Winterdipje? Hier een paar tips!

16 jan 2013

Lusteloosheid, vermoeidheid en somberheid… De kenmerken van een winterdipje. Bah, dat koude weer, die donkere dagen, reden genoeg om je zwaar depressed te voelen..
Maar hoe voorkom je dat nu eigenlijk, of maak je het misschien iets minder erg?

Zelf heb ik er ook last van hoor… Het gaat allemaal zo snel! Het enige moment is het nog zomer, dan komt de herfst even snel tussendoor, en dan is die koude wintertijd al weer aangebroken. Hier een paar tips om die vreselijk koude winter door te komen!

#1. Het grootste probleem is de vitamine D die we mislopen, omdat de zon niet tot nauwelijks schijnt. Als de zon wel schijnt, maak er dan gebruik van! Pak je warm in en ga lekker naar buiten. Heerlijk die zon! Dat maakt de dagen toch een stuk minder donker. Wil je toch iéts meer vitamine D binnen krijgen? Kies dan voor vis zoals haring, makreel of zalm.

#2. Ga lekker sporten! Tijdens het sporten ben je even lekker met iets anders bezig en kun je je gedachten goed verzetten. Hierdoor ga je automatisch beter in je vel zitten, nou – dat willen we allemaal wel toch?

#3.  Spreek gezellige dingen af met je vriendinnen. Er zijn genoeg leuke dingen die je binnen kunt doen, dus je hoeft niet te vrezen voor de kou. Je kunt lekker naar de bioscoop gaan, maar je kunt er ook thuis wat leuks van maken. Zo kun een gezellige meiden dag houden. Leuke films en/of series kijken, lekkere dingen voor een high-tea maken of chocolade fonduen.

#4.  Denk alvast na over de zomervakantie. Ga alvast bestemmingen en foto’s opzoeken van de plaatsen waar je naar toe wilt. Zo waan je je stiekem al een beetje in de zomersfeer. En geloof je, hier wordt je echt spontaan weer vrolijk van. Ik heb een paar dagen geleden al naar mijn volgende vakantiebestemming zitten kijken: Portugal!

#5. Doe dingen waar je eerder nooit tijd voor had. Al die dingen die je voorheen altijd uitstelde, kun je nu mooi doen. Je kunt je kledingkast een keer grondig opruimen of je kamer opknappen. Al die klusjes waarvoor je toch niet naar buiten hoeft, kunnen nu mooi gedaan gedaan worden.

#6. Neem ook tijd voor jezelf. Ga lekker lang onder de douche of in bad. Tip: er is nog steeds gigantische sale bij Lush en The Body Shop! Doe extra lang over je haar en maak je mooi op. Of ga iets creatiefs doen! Alles is prima, zolang het je maar bezig houdt en je je gedachten kan verzetten.

#7. Of………. Ga gewoon lekker op vakantie naar een land waar het ± 30°C is. Heerlijk cocktails drinken op het strand, lekker zwemmen, bruin worden en shoppen. Leuk en vooral warm!!! Totdat je weer terug komt in Nederland dan….

Oké we kunnen ons koude kikkerlandje – Nederland, niet echt ontvluchten. Het is af en toe koud en helaas moeten we daar maar mee leren leven. Gewoon blijven lachen en dan komen we allemaal de winter wel weer door!!

Sneeuw is heel leuk , maar ik kijk nu al uit naar de zomer, heerlijk!

En jij? Wat is jouw favoriete seizoen? Vind je de winter ook zo koud? Brrrr! 

Liefs,
Joyce.

Reacties

  1. Wat een leuke tips! Vooral de tip over het alvast oriënteren op de zomer, super! Een tip voor mijn huid (en elke andere huid) in de winter, is dat ik mijn handen extra goed insmeer. Met mijn droge huid, vooral in de winter, vind ik de herstellende handcrème van Eucerin erg fijn. Op dermapro.nl zag ik dat de crème vochtinbrengend werkt en mijn handen zijn ook echt zachter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!