uit!

Ik deel in dit artikel mijn weekmenu van volgende week met jullie. Ook zal ik een boodschappenlijstje toevoegen en er eventuele aanbiedingen bij zetten. Zelf ga ik voornamelijk naar de AH en de Hoogvliet.

Wij wonen met z’n tweetjes. Wij hebben een boodschappenbudget opgesteld. Dit redden wij bijna altijd wel door goed op de aanbiedingen te letten en slim te koken. Ik maak vaak eten voor meerdere dagen. Wij eten dan enkele dagen later nog eens hetzelfde, of ik vries het in.

Maandag 4 meiPasta pesto (VEGA)
Dit is een gerecht wat ik vaak maak. Als het erg lekker weer is buiten, maak ik er vaak een koude pasta salade van. Het is super simpel. Je kookt wat pasta naar keuze. Vervolgens gooi je hier doorheen wat je lekker vind.
In mijn geval is dat pesto (duh), paprika, ui, knoflook, rucola en wat crème fraîche om er iets meer een saus van te maken. Vervolgens gooi ik er nog wat Parmezaanse kaas overheen. Mocht je nog meer willen uitpakken, kun je er ook nog pijnboompitjes doorheen doen.

Dinsdag 5 meiOvenschotel met kip, groente (en aardappeltjes)
Even simpel, dat mag ook weleens. Voor dit gerecht koop ik bij de Appie een ovenschotel met kip, deze week in de bonus! Hierbij maak ik zelf nog wat groente. Mocht dit niet genoeg zijn, dan maak ik er nog wat gebakken aardappeltjes bij.

Woensdag 6 meiZuurkool stamppot
Dan is het woensdag tijd voor mijn lievelingsgerecht. Zuurkool stamppot. Hoe mijn oma hem maakt, blijft ‘ie het allerlekkerst – maar zelf lukt het inmiddels ook aardig goed. Als je genoeg tijd hebt, kun je ook nog wat zuurkoolspek koken en dit erdoor doen. Zelf kies ik deze week voor de snelle versie. Extra kruimige aardappels koken, met wat zuurkool. Ik gebruik altijd het pakje kruidenzuurkool. Vervolgens eten met een rookworst. Super lekker! Ik maak altijd extra veel, zodat ik ook nog wat in kan vriezen.

Donderdag 7 meiMexicaanse groente met gehakt en rijst
Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat dit een simpele chili con carne is. Ik heb om de één of andere reden, drie zakken Mexicaanse groente in mijn vriezer liggen en wil er vanaf! Voor dit gerecht gebruik je één zak Mexicaanse groente, gehakt, tomatenblokjes, eventueel nog andere groente en rijst. Dit kruid ik vervolgens met (veel) paprikapoeder, chilipoeder, peper, zout en komijnpoeder.

Vrijdag 8 meiGehaktballetjes in tomatensaus en couscous
Voor het gerecht van gisteren had je gehakt nodig. Van de rest van het gehakt maak ik gehaktballetjes. Het recept wat ik altijd gebruik, zal ik binnenkort online zetten. Deze gehaktballetjes met tomatensaus eten wij vervolgens bij wat couscous. Ik kijk even wat ik nog in huis heb en die groente gooi ik er dan tot slot nog bij.

Zaterdag 9 meiIets simpels
Wij gaan zaterdag wandelen (hopelijk is het lekker weer!). Hierna trakteren wij onszelf waarschijnlijk op een patatje. Dus even lekker simpel.

Zondag 10 meiVerse pizza
Dit is mijn laatste vakantiedag. Ik verwacht dus dat ik zondag erg druk bezig zal zijn met de laatste dingen regelen, om zo weer goed te kunnen starten maandag. Vandaar ook deze dag iets simpels. Bij de Hoogvliet hebben ze deze week verse pizza’s in de aanbieding. Die eten wij vandaag!

Boodschappenlijstje voor het avondeten
– Pasta
– Rijst
– Tomatensaus
– Couscous
– Pesto
– Rucola
– Crème fraîche
– Parmezaanse kaas
– Paprika
(aanbieding AH vanaf 4/5)– Ovenschotel kip (aanbieding AH vanaf 4/5)– Groente voor bij de kip
– Extra kruimige aardappelen
(aanbieding Hoogvliet vanaf 6/5)– Zuurkool
– Rookworst
– Mager rundergehakt 800 gram
(aanbieding Hoogvliet vanaf 6/5)– Mexicaanse groente
– Verse pizza
(aanbieding Hoogvliet vanaf 6/5)

Uiteraard heb ik zelf al enkele dingen in huis, ik heb het boodschappenlijstje aangevuld voor jullie, mocht je hetzelfde weekmenu willen maken. Zoals ik al zei: het kan zijn dat je andere supermarkten in de buurt hebt dan ik, dan zul je dus gebruik kunnen maken van andere aanbiedingen.

Alvast een hele fijne week toegewenst :)

Liefs,
Joyce

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!